Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΔΟΥΖΕΝΗ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ



Η συζήτηση έγινε αφού - παρά το κείμενο - bulling θέσαμε το θέμα (σιγά μην μασάγαμε).

Και βέβαια όλοι κατανόησαν πολλά και θα κατανοήσουν και άλλα.

Πολύ περιληπτικά για να φέρουμε τα πράγματα σε λογαριασμό αναφερόμαστε ΣΕ ΟΤΙ ΝΕΟ ΠΡΟΕΚΥΨΕ:

1. Ο κος Τακόπουλος αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση μετά την υπογραφή της αίτησης αναγκαστικής απαλλοτρίωσης και επέμεινε - χωρίς να διαψευστεί από τον παρευρισκόμενο Γιώργο Κουράση - ότι δεν ασχολήθηκε επαγγελματικά με την υπόθεση μετά  την αρχική υποβολή της απαλλοτρίωσης και παρά του ότι ο Νταβίας κάλεσε τον κο Κουράση να επιβεβαιώσει δημόσια αυτό που μας είχε πει.

Αυτό το λέμε γιατί  βγάζει από το κάδρο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ευθυνών τον κο Τακόπουλο για ό,τι έγινε μετά την παρέλευση του 18μήνου της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης και αυτό το ξεκαθαρίζουμε για πολλοστή φορά - δεν θέλουμε να αδικήσουμε κανένα.

Από τον οποίο όμως κο Τακόπουλο - όπως είπε και η Λούλα Καρατζά - θα έπρεπε να είχε ενημερωθεί τότε, τόσο το δημοτικό συμβούλιο όσο και η επιτροπή των κατοίκων.

Και  βεβαίως ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ της η κα Καρατζά,  είπε ότι δεν είναι και λίγο να μην πάρει χαμπάρι ένα ολόκληρο συμβούλιο και η επιτροπή κατοίκων ότι η απαλλοτρίωση δεν έγινε και μάλιστα παρελήφθη ο κωδικός για αυτή από τον προϋπολογισμό, αποδεχόμενη ακόμα και δική της αβλεψία.

Αυτό είναι το σημείο άλλωστε που και ο Νταβίας επέμεινε σε απόδοση ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΥΘΥΝΗ και στον κο Τακόπουλο και αυτό ακριβώς αρνήθηκε να πάρει πίσω παρά το "bulling" (θα προσπαθήσουμε να γίνουμε της μοδός και να τα λέμε κατά πώς πρέπει, μην λέμε ας πούμε το πλατειακό "τραμπουκισμό", θα λέμε bulling και εμείς).

2. Τον Γενάρη του 2014 (μερικούς μήνες πριν τας εκλογάς) καθορίστηκε με δικαστική απόφαση- ΟΠΩΣ ΕΧΘΕΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ, ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΟΜΩΣ- πίνακας κατάταξης για τους δικαούχους πιστωτές από το ακίνητο.

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΘΗΚΕ παρά το γεγονός ότι έχει εγγράψει τις κατασχέσεις στο ακίνητο.

Σήμερα μιλήσαμε με το δικαστικό της ΦΑΕΕ.

Δεν είχαν κληθεί, είχε ενημερωθεί μόνο η ΔΟΥ Καλλιθέας η οποία δεν πάρέστη με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί πίνακας πιστωτών με πρώτη στην σειρά (μετά τους εργαζόμενους) την Alpha Bank .

Η προτεραιότητα του δημοσίου μετά από αυτή την εξέλιξη - ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΕΧΘΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΜΕ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ - μένει μόνο ως προς οφειλές της εταιρίας από ΦΠΑ, που σύμφωνα με την ΦΑΕΕ δεν υπάρχουν (καλό αυτό για τον δήμο και το Κάτω Χαλάνδρι, κακό για το ελληνικό δημόσιο) ενώ η ΦΑΕΕ θα εξετάσει το θέμα της μη κλήσης της και αν θα παρέμβει όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.

Ο Γιώργος Θωμάς στο συμβούλιο  έκανε την καίρια ερώτηση που άφησε άφωνους τους πάντες αφού ουσιαστικά έβγαλε την "καρδιά" της υπόθεσης, όπως εξελίσσεται:

"Αυτή η διαδικασία κε Τακόπουλε, για καθορισμό πίνακα προτεραιότητας πιστωτών έγινε με αφορμή την αναγκαστική απαλλοτρίωση που είχε αρθεί". Είναι δυνατόν;

Ναι, ήταν η απάντηση του κ. Τακόπουλου.

"Και εκπροσωπήθηκε ο δήμος σε αυτή ;"

Ναι, είπε ο κος Τακόπουλος αλλά όχι από εμένα (ανέφερε το όνομα του δικηγόρου που εκπροσώπησε τον δήμο).

"Με τι σκοπό εκπροσωπήθηκε ο δήμος αφού είχε αρθεί η απαλλοτρίωση; Τι έκανε εκεί ο δήμος;" συνέχισε ο κος Θωμάς (που είναι δικηγόρος και προφανώς έπιασε το "ασήμαντο" θεματάκι στον αέρα).

Για απάντηση έλαβε ένα χαμόγελο!

"Και πάντως κε Τακόπουλε γι' αυτά πρώτη φορά ενημερωνόμαστε, άλλα ειπώθηκαν στην παρουσίαση της πρότασης", συνέχισε ο Γιώργος Θωμάς, ζητώντας τελικά να χαμηλώσουν οι τόνοι της τεχνητής όξυνσης αφού πρόκειται για σοβαρό θέμα, με μεγάλες πιθανές ουρές για το ελληνικό δημόσιο, που μπορεί να αφορούν και την αρχή ξεπλύματος μαύρου χρήματος και που δεν πρέπει να υποβαθμίζονται  και έκλεισε ζητώντας ολόκληρο τον φάκελο που κατατέθηκε από τον δήμο προς έγκριση στο ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ", αίτημα που κατέθεσε επίσης και ο Άγγελος Νταβίας.

Μετά από αυτή την συζήτηση ΠΟΥ ΕΡΗΞΕ ΑΡΚΕΤΟ ΦΩΣ, τις διευκρινήσεις που δόθηκαν αλλά και τα νέα στοιχεία που προέκυψαν από  την πρωτοβουλία ελέγχου από τον "κακό"  - διότι άλλα αρχικά είχαν ειπωθεί -  την τοποθέτηση της Λ. Καρατζά και κυρίως τα ερωτήματα του Γ.  Θωμά πιστεύουμε ότι κανείς δεν θα επιμείνει στα περί "ψεκασμένων" που μας στολίζουν.

Και επειδή όταν ενημερωνόμαστε ΣΩΣΤΑ, μπορούμε να κάνουμε και εμείς σωστά την δουλειά μας - κατά πώς το νομίζουμε εμείς αυτό το "ΣΩΣΤΑ" και αυτό σημαίνει ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΑ, αλλά χωρίς να έχουμε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΑΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ, πολύ περισσότερο να παραπληροφορήσουμε τον αναγνώστη μας, από την σημερινή μας επικοινωνία με την ΦΑΕΕ είμαστε σχετικά ικανοποιημένοι γιατί η υπόθεση φαίνεται ότι δεν είναι "από χέρι" χαμένη για τον δήμο και μπορεί να προχωρήσει, κάτω από κάποιες προϋποθέσεις και να κερδηθεί το ακίνητο.

Τώρα για το ότι το ελληνικό δημόσιο "ξέχασε" να διασφαλίσει τα δικαιώματά του ή δεν κλήθηκε να το κάνει,  μας αφορά βέβαια ως πολίτες, ιδιαιτέρως ως "αριστερούς" (όπως έρχεσαι) αλλά υπερβαίνει την δουλειά μας ως δημοτικών συμβούλων, οπότε ας απασχολήσει .... άλλες βαθμίδες και βέβαια ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Εμείς την δουλειά μας την κάναμε ΠΟΛΙΤΙΚΑ.

Και θα συνεχίσουμε να γκαρίζουμε, να ψάχνουμε και να ρωτάμε όσο και να ενοχλούμε.

Ας παίρνουμε σοβαρές απαντήσεις  για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις.

Οποιοσδήποτε όταν αντιλαμβάνεται ότι τον παραπληροφορούν, όταν καταλαβαίνει ότι του αποκρύπτουν - ηθελημένα ή αθέλητα - στοιχεία ή πολύ περισσότερο όταν τον ειρωνεύονται κάθε φορά που ρωτάει και ζητάει εξηγήσεις θα αντιδρούσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου