Τρίτη, 28 Ιουλίου 2015

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΚΑΘΕ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ! ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;

  Άκου φίλε μου.

Για να διοικήσουν σου λέει οι αριστερές διοικήσεις στον δήμο πρέπει να εγκαταλείψουν την .... ανακύκλωση.

Που με τον όρο "ανακύκλωση" εννοούν σαρκαστικά βεβαίως συνολικά το σχέδιο για εναλλακτική διαχείριση των στερεών αποβλήτων που σταμάτησε το σχέδιο της ιδιωτικοποίησης.

Ένα σχέδιο που η εφαρμογή του (αν είχαμε αυτοδιοίκηση με μέζεα στην Ελλάδα  και όχι μέζεα αυτοδιοίκηση) αποτελεί από μόνο του ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, αποτελεί ΠΡΟΟΔΟ, αποτελεί ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, δίνει περιεχόμενο στον όρο ΑΕΙΦΟΡΙΑ, συμβάλλει στην ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΙΣΗ ΠΟΡΩΝ και ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ,  συνδέεται με την ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ, εμπλέκεται με την διασφάλιση ανθρώπινων ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ.

Ένα σχέδιο, που η υλοποίησή του θα μπορούσε - αν συνοδευτεί με καμιά δεκαριά αντίστοιχα σημαντικές παρεμβάσεις σε άλλους τομείς άσκησης κυβερνητικής πολιτικής (διαφθορά, πάταξη μεγάλη φοροδιαφυγής, εξυγίανση του δημοσίου, απλοποίηση καθεστώτος επιχειρήσεων κλπ) - ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ τομές που μπορούν να υλοποιηθούν, ΕΙΝΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΕΣ ΚΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ, δεν είναι σχέδια της πλάκας, να σώσει πραγματικά την παρτίδα για την κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας απέναντι στα μάτια όσων πολιτών ψήφισαν και θεωρούν ότι τα πράγματα στην χώρα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ στην κατεύθυνση της ουσιαστικής ανασυγκρότησής της, προ όφελος του λαού και όχι όσων την έφεραν μέχρι εδώ.
 ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙΔΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΟΥΤΣΗ, ούτε για τα προσφάτως διορισμένα στο δημόσιο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ  αλλά για τον απλό μη προνομιούχο πολίτη που ακόμα τους εμπιστεύεται.
ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΣΥΡΙΖΑ.

Αν εγκαταλείψουν την ανακύκλωση, σου λέει (ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ το προηγούμενο σχέδιο με την εκχώρηση των τελών καθαριότητας στα γνωστά μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, δεν σου λέει αλλά σου θυμίζω εγώ) τότε θα μπορούν να διοικούν οι αριστεροί δήμαρχοι άνετα.
Για να εφαρμόζουν την πολιτική των δεξιών και να αποκτήσουν και τα χούγια τους.

Αλλιώς σου λέει  ....

Μα κέρδισαν τις εκλογές με αυτές τις προγραμματικές θέσεις, αυτά ψήφισε ο λαός, σκέφτεται κάθε νορμάλ άνθρωπος, άρα αυτά πρέπει αν γίνουν.

ΣΤΑ ΜΕΖΕΑ ΜΑΣ, σου λέει το σύστημα, τι ψήφισε ο λαός.

ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ;
 ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΥΤΟ - ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ - ΤΟ ΛΕΝΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΑΛΛΩΝ ΛΑΩΝ, δεν είναι και το ίδιο.
Θεωρείς ότι δεν έχει αξία να αναδεικνύονται αυτές οι παράλληλες δράσεις του κόλπου που ουσιαστικά παίζει πιο σκληρά από τους όξω αν το καλοσκεφτείς, απέναντι στην κυβέρνηση Τσίπρα;

Και το λέω αυτό και επειδή πολλοί μου κάνουν μια κριτική που την ακούω μεν αλλά την απορρίπτω με την καθημερινή μου στάση.
Μου λένε δηλαδή ότι την ώρα που καίγεται ο κάμπος, η χώρα βιάζεται, η κυβέρνηση εκβιάζεται, οι Γερμανοί ξανάρχονται, η Ρουμάνα έρχεται διψασμένη για αίμα, ο Βαρουφάκης έδωσε πάλι συνέντευξη, ο Λαφαζάνης έκανε συγκέντρωση, ο Τσίπρας έβγαλε σπυρί (ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΕΔΡΕ, ΚΟΥΡΑΓΙΟ) ........  εμείς έχουμε  τον χαβά  μας με τον δήμο και την αυτοδιοίκηση και δεν ασχολούμαστε με τα σοβαρά, εδώ στην Πλατεία.

Ποια αυτοδιοίκηση σου λέει, ποιος Ρούσσος και ποιος Γερολυμάτος.

 Εδώ θα έχουμε μνημόνιο πάλι σου λέει, τι μας πρίζες τα μέζεα κάθε πρωί, βρίζε εκεί τον Σόιμπλε να ξεκα...πνίζεις και να δέχεσαι εδώ τα όργια εσωτερικού, να γίνεις νοικοκύρης.

Και όσοι το λένε αυτά δεν θα πουν βέβαια ΚΟΥΒΕΝΤΑ για τις .... πολιτικές αντιστοιχίσεις που υπηρετούνται στο εσωτερικό από όσους παραφωνάζουν γιατί υποχώρησε ο Τσίπρας και προσπαθούν να εμφανιστούν ως ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΣ έναντι όσων είναι οπορτουνιστές και δεν παραμένουν σταθεροί (σαν και αυτούς εννοούν σταθεροί).

Νομίζουν οι ΒΛΑΚΕΣ ή παριστάνουν ότι νομίζουν ΛΙΓΟΙ ΠΟΝΗΡΟΙ εξ αυτών, ότι είναι τυχαίες αυτές οι αντιστοιχίες των πιέσεων, των εκβιασμών και των υποχωρήσεων.

Νομίζουν ή παριστάνουν πως νομίζουν ότι η συστεμική πίεση - έως τα όρια του εκβιασμού -  να εγκαταλειφθεί π.χ. το σχέδιο εναλλακτικής διαχείρισης στερεών αποβλήτων από την αυτοδιοίκηση, ή να μετατραπεί το κυνήγι της φοροδιαφυγής σε κυνήγι της απόδειξης της τυρόπιτας, δεν είναι ΜΕΡΟΣ του ΙΔΙΟΥ μνημονιακού σχεδίου επειδή δεν φαίνεται να τον ασκεί τον εκβιασμό κατευθείαν ο Σόιμπλε και επειδή ο δήμαρχος ή ο περιφερειάρχης που του ασκείται αυτή η πίεση, είναι και καλά καργαριστερός που δεν παραδίδεται, είναι του "ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ"- σου λέει - αντιστέκεται με πολύ φόρα στην Ευρωπαϊκή νεοφιλελεύθερη ελίτ, αντιστέκεται με μεγάλο  πανώ, κατεβάζει και την σημαία της ΕΕ,  εκεί που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ αλλά και δεν επηρεάζει και τίποτα στο τέλος της γραφής ....αλλά κάνει πάσο ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΜΙΚΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΈΣ ΝΙΚΕΣ που εξαρτώνται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ και ο αντίπαλος δεν είναι δα και ο Σόιμπλε.

Εκείνος όμως παραδίδεται στην εγχώρια νεοφιλελεύθερη ελίτ, αυτό είναι άλλο καπέλο, σου λέει. Είναι δικοί μας οι εκβιαστές.

Νομίζουν μερικοί  ΗΛΙΘΙΟΙ ότι το μνημόνιο είναι μόνο ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΠΙΝΟΗΣΗΣ δεν έχει εσωτερικούς εμπνευστές και δεν έχει υπαγορευτεί σε μεγάλο μέρος του από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ.

Νομίζουν οι ΑΝΟΗΤΟΙ ότι δεν είναι μέρος του κόλπου της άνευ όρων παράδοσης ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, η εγκατάλειψη ακόμα και εκείνων των προοδευτικών - αναπτυξιακών ή κοινωνικά δίκαιων πολιτικών που η ΤΡΟΙΚΑ - ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ δεν απαγορεύουν, αφού δεν περιλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα της συμφωνίας Τσίπρα το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων (στα φανερά βεβαίως δεν περιλαμβάνεται, διότι στα κρυφά ΞΕΡΟΥΜΕ).

Περιλαμβάνεται στις πολιτικές για τις οποίες πιέζουν ΟΙ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ μες την αναμπουμπούλα και την απογοήτευση που νιώθει ο απλός προδομένος πολίτης, που δεν έχει τον δικό μου πολιτικό παχυδερμισμό, να τα περάσουν ΟΛΑ.

Αυτά πρέπει να τα σκεφτούν καλά εκεί στην ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ το συντομότερο.

Το δίλημμα από εδώ και μπρος για κάθε πραγματικό αριστερό είναι αν θα υλοποιηθεί το μνημόνιο που επέβαλλαν οι νεοφιλελεύθεροι στην Ευρώπη συνοδευόμενο και συμπληρωμένο με αυτά που θέλουν να επιβάλλουν οι νεοφιλελεύθεροι στην Ελλάδα ή θα βάλει κόντρα ώστε ο ευρωπαϊκά νεοφιλελεύθερος εκβιασμός να μην συνοδευτεί από την εγκατάλειψη αριστερών πολιτικών ΣΟΒΑΡΗΣ εξισορρόπησης των επιπτώσεων, πραγματικής προετοιμασίας της χώρας για να επανακτήσει την θέση της ανάμεσα στα σοβαρά οργανωμένα ευρωπαϊκά κράτη.

Αν θα επιχειρηθεί ανασυγκρότηση με προοδευτικό πρόσημο ή θα παραμείνει η Ελλάδα μια ΜΠΑΝΑΝΙΑ την οποία θα εκμεταλλεύονται απροκάλυπτα και αναίσχυντα ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ εις το διηνεκές, σε βάρος βέβαια των συμφερόντων του λαού.

ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ, εκεί εντάσσω τις πολιτικές που μπορεί να ασκήσει η αυτοδιοίκηση με πρώτη το πρόγραμμα εναλλακτικής διαχείρισης απορριμμάτων αυτή την περίοδο, τόσο πολύ σοβαρό θέμα το αξιολογώ στην δική μου περιθωριακή, μειοψηφική αντίληψη και λέγεται με εσείς βλαμμένο.

ΕΓΩ ΘΑ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΗ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ!

Α.Ν. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *