Κυριακή, 22 Μαρτίου 2015

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ. ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΣΤΟ ΝΗΣΙ. ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ;

Αναδημοσιεύουμε από την ΡΟΔΙΑΚΗ λόγω της συνάφειας των θεμάτων με την υπόθεση του Χαλανδρέικου καταυλισμού.


Επιστολή του Β. Στηροκλέα προς τους αρμόδιους

Που πήγαν τα λεφτά για τους ΡΟΜΑ;


Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΦΙΡΟΚΛΕΑΣ - "ΒΑΣΙΛΙΑΣ" ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ

Επισημαίνει μάλιστα στην επιστολή του, ότι στο παρελθόν δόθηκαν λεφτά, τα οποία δεν έφθασαν στον προορισμό τους.

Αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:


“Η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για την Ελλάδα κατά την περίοδο 2007 - 2013 από τα επίσημα στοιχεία της ΚΟΜΙΣΙΟΝ στο πλαίσιο της εξειδικευμένης χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα, ως γνωστόν διατέθηκαν 20 δις 400 εκατομμύρια (20.400.000.000) ευρώ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ταμείου Συνοχής και του Ευρωπαϊκού Ταμείου και στο πλαίσιο ανάπτυξης υπαίθρου ως γνωστόν διατέθηκαν επιπλέον 3 δις 700 εκατομμύρια (3.700.000.000) ευρώ.

Τα κονδύλια αυτά αν και υποστήριζαν ένα ευρύ φάσμα ταμειακών επενδύσεων αφορούσαν και την περίπτωση των ΡΟΜΑ.

Συγκεκριμένα την οικονομική βοήθεια της στέγασης, της σχολικής υποδομής και της υγείας πρωτίστως, ως γνωστόν για την Ελλάδα είχε προβλεφτεί ειδική χρηματοδότηση για την ίδια περίοδο 2007-2013 για την κοινωνικοπολιτική ένταξη των ΡΟΜΑ. Ως γνωστόν το ελληνικό δημόσιο διέθεσε ποσοστό του προϋπολογισμού 9,2% ήτοι 397 εκατομμύρια ευρώ (397.000.000) του συνολικού προϋπολογισμού κοινωνικού ταμείου για την ολοκληρωμένη ανθρωπιστική βοήθεια και κοινωνική ένταξη σε μειονεκτούντα άτομα στην Ελλάδα όπως είμαστε οι ΡΟΜΑ.
Όμως εμείς από όλα αυτά τα κονδύλια δεν είδαμε ούτε ευρώ τσακιστό, και ζούμε στην εξαθλίωση, όπως επίσημα το ελληνικό δημόσιο αναγνωρίζει τις απάνθρωπες συνθήκες που ζούμε στην Ελλάδα.

Επικαλούμε την ειδική έκθεση που παρουσίασε για το σκοπό εξυπηρέτησης του ελληνικού δημοσίου το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με ημερομηνία Δεκέμβριος του 2011 με θέμα “Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο για τους ΡΟΜΑ” το οποίο και σας δίνω σήμερα για τη δική σας ενημέρωση.

Ενημερώθηκα από τις Βρυξέλλες και είμαι σε αναμονή επίσημου εγγράφου του οποίου το περιεχόμενο θα μου επιτρέπει να σας ενημερώσω με λεπτομέρειες για τα ποσά που έχουν προβλεφθεί στα κονδύλια για την Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την περίοδο 2014-2020 για την προώθηση της κοινωνικής ένταξης και της καταπολέμησης της φτώχειας και των απάνθρωπων συνθηκών που ζούμε και μπορούν να χρηματοδοτηθούν όλα τα παραπάνω για εμάς τους ΡΟΜΑ.

Προς το παρόν δεν θέλω να σταθώ για το που πήγαν τα λεφτά. Όμως δεν θα επιτρέψω αυτό να επαναληφθεί στο μέλλον. Τελικά λεφτά υπήρχαν για όλους, εκτός από τους ΡΟΜΑ.

Εγώ περιμένω λύσεις, όπως σας τα έχω θέσει στην κρίση σας, και ό,τι προκύψει στο μέλλον υπεύθυνοι θα είστε εσείς.
Εμείς δεν φεύγουμε από το χώρο του καταυλισμού μας στον οποίο ζούμε δεκαετίες και εάν χρειαστεί θα τον διεκδικήσουμε με ένδικα μέσα.


Με εκτίμηση
Βασίλειος Στηροκλέας”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *