Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015

ΑΠΟΚΛΕIΣΤΙΚΟ: ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΡΟΣΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Κ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
Σύμφωνα με πολύ πρωινές πληροφορίες της Πλατείας που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, ύστερα από εισήγηση του αντιδημάρχου τεχνικής υπηρεσίας Κ. Γερολυμάτου η οποία έχει γίνει ήδη αποδεκτή από το Δ.Σ. του συλλόγου των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος - όπως μου είπε ο σμπίρος μου - το απόγευμα η διοίκηση του δήμου θα εκπλήξει ευχάριστα τους πάντες και θα θέσει σε διαβούλευση με τους κατοίκους ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο για το κέντρο της πόλης ιεραρχημένο και εφαρμόσιμο ώστε να επανέλθει σε ένα βαθμό η ζωή των κατοίκων του κέντρου σε φυσιολογικά επίπεδα.

Με δύο λόγια η εισήγηση της διοίκησης - σύμφωνα πάντα με τον σμπίρο μας - χωρίζεται σε τρεις φάσεις:

ΜΕΤΡΑ ΑΜΕΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ:

1. Περιορισμός της επέκτασης των ΚΥΕ στο Χαλάνδρι με αναστολή έκδοσης νέων αδειών ίδρυσης αλλά και νέων παραχωρήσεων δημοτικού χώρου για τραπεζοκαθίσματα σε όλο το Χαλάνδρι για έναν χρόνο, ώστε να υπάρχει ο αναγκαίος χρόνος για την υλοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων.

2. Συναινετική μείωση του αριθμού των τραπεζοκαθισμάτων στους πεζοδρόμους κατά 20% ανά κατάστημα ώστε να εξασφαλιστεί ζώνη ασφαλούς διέλευσης πεζών και οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

3. Ανάληψη της εποπτείας τήρησης των συμφωνημένων από  φύλακες ανά ενότητα πεζοδρόμων με χρέωση των ΚΥΕ.
Την δουλειά  μπορεί να αναλάβει να υλοποιήσει  η δημοτική επιχείρηση ύστερα από ανάθεση έργου από τον δήμο με την αντίστοιχη μικρή χρέωση στους ωφελούμενους επιχειρηματίες. (Δεν θα πληρώνει βεβαίως τα κερατιάτικα στο δημοτικό ταμείο συνεχώς ο συνταξιούχος που μένει στην Τούφα μέσω των τελών καθαριότητας, ούτε ο άνεργος, δεν λέει) και μέχρι την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας.

4. Εφαρμογή του ωραρίου μουσικής χωρίς παρεκκλίσεις με λογική μετατροπή - παράταση των αδειών: Καθημερινές μέχρι τις 11 το βράδυ και Π-Σ-Κ μέχρι τις 12 εκτός βέβαια των κλειστών χώρων.
Τσουχτερά πρόστιμα στους παραβάτες. 


ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΑ (Εφαρμογή εντός του έτους αναστολής):

1. Διάθεση του δημοτικού πάρκινγκ του ΟΤ 50 για πάρκινγκ των πελατών με χρέωση της μίσθωσης του χώρου από την ΦΛΥΑ στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και παροχή δωρεάν εισιτηρίου με τον λογαριασμό.
Έτσι οι επισκέπτες - πελάτες τους θα αφήσουν  τις θέσεις στάθμευσης στο κράσπεδο στους πολύπαθους κατοίκους του κέντρου που παίρνουν ταξί γιατί έτσι και κουνήσουν νύχτα το αυτοκίνητό τους, μετά γυρίζουν σπίτι τους και τους ζητάει ο παρκαδόρος χαρτζιλίκι για να τους βρει θέση πέντε τετράγωνα παρακάτω από το σπίτι τους.

Εναλλακτικά και σε περίπτωση που οι επιχειρηματίες δεν συμφωνήσουν αρνούμενοι  να αναλάβουν την ευθύνη για την διαχείριση του πάρκινγκ, μπορούν καλύπτοντας βέβαια την απώλεια του εσόδου του δήμου εναλλακτικά να δεχτούν ειδικό ανταποδοτικό τέλος που θα επιβληθεί με απόφαση του Δ.Σ. στα ΚΥΕ κατά 70% και στα εμπορικά καταστήματα κατά 30% ώστε να χρηματοδοτηθεί η απευθείας ανάθεση της εργασίας  διαχείρισης του πάρκινγκ με δωρεάν στάθμευση για τους πελάτες από τον δήμο στην ΦΛΥΑ ΑΕ. (Έτσι θα καταγγελθεί και η "αμαρτωλή σύμβαση" όπως έχει δεσμευτεί η διοίκηση του δήμου).

2. Γνωστοποίηση σε κάθε νέο ενδιαφερόμενο επενδυτή που θα προσέρχεται στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου ότι στους πεζοδρόμους άδεια τραπεζοκαθισμάτων δίνεται πλέον  μόνο στην μία πλευρά τους - αυτή θα καθοριστεί από την κανονιστική - ακόμα και αν στο σημείο προϋπάρχει άδεια τραπεζοκαθισμάτων (κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει τον δήμο άλλωστε να μισθώνει χώρους).

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ 

Προγραμματισμός για την κατασκευή του δημαρχιακού μεγάρου και του υπόγειου γκαράζ ώστε οι θέσεις στάθμευσης στο κέντρο να αυξηθούν.
Για την χρηματοδότηση των έργων προτείνεται να επιβληθεί άμεσα ειδικό τέλος στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων του κέντρου, των οποίων η αξία της περιουσίας θα εκτοξευθεί περαιτέρω από τον σχεδιασμό του δήμου.

Ο δήμος Χαλανδρίου αναλαμβάνει την υποχρέωση να συνδέσει με τακτικό δρομολόγιο της δημοτικής συγκοινωνίας τον σταθμό ΜΕΤΡΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ με το κέντρο της πόλης μέχρι την λήξη των δρομολογίων του ΜΕΤΡΟ και μέχρι με το καλό να γίνει η γραμμή 4 (αν προκάνουμε να το ζήσουμε) που θα εξυπηρετεί το κέντρο της πόλης.ΧΑΛΑΝΔΡΙ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όταν οι επικεφαλής της διοίκησης του δήμου αποχωρούν εμείς δεν τους εξουσιοδοτούμε

    Κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την έκδοση του ψηφίσματος κατά της μετεγκατάστασης του ΚΑΖΙΝΟ της Πάρνηθας ο δήμαρχος ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις