Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙ - NO PARK ZONE !!!


φωτο: GOOGLE MAPS


Η τραγική κατάσταση στο Κάτω Χαλάνδρι επιδεινώνεται ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ

Το 5X5 στο Μάρκος Παπαδάκης είναι πλέον εντελώς κατεστραμμένο, οι γονείς διαμαρτύρονται , ο Προμηθέας (ο τοπικός αθλητικός σύλλογος που πρόσφερε και προσφέρει πολλά στην γειτονιά ) εξορίζεται σε άλλο γήπεδο για τις προπονήσεις ποδοσφαίρου … Τα παιδιά παίζουν σε ένα χώρο που θυμίζει αλάνα, ο σκισμένος τάπητας έχει δημιουργήσει πολλές λακκούβες  και εξογκώματα. Κάποια δοκάρια δεμένα με σύρμα, με σκισμένα δίχτυα, ονομάζονται ακόμα τέρματα…

Γύρο από το 5X5 η κατάσταση δεν είναι καλύτερη, τα σκουπίδια δημιουργούν σε συνδυασμό με τα λιμνάζοντα νερά μια ωραία ατμόσφαιρα… Η εικόνα ολοκληρώνεται με το γήπεδο του βόλεϊ το οποίο δεν έχει ούτε δίχτυ ούτε γραμμές…. και με την τραγική χαρά ,  συγνώμη … την παιδική χαρά  με τις σπασμένες τραμπάλες , τις κούνιες χωρίς καθίσματα, την ξεβαμμένη τσουλήθρα… 

Τα παιδιά περιορίζονται πλέον στο πλακόστρωτο μπροστά από την είσοδο της Σαρανταπόρου και κατά μήκος του ταλαιπωρημένου κλειστού.     

Ο χώρος βέβαια δεν φυλάσσεται γιατί άραγε μόνο μικρά παιδιά πάνε στο πάρκο…και μάλιστα πάρα πολλά παιδιά διότι η κοντινή παιδική χαρά της Ιθώμης έχει ουσιαστικά κλείσει !!! 

Ούτε μεριμνά για την πρόσβαση δεν υπάρχει - δεν εφαρμόζονται  μετρά προστασίας για τους μικρούς μας φίλους  ούτε στην Σαρανταπόρου με την διπλή κατεύθυνση  ούτε  στην επικίνδυνη Μεθώνης η οποία πρέπει να ήταν εδώ και πολύ καιρό ήπιας κυκλοφορίας (μόνο η ξεβαμμένη πινακίδα ήπιας κυκλοφορίας μας έμεινε…)    
Οι παιδικές χαρές είναι χώρος ζωής, για πάρα πολλά παιδάκια, που οι γονείς τους έχουν οικονομικά προβλήματα είναι η μονή διασκέδαση η μόνη έξοδος. Οι παιδικές χαρές είναι χώρος συνάντησης οπού όλα τα οικονομικά στρωματά συναντιούνται. Οι παιδικές χαρές είναι υπόθεση όλων διότι αποστέλλουν την καρδιά της πόλης !!!

Ο Δήμος οφείλει όχι μονό να  επισκευάσει τις παιδικές χαρές αλλά επίσης να τις ενισχύσει με δημοτικά προγράμματα !!!


Α. Μακρής 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου