Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Γ. ΚΟΥΡΑΣΗΣ: Θέατρο Ρεματιάς, στάχτες και αγανάκτηση











18 Μαΐου, παγκόσμια ημέρα μνημείων και τοποθεσιών,  18 Μαΐου 2015, ημέρα που γράφεται μια από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας του Χαλανδρίου.

Άφρονες, παρανοϊκοί, δειλοί, εγκληματίες έκαψαν το «Θέατρο της Ρεματιάς», καταδεικνύοντας για μια ακόμη φορά πως η βία είναι τυφλή και δεν έχει ούτε πατρίδα, ούτε ιδεολογία. 
Έκαψαν τον πολιτισμό της πόλης. Έντρομοι παρακολουθήσαμε τις πύρινες φλόγες να ζώνουν αναμνήσεις και εικόνες και να καταστρέφουν, σε λίγα λεπτά, ένα από τα σημαντικότερα σημεία αναφοράς του Χαλανδρίου. 
Το θεατράκι της Ρεματιάς, που φιλοξένησε κορυφαίους δημιουργούς της πατρίδας μας, δεν υπάρχει πια. Στη θέση του αποκαΐδια, συντρίμμια, στάχτες και δάκρυα. Δάκρυα, αγανάκτηση και ερωτηματικά.
Γιατί;
Ένα μεγάλο γιατί, που ελπίζουμε να έχουμε σύντομα μια απάντηση από επίσημα χείλη.
Οι επόμενες ημέρες θα είναι ημέρες δύσκολες για όλους μας.
 Όλοι εμείς αλλά όλοι όσοι, όλα αυτά τα χρόνια, έχουν λατρέψει τις παραστάσεις του θεάτρου, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση στη διοίκηση του δήμου. 
Ως αξιωματική αντιπολίτευση θα είμαστε δίπλα σε κάθε προσπάθεια άμεσης αποκατάστασης των καταστροφών και θα υψώσουμε τη φωνή μας προς κάθε αρμόδιο που μπορεί να βοηθήσει, είτε λέγεται Περιφέρεια, είτε Υπουργείο Πολιτισμού, είτε φίλοι του θεάτρου.

Το Θέατρο της Ρεματιάς πρέπει να ξαναλειτουργήσει και αυτό πρέπει να γίνει ΑΜΕΣΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου