Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

ΣΤΙΣ 2 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ Η ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΜΕ ΤΗ ΝΑΜΠΛΟΥΣ


      

Έπειτα από την τιμητική πρόταση του Ghassan W. Shakaa, δημάρχου της πόλης Nablus και προέδρου της Ένωσης Δημάρχων της Παλαιστίνης προς τον δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο για αδελφοποίηση των δύο δήμων και έπειτα από την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης μας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας καλέσουμε στην τελετή αδελφοποίησης, η οποία θα γίνει την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015 στις 2 μ.μ. στο Παλαιό Δημαρχείο.

Ο Ghassan W. Shakaa, από τον Οκτώβριο του 2012 είναι ο δήμαρχος της Ναμπλούς, μιας από τις μεγαλύτερες πόλεις της Δυτικής Όχθης. Είναι ανιψιός του Bassam Shaka, πρώην δημάρχου της Παλαιστίνης. Ο Shakka διορίστηκε στην θέση του από τον Γιασέρ Αραφάτ. Ο αδελφός του δολοφονήθηκε από «αγνώστους», ενώ ο ίδιος δημοσίευσε ανοιχτή επιστολή με την οποία ζήτησε από την Εθνική Παλαιστινιακή Αρχή να αποκαταστήσει την τάξη στην πολιτικά διαιρεμένη πόλη του. Είναι πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων της Παλαιστίνης, δικηγόρος και γνωστός για την πολιτική του δράση και το κοινωνικό του έργο. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης από το 1996, μέλος του Νομοθετικού Συμβουλίου, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Γάζας από το 2005.

Η πόλη Nablus βρίσκεται στην βορειοδυτική όχθη, 63 χλμ. βόρεια της Ιερουσαλήμ και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Παλαιστίνης, με πληθυσμό περίπου 130.000 κατοίκους. Θεωρείται αναπτυσσόμενο βιομηχανικό και εμπορικό κέντρο, ενώ φημίζεται διεθνώς για την παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδου αλλά και για το πλήθος των αρχαιολογικών και ιστορικών της μνημείων. Ιδιαίτερα στην Παλιά Πόλη της Ναμπλούς βρίσκονται σημαντικά αρχαιολογικά αξιοθέατα που εκτείνονται από τον 1ο έως τον 15ο αιώνα μ. Χ. Μία από τις σημαντικότερες τοποθεσίες της Ναμπλούς είναι το Πηγάδι του Ιακώβ δίπλα στο χωριό Balata, το οποίο φιλοξενείται στις μέρες μας από ελληνικό μοναστήρι που παραμένει πάντα ανοιχτό για το κοινό.

Oι δύο λαοί της Μεσογείου συνδέονται στενά ήδη από την αρχαιότητα, με αποτέλεσμα ακόμη και σήμερα να παρατηρούνται ομοιότητες στις λαϊκές παραδόσεις, στη μουσική και στους τοπικούς τους χορούς.

Η αδελφοποίηση έχει ως απώτερο στόχο την ανάπτυξη στενής συνεργασίας τόσο σε θέματα οικονομίας, επιστήμης , τεχνολογίας εκπαίδευσης, πολιτισμού όσο και σε θέματα κοινωνικής πολιτικής . Οι δύο πόλεις θα διερευνήσουν όλες τις δυνατότητες δημιουργίας και ενίσχυσης των δημοτικών και κοινωνικών τους ιατρείων καθώς και τις προοπτικές περιβαλλοντικής και αγροτικής ανάπτυξης.

H παρουσία σας στην τελετή αδελφοποίησης θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου