Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ



Με αντικείμενο Η.Δ. το θέμα των τριών κανονιστικών διατάξεων για το κέντρο της πόλης ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σ. Ρούσσος συγκάλεσε σύσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων πριν την απογευματινή συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης.

Η σύσκεψη δεν κατέληξε σε κοινή γραμμή αλλά φαίνεται πολύ κοντά το ενδεχόμενο να εγκριθούν ομόφωνα οι δύο κανονιστικές - που αφορούν την αναστολή έκδοσης νέων αδειών και τον ορισμό των κοινόχρηστων χώρων που διατίθενται για τραπεζοκαθίσματα - αν γίνουν δεκτές από την πλειοψηφία κάποιες βελτιώσεις που πρότεινε ο Γ. Θωμάς και ο οποίος τις ετοιμάζει σε γραπτό κείμενο ενώ με τίποτα δεν φαίνεται να περνάει η διεύρυσνη του ωραρίου μουσικής που εισηγήθηκε ο Κ. Γερολυμάτος και που φαίνεται ότι και ο δήμαρχος σκέφτεται να πάρει πίσω την τρίτη κανονιστική.

Στην σύσκεψη έγινε ενημέρωση από τον δήμαρχο και για ένα άλλο ΜΕΓΑΛΟ θέμα που προέκυψε για τον δήμο:

Φαίνεται ότι μια σοβαρή "παρεξήγηση" (sic) μεταξύ στελεχών του δήμου και της  Περιφέρειας Αττικής  έχει κλωνίσει σοβαρά τις σχέσεις μεταξύ των συντρόφων με αποτέλεσμα (κατά πως φαίνεται) ο δήμος Χαλανδρίου να πέσει χοντρά στο μπουγέλο σε αναμόρφωση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας, που ψηφίστηκε πριν μερικές μέρες στο Περιφεριακό Συμβούλιο και από τον οποίο μοιράστηκαν 48 000 000 ευρώ σε δήμους με καλά πακέτα: (π.χ. Μαρούσι 3 μύρια, Βριλήσσι 5 μύρια, Αγία Παρασκευή 9 μύρια κλπ).

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ .... ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ;

Ενέκριναν το συνταρακτικό, συγκλονιστικό ποσό των 15000 ευρώ! (ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ - ΣΩΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΗΔΕΝΙΚΑ, ΔΕΝ ΛΟΙΠΟΥΝ ΤΡΙΑ) όταν ο δήμος Χαλανδρίου είχε υποβάλλε για χρηματοδότηση ώριμες μελέτες για έργα 8,5 εκατομυρίων ευρώ, τα οποία δεν περιλήφθησαν στην αναμόρφωση, όπως διαρρέουν στελέχη της διοίκησης.

Ο Ρούσσος έβγαζε καπνούς από τα ρουθούνια και ζήτησε από τις δημοτικές παρατάξεις να φύγει ομόφωνη καταγγελτική επιστολή κατά της Περιφέρειας, επιστολή που ήδη ετοιμάζεται και θα εγκριθεί την Πέμπτη κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αφού εξασφάλισε - κατ' αρχήν - την συμφωνία όλων των επικεφαλής.

Ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα κος Γ. Καραμέρος έχει προγραμματίσει - από την προηγούμενη Παρασκευή - συνέντευξη τύπου με αυτό το θέμα, για την Πέμπτη το πρωί οπότε  θα έχουμε και επίσημα τις διευκρινίσεις της περιφέρειας για το θέμα, αφού βεβαίως και θα το ρωτήσουμε.

 ΥΓ: Το κείμενο της πρόσκλησης της προγραμματισμένης συνέντευξης τύπου για το θέμα:


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
Με την ευκαιρία της ψήφισης της δεύτερης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Αττικής για το 2015 
ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, 
θα παραθέσει Συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015 και ώρα 12:00, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας βόρειου τομέα (Μεσογείων 448 Αγία Παρασκευή, 3ος όροφος, τηλ. 2132100531-4)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου