Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Συνεδρίαση ΣΟΠΠ Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα



Συνεδρίασε εχθές Παρασκευή 30/10/2015 υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αττικής Γιώργου Καραμέρου, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας, παρουσία μελών της τοπικής αυτοδιοίκησης, του πυροσβεστικού σώματος, της αστυνομίας, εθελοντικών οργανώσεων και ομάδων διάσωσης, υπηρεσιακών παραγόντων ΔΕΚΟ καθώς της Περιφέρειας Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης :

1. Έγινε απολογισμός και αξιολόγηση της αντιπυρικής περιόδου 2015.

2. Έγινε απολογισμός και αξιολόγηση του πλημμυρικού συμβάντος της 22ης Οκτωβρίου 2015.

3. Καταγράφηκαν ελλείψεις αλλά και προτάσεις (εξοπλισμός, εκπαίδευση κοινού και μαθητών, μετριασμός συνεπειών κλιματικής αλλαγής, αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων των εμπλεκόμενων φορέων, εξειδίκευση επικίνδυνων σημείων ανά περιοχή) για την πρόληψη και αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων (πλημμύρες, χιονόπτωση-παγετός).

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, με σκοπό την καταγραφή των προβλημάτων και τη διαπίστωση της ετοιμότητας κάθε φορέα παρέστησαν αναλυτικά:

Εκ μέρους των Δήμων, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Νίκος Μπάμπαλος, ο Δήμαρχος Μελισσίων- Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου Καψάλης. Οι αντιδήμαρχοι Πεντέλης, Ιωάννης Ξανθάκος, Χαλανδρίου, Χριστουλάκης Δημήτριος, Ηρακλείου Μοσχονάς Ηλίας και Βριλησσίων Μαυραγάνης Αλέξης. Ο κ. Θεόδωρος Πισιμίσης, υπάλληλος πολιτικής προστασίας του Δήμου Χαλανδρίου. Ο κ. Θεόφραστος Πατεράκης, διευθυντής υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Χαλανδρίου. Η κ. Μαρία Τσαμουντάλη, προϊσταμένη του τμήματος πολιτικής προστασίας του Δήμου Χαλανδρίου και ο κ. Τάσος Βιρβίλης, υπάλληλος πολιτικής προστασίας του Δήμου Βριλησσίων.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αττικής κ. κ. Φώτης Χρυσικός και Ζαχαρίας Πελέκης.

Εκ μέρους του Πυροσβεστικού Σώματος, ο κ. Κίμωνας Κυρριλίδης, υποδιοικητής 4ου Π.Σ., ο κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, διοικητής 6ου Π.Σ. , ο κ. Ηλίας Τσαπούρας, από τον 9ο Π.Σ. και ο κ. Ιωάννης Καρακώστας, Διοικητής του 12ου Π.Σ. Παλλήνης.

Εκ μέρους της Τροχαίας, ο κ. Κωνσταντίνος Χαλκιάς, Διοικητής του τμήματος Τροχαίας Αγίας Παρασκευής, ο κ. Αποστόλης Μπαντής, Υποδιοικητής του τμήματος Τροχαίας Αγ. Παρασκευής και ο κ. Θεόδωρος Κατσάπης, υπαστυνόμος Α΄ του τμήματος τροχαίας Κηφισιάς.

Εκ μέρους εθελοντικών σωματείων/οργανώσεων, ο κ. Παντελής Μαρίνης, από την Αττική Λέσχη τετρακίνησης, οι κ.κ. Βαγγέλης Στογιάννης και Ευστάθιος Ανθόπουλος, από την Δασοπροστασία Δήμων Παπάγου-Χολαργού (ΔΑΠΑΧΟ) και η κ. Μαρία Κουρκουλάκου, νοσηλεύτρια-εκπαιδεύτρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Εκ μέρους οργανισμών, από την ΣΤΑΣΥ Α.Ε. οι κ.κ. Δήμητρα Καλοφωλιά, Κωνσταντίνα Κατσαούνη και Ιωάννης Μπέτσης. Από την ΕΥΔΑΠ, ο κ. Γεώργιος Δήμτσας, ο Διευθυντής της ΕΜΥ κ. Αντώνης Λάλος και από την 1η ΥΠΕ Αττικής, ο κ. Δημήτρης Νικολάου.

Εκ μέρους υπηρεσιακών παραγόντων της περιφέρειας, ο Προϊστάμενος Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής, κ. Ανδρέας Πράσινος, από την ΔΚΥΕ, οι κ.κ. Θεόδωρος Κάρτσωνας και Δήμητρα Ντάκουρα, από τη ΔΚΕΣΟ, ο κ. Κωνσταντίνος Παϊζάνος, από το Τμήμα Εμπορίου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης, ο κ. Ευάγγελος Σταμελάκης, από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας ΠΕΒΤΑ, η κ. Χρυσούλα Μήλιου, από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων ΠΕΒΤΑ, ο Διευθυντής, κ. Γεώργιος Μαυρογιαννίδης, από τη Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντολογικής Υγιεινής Β.Τ., ο κ. Ευστάθιος Πανουργιάς.

Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, οι κ.κ. Δημήτρης Αδάμ και Δημήτριος Στέλλιου.

Τέλος, ο κ. Αντώνης Χανιώτης από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας και ο Πρόεδρος ΣΠΑΠ, κ. Βλάσσης Σιώμος. «Σήμερα καταγράψαμε αρκετά και πολύ εξειδικευμένα. Αξιολογήσαμε τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας, συζητήσαμε τις ελλείψεις, δώσαμε τα εύσημα για τις καλές προσπάθειες. Τα φαινόμενα είναι συγκεκριμένα και εξελίσσονται με ραγδαίο τρόπο. Δε μπορούμε να τα επηρεάσουμε, μπορούμε όμως να αυξήσουμε το βαθμό ετοιμότητας ενισχύοντας το συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων και εκπαιδεύοντας το κοινό σχετικά με την καλύτερη αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών» υπογράμμισε ο κ. Καραμέρος κλείνοντας τη συνάντηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου