Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

ΠΟΙΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ; ΜΑΝΤΕΨΤΕ

 
Για το γεγονός ότι στην Ελλάδα η παραγωγικότητα  έχει φτάσει στον πάτο η συζήτηση εδώ και χρόνια περιορίζεται στο γνωστό "οι Έλληνες είναι τεμπέληδες, φραπέδες κλπ".
Αυτά που έφτασε ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ να τα λέει σε διεθνή δίκτυα κατηγορώντας τον ίδιο τον λαό του.

Οι Έλληνες δεν είναι τεμπέληδες. ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΕΝ ΦΤΟΥΡΑΝΕ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ, ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΦΡΑΠΕ (ή τον FREDDO τώρα τελευταία).

Οι Έλληνες απασχολούνται ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ γυρίζοντας γύρω από τον άξονά τους, εγκλωβισμένοι στις παθογένειες αυτού του κράτους, την ανυπαρξία επενδυτικής αστικής τάξης με εθνική συνείδηση ( η ελληνική ελίτ επιμένει να μην επενδύει σε σύγχρονους οικονομικούς τομείς με στόχο μεσομακροπρόθεσμα κέρδη από την παραγωγική ανασυγκρότηση, επιμένοντας να  προτιμά την εύκολη κερδοφορία της άγριας εκμετάλλευσης της εργασίας, της τοκογλυφίας και του αρμέγματος του δημοσίου κορβανά).

Αυτά και ας σταματήσουμε εμείς τις σοφίες μας και την οικονομική ανάλυση γιατί κινδυνεύουμε να γίνουμε ψώνια που μιλάνε - και διοργανώνουν παρεμβάσεις - επί παντός του επιστητού.

ΙΔΟΥ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ INDEPENDANT (από το TVXS):

Ποιοι είναι οι πιο εργατικοί της Ευρώπης; Τα «γουρουνάκια»

Περί Τεμπέληδων

Έκθεση που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Independent παρουσιάζει τα στοιχεία για τις ώρες που εργάζονται οι ευρωπαίοι πολίτες ανά χώρα. Ποιοι είναι οι πιο εργατικοί;
Σύμφωνα με την έρευνα, οι Έλληνες, οι οποίοι εργάζονται 42 ώρες την εβδομάδα. Τις λιγότερες ώρες δουλεύουν οι Ολλανδοί, ενώ δεύτεροι από το τέλος έρχονται οι Γερμανοί.
Η πρώτη τριάδα συμπληρώνεται από τα αποκαλούμενα οικονομικά «γουρουνάκια» (PIGS), καθώς στη δεύτερη θέση με τις περισσότερες εργατοώρες την εβδομάδα, πίσω από τους Έλληνες, έρχονται Πορτογάλοι, ενώ στην τρίτη θέση είναι οι Ισπανοί. Τέταρτοι πιο εργατικοί πολίτες έρχονται οι Γάλλοι με 37,5 ώρες, ενώ στην πέμπτη θέση συναντάμε ένα ακόμη «γουρουνάκι» την Ιταλία, οι πολίτες της οποίας εργάζονται 36,9 ώρες την εβδομάδα.
Σημειώνεται πως ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 37,2 ώρες. Κάτω από αυτόν είναι η Βρετανία (36,5 ώρες), η Ιρλανδία (35,4 ώρες), η Γερμανία (35,3 ώρες) και η Ολλανδία (30 ώρες).

 ΠΗΓΗ: TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου