Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 3 Μαΐου 2015

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ! .... ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!



Αντί να κάνουμε οτιδήποτε άλλο για την σημερινή παγκόσμια ημέρα της ελευθεροτυπίας, θα ξαναδημοσιεύσουμε το κείμενο - ΑΙΣΧΟΣ των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου εναντίον της ΠΛΑΤΕΙΑΣ και του διευθυντή της.

Είναι τίτλος τιμής για την μικρή αυτή γωνιά της ενημέρωσης αυτή η επίθεση από μια ΝΕΟΚΟΠΗ, αλλοπαρμένη και ΑΜΥΑΛΗ εξουσία.

Αποδεικνύει ότι κάνουμε κάτι ενδιαφέρον εδώ πέρα.

Γιατί "ενδιαφέρον" δημοσιογραφικά είναι ότι ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΙΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ.

Και εμείς εδώ ΕΝΟΧΛΟΥΜΕ την εξουσία διαχρονικά, ΕΥΤΥΧΩΣ!

Ακόμα και τις εξουσίες που αυτοαναγορεύονται σε κάτι ξεχωριστό.

Όπως η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.

Που διευκολύνονται αντί να προσπαθούν  να ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ότι είναι κάτι ξεχωριστό, να το  "δηλώνουν" την ώρα που προσπαθούν να αποδείξουν ότι απλώς είναι πιο αποτελεσματική ΕΞΟΥΣΙΑ επιβολής  από τους προηγουμένους.

Δεν ζητάμε εμείς να κατέβει από το site του δήμου η συγκεκριμένη δήλωση - ΑΙΣΧΟΣ.
Ούτε καν τους ζητάμε να ανεβάσουν την επίσημη δήλωση της παράταξης "ΧΑΛΑΝΔΡΙ - ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ" για το θέμα.

Μας ικανοποιεί (αν και δεν μας χαροποιεί) που μένει εκεί, στο επίσημο site του δήμου Χαλανδρίου, με το έμβλημα του δήμου που έχουμε υπηρετήσει μια ζωή, στο site που το πληρώνουμε όλοι,  για να σηματοδοτεί και να υπογραμμίζει το "δημοκρατικό ήθος" , το "ήθος της αριστεράς" αλλά και την προσωπικότητα των 24 που την συνυπογράφουν!


ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ!

ΜΠΟΡΕΙΤE ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗΣΕΤΕ ΟΙ 24 ΠΟΥ ΖΗΤΑΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ .... ΔΗΛΩΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΑΣ;


Δήλωση όλων των Δημοτικών Συμβούλων της «ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ» (16/4/2015)


ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
 
ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Από καιρό, παρακολουθούμε από συγκεκριμένο ιστότοπο μία απόπειρα υποβάθμισης τού δημόσιου διαλόγου στην πόλη και απαξίωσης του έργου της Διοίκησης του Δήμου με συνεχή, συκοφαντικά και υβριστικά δημοσιεύματα ενάντια στον Δήμαρχο, τη Δημοτική αρχή αλλά και σε μέλη της παράταξης «Αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου».

Το γεγονός ότι το συγκεκριμένο site, «Στην πλατεία», εκπροσωπεί δημοτική παράταξη στο Δήμο και ο υπογράφων πολλά από τα δημοσιεύματα, κ. Άγγελος Νταβίας, είναι δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου, μας υποχρεώνει να θέσουμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Είμαστε ηθικά και πολιτικά δεσμευμένοι να απαντήσουμε κατ΄ αρχήν πολιτικά με το λόγο και τις πράξεις μας αλλά και με κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο, στην επίθεση η οποία κορυφώθηκε  το τελευταίο διάστημα, με αφορμή σημαντικά ζητήματα τα οποία αφορούσαν παρεμβάσεις μας στην πόλη.

Εντελώς ενδεικτικά, σε παλαιότερο δημοσίευμα το οποίο αναφερόταν στην απόρριψη από την Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης της προσφυγής που είχε καταθέσει η παράταξη του κ. Νταβία κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία ορίσθηκαν τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της δημοτικής εταιρείας ΦΛΥΑ ΑΕ, υπήρχε ο τίτλος «Ρουσφέτι Αγγελάκα στη διοίκηση του Δήμου». Και αυτό, όταν ήταν σε όλους γνωστό ότι ο Δήμαρχος και η νέα διοίκηση ήταν στο στόχαστρο του παραιτηθέντος Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης από τις πρώτες ημέρες της θητείας τους  με απειλές για πειθαρχικές διώξεις και ποινές παύσης! Υπ ΄όψη ότι σε όλες τις συνεδριάσεις του ΔΣ της ΦΛΥΑ  καλούνται πλέον οι επικεφαλής των παρατάξεων και έχουν αναληφθεί μια σειρά από πρωτοβουλίες για έλεγχο και διαφανή οικονομική διαχείριση της εταιρείας.

Το τελευταίο όμως διάστημα εκτοξεύονται σαφώς υπαινιγμοί που άπτονται της ηθικής υπόστασης όσων «κατηγορούνται».

Έτσι, όταν η Διοίκηση τού Δήμου αποφάσισε να ορίσει τις εισφορές του ΤΑΠ για να ανακουφίσει τους κατοίκους των εκτός σχεδίου περιοχών της πόλης (Πεύκο Πολίτη, περιοχή Νεκροταφείου) τα εν λόγω δημοσιεύματα έκαναν λόγο για «καργαριστερά» και «ποια συμφέροντα εξυπηρετεί πραγματικά», ότι «πουλάνε κοινωνική πολιτική της πεντάρας, της φακής και της πλάκας», ότι υποκρύπτεται «συμπαιγνία με μεσίτες και μεγάλα συμφέροντα». Και συνέχισαν υποστηρίζοντας ψευδώς, ότι η περιοχή  έχει «μαρμαράδικα, μάντρες οικοδομών και μεγάλες εταιρείες οι οποίες θα πληρώσουν 250 ευρώ το τμ» ενώ από την πρόταση της Διοίκησης στην Οικονομική Επιτροπή στην οποία συμμετέχει ο κ. Νταβίας προέκυπτε ότι το ποσόν  ήταν 700 ευρώ το τμ! (όπως επανειλημμένα του εξηγήθηκε). Για να συμπληρωθεί η ανήθικη επίθεση εναντίον της Αντιδημάρχου Οικονομικών και του Δημάρχου με χαρακτηρισμούς όπως  «φασίστας» και «εκβιαστής».

Τελευταίο δείγμα αυτής της άκρατης και χωρίς μέτρο  τακτικής διαστρέβλωσης είναι τα δημοσιεύματα για την υπόθεση του κτήματος Δουζένη. Όπως είναι γνωστό, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου, παρουσιάσθηκε πρόταση –προμελέτη του ΕΜΠ  με επικεφαλής  τον αν. καθηγητή κ. Μπελαβίλα για την αξιοποίηση του χώρου ως Πολιτιστικού κέντρου για τις ανάγκες των δημοτών, η οποία εκπονήθηκε αφιλοκερδώς  και απέσπασε τα συγχαρητήρια όλων των πλευρών του Δημοτικού Συμβουλίου. Το γεγονός αυτό προφανώς ενόχλησε τον συντάκτη του μπλόγκ ο οποίος επανήλθε, κάνοντας υπαινιγμούς για την ανιδιοτέλεια των μελετητών αλλά και για τον τρόπο απόκτησης του ακινήτου Δουζένη σύμφωνα με τη διακηρυγμένη πρόθεση  της Διοίκησης και τη σχετική πρόταση η οποία έχει υποβληθεί στο Πράσινο Ταμείο, υπαινισσόμενος και ευθύνη του νομικού ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση για λογαριασμό του Δήμου.

Θεωρούμε ότι όλα τα παραπάνω δημοσιεύματα, πέραν του ότι περιέχουν ανακριβείς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς, υπερβαίνουν κατά πολύ τα οποιαδήποτε όρια πολιτικής κριτικής

Καλούμε τον κ. Νταβία να ανακαλέσει άμεσα ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου το περιεχόμενο και τους χαρακτηρισμούς των παραπάνω δημοσιευμάτων, να αποσύρει τις σχετικές αναρτήσεις και να δημοσιεύσει το κείμενό μας στο site του. Είναι αυτονόητο ότι διατηρούμε κάθε δικαίωμα που μας δίνουν το Σύνταγμα και οι νόμοι για την υπεράσπιση της παρουσίας και του έργου μας στο Δήμο.
  Χαλάνδρι, 14 Απριλίου 2015
                                                     
     Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης
       «Αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου»

Ιωάννα Αθανασάτου
Αγγελική Αθανασούλη
Ιωάννης Αλεξανιάν
Θεόδωρος Αλεξίου
Κωνσταντίνος Ανδρικόπουλος
Βασιλική Βαζάκα
Ιωάννης Βλαχούλης
Ευαγγελία Γαλάνη
Κωνσταντίνος Γερολυμάτος
Σέργιος Γκάκας
Αναστάσιος Ευσταθίου
Δημήτρης Κάππος
Γρηγόριος Καλομοίρης
Χρήστος Κασίμης
Ευγενία Κατούφα
Αθανάσιος Κιούσης
Ευθύμιος Κουράσης
Γεώργιος Λιερός
Γεράσιμος Λυμπεράτος
Χρυσούλα Μάζη
Παναγιώτης Τζούρας
Καλλιόπη Φασίτσα
Ελένη Χριστούλη
Δημήτριος Χριστουλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου