Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

ΤΙ ΣΟΙ ΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΜΕ 15 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΤAMEIAKA ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ; ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ; ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΤΧΣ;;;




Ένα ερώτημα σου θέτουμε αναγνώστη σήμερα ως τροφή για σκέψη, εν όψει του προϋπολογισμού. 

ΓΙΑΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΕΧΕΙ 15 ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ. 

Ποιοι και γιατί επιβάλλουν στον δήμο Χαλανδρίου ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ για εσένα, να μην ΧΤΙΖΕΙ αλλά μόνο να ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ ό,τι υπήρχε σε επίπεδο δομών και στρατηγικού σχεδιασμού και είχε φτιαχτεί με κόπο, χρήμα και αγώνες, ό,τι λειτουργούσε υπέρ της κοινωνίας και των πολιτών ;

Να σου δώσουμε μερικά παραδείγματα για να σου φρεσκάρουμε τη μνήμη: τραγική μείωση θέσεων παιδικών σταθμών, κατάργηση του ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, κλείσιμο των Ν.Π, κατάργηση αθλητικών προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού, απομάκρυνση ή εγκατάλειψη της υλοποίησης στρατηγικών πολεοδομικών σχεδιασμών, κανένα έργο υποδομής, μόνο πασαλείμματα και ζωγραφικές στην άσφαλτο, καθυστερήσεις μέχρι εξόντωσής τους, στην πληρωμή των προμηθευτών του δήμου, υπερφορολόγηση, ώστε να συσσωρεύονται τραπεζικές καταθέσεις - ταμειακά διαθέσιμα σε τραπεζικούς λογαριασμούς οι οποίοι μεγενθύνονται σταθερά κάθε χρόνο εδώ και πέντε χρόνια. 
Έχει το ΜΝΗΜΟΝΙΟ , το ΤΧΣ σχέση άραγε με αυτό το ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ, μετρήσιμο και απόλυτα αποδείξιμο αποτέλεσμα της πολιτικής του δήμου;

Διότι βέβαια για εμάς που δεν λαϊκίζουμε (παρά το "απαράδεκτον ύφος μας" που δεν τους αρέσει και όσο δεν τους αρέσει και τους ενοχλεί, τόσο δεν θα το αλλάζουμε, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΟΥΜΕ ΘΕΛΟΥΜΕ) η κριτική προς τις δύο μνημονιακές διοικήσεις του δήμου (Κουράσης - Ρούσσος) δεν γίνεται ποτέ χωρίς να αναζητούμε συγκρίσεις με τους γύρω δήμους, ώστε να μην απαιτήσουμε ποτέ να κάνουν τίποτα περισσότερο από το ΕΦΙΚΤΟ.

Το εφικτό που πέτυχαν συνάδελφοι αυτοδιοικητικοί ΕΔΩ στην γειτονιά μας, σε αστική περιοχή του Βόρειου Τομέα της Αττικής, με την ίδια κοινωνική διαστρωμάτωση και τα ίδια οικονομικά και πληθυσμιακά δεδομένα με το Χαλάνδρι.

Όχι στην Ανάβρα ή σε άλλες αγροτικές περιοχές, όπου πραγματικά εντυπωσιακά μοντέλα αυτοργάνωσης της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας, βασισμένα όμως στην πρωτογενή παραγωγή και τις μεγάλες αδόμητες εκτάσεις της υπαίθρου, προβάλλονται από θεωρητικούς λες και μπορούν να εφαρμοστούν στο μητροπολιτικό κέντρο.

Προβάλλονται ΣΚΟΠΙΜΑ σε πολιτικά απαίδευτους πολίτες που εντυπωσιάζονται με καθρεφτάκια για ιθαγενείς και αναζητούν μαγικές λύσεις στα προβλήματά τους.

Προβάλλονται είτε μοντέλα παραγωγικής ανασυγκρότησης "δημοτικών λαχανόκηπων" στο Χαλάνδρι, είτε μοντέλα ακραίας τεχνολογικής υπέρβασης της εποχής (λεωφορεία χωρίς οδηγούς ή ο φοβερός κάδος μιναρές της πλατείας που ..... βρωμάει και ζέχνει πλέον) όταν δεν έχουν λυθεί ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ, όπως ένα ιδιόκτητο δημαρχείο, ένας αξιοπρεπής και οργανωμένος χώρος για το εργατοτεχνικό προσωπικό ή μια οργανωμένη αποθήκη υλικού.

Μιλάμε ότι μας διοικούν τύποι χαμένοι στην ιδεολογική ..... μετάφραση.

Την μετάφραση, την μετατροπή της θεωρίας ΣΕ ΠΡΑΞΗ. Την μετατροπή της ιδεολογίας ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Που τελικά γίνονται οι καλύτεροι σύμμαχοι των νεοφιλελεύθερων αλλά και των ακραίων αντιλαϊκών συντηρητικών που δεν έχουν τέτοια "συνειδησιακά" προβλήματα.
Που η ανεπάρκειά τους οδηγεί στην κατασυκοφάντηση κάθε εναλλακτικού πολιτικού σχεδίου και δικαιώνει τον συντηρητικό μονόδρομο.

Γι' αυτό και πάντα βρίσκουν ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ να τους ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ.

Αλήθεια στους άλλους δήμους όμως - ακόμα και σε αυτούς που έχουν συντηρητικές διοικήσεις αλλά ΓΝΗΣΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ, όπως π.χ.  η Πεντέλη  (ο Πατούλης είναι άλλη κατηγορία, είναι μόνος του ... η ΚΕΔΕ, οπότε δεν τον λαμβάνω υπόψη στις αναλύσεις μου, το Μαρούσι παίρνει πάντα ότι θέλει)  -  γιατί άντεξαν την πίεση οι διοικήσεις τους ΚΑΙ ΔΕΝ  ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ τις κοινωνικές τους δομές, τα νομικά τους πρόσωπα, τα αθλητικά τους προγράμματα, τους παιδικούς τους σταθμούς. τα υπερασπίστηκαν και τα έχουν ακόμα, χωρίς μάλιστα να τα χάσουν ποτέ;

Ποια αντίληψη, ποια συμφέροντα ή - το χειρότερο-  ποια οπορτουνιστική πολιτική προσέγγιση - οδήγησε σε αυτή την ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ σε όλα τα επίπεδα την διοίκηση Κουράση και τα κεντρικά στελέχη των προηγούμενων συντηρητικών διοικήσεων  με την ΚΟΥΡΑΣΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, που ανέλαβε να συνεχίσει την ίδια πολιτική, στις ίδιες ράγες, χωρίς να μεταβάλλει ΟΥΤΕ ΚΕΡΑΙΑ στην στρατηγική της σε όλα τα κεφάλαια της δημοτικής πολιτικής, χωρίς να ανακόψει ούτε έναν σχεδιασμό μελέτης ή έργου που βρήκε στην τεχνική υπηρεσία και να τον κατευθύνει σε άλλη κατεύθυνση, εκτός από την αστεία απόφαση της "κατάργησης της Ελ. Πεντέλης" χωρίς καμιά επιστημονική τεκμηρίωση - έτσι γιατί γουστάρανε.

Σε όλα τα κεφάλαια πολιτικής με εξαίρεση την αθλητική πολιτική, όπου υπάρχει μια ορατή πλέον μετατόπιση προς προοδευτικότερη  κατεύθυνση με τα μαζικά προγράμματα που έστησε το τελευταίο δίμηνο  ο Γκάγκας, υπό την ασφυκτική μας πίεση και απαίτηση.

Αλλά ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ του άκουσε, αξιολόγησε  και ενήργησε  γιατί εμείς δεν θέλουμε να αδικήσουμε κανένα, ούτε κάνουμε αντιπολίτευση - φωτοβολίδα, "ό,τι κάτσει"¨.

 Ό,τι λέμε και γράφουμε είναι ενταγμένο ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙΜΕΝΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, που οι μικρόψυχοι σταλινικοί της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ δεν έχουν το θάρρος - τώρα που είδαν την αλήθεια - να παραδεχτούν ότι είναι Η ΜΟΝΗ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΕΝΕΣΤΩΤΑ ΧΡΟΝΟ, που δημιουργεί μάλιστα και ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για την πόλη, εντός βεβαίως του συνολικότερου πλαισίου στην χώρα και με δεδομένη την γεωγραφική θέση της πόλης και την σύσταση του πληθυσμού της. (αυτό το αυτονόητο  πρέπει να το επαναλαμβάνουμε πλέον συνεχώς.
 ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΕΧΕΙ ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΠΙΧΗΡΗΣΕΩΝ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ,  ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ αλλά ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΓΡΟΤΕΣ).

Η φενάκη ότι στο Χαλάνδρι θα υλοποιηθεί - κατ' εξαίρεση - μια πολιτική που θα το  διαφοροποιήσει από την τύχη του λεκανοπεδίου και θα "δείξει στον κόσμο έναν άλλο δρόμο και έναν άλλο κόσμο"  - το μοντέλο της "ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ"  όπως το είχαν γράψει πολύ χαρακτηριστικά  κάποτε  σημερινοί σύμμαχοι της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ - ορκισμένοι πολιτικοί αντίπαλοί  μας (ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΑΥΤΟ), μέσα σε ένα μητροπολιτικό πολεοδομικό κέντρο όπως αυτό της Αττικής είναι μια ακατανόητη προσέγγιση.

Προσέγγιση - αποτέλεσμα - κατά την γνώμη μου -  ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗΣ ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΗΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΕΚΤΟΝΩΣΗΣ.

Μια μπαρούφα που ΒΕΒΑΙΩΣ την εκμεταλλεύτηκαν "μηχανισμοί " που μετέτρεψαν το Χαλάνδρι, την τοπική του  κοινωνία σε έναν τεράστιο μέσο ΥΠΕΡΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, σε βάρος των δημοτών, των κατοίκων της πόλης και της τοπικής οικονομίας, την ώρα που οι δημότες καλούνται - για ψευτοιδεολογικούς λόγους και λόγους συνείδησης  - να καθαρίζουν την πόλη εθελοντικά, επιστήμονες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά, εργαζόμενοι να δουλεύουν υπερωριακά .... εθελοντικά για να γίνονται εκδηλώσεις, οι πολίτες να ΞΑΝΑΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΕΙΔΟΣ (τρόφιμα, φάρμακα) για να εκδηλώνεται η συλλογική αλληλεγγύη και όλα αυτά για να χτυπηθεί - λέει - στην συνείδηση του πολίτη η λογική του κέρδους.
 Με 15 εκ. ζεστό χρήμα ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ και να ΛΕΙΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!

ΜΑ ΠΟΙΑΝΟΥ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΑΣ!

Διότι αυτό το οικονομικό αποτέλεσμα που παρουσιάζει ο δήμος:  15 εκατομμύρια χρήμα των δημοτών - τόσα είναι φέτος τα  ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙΜΈΝΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ (14 πέρυσι)  αντί να επενδύονται και να παράγουν ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΟ κέρδος,  την ώρα που τα δημοτικά τέλη ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ απαράδεκτα και οι πολίτες διώκονται ανάλγητα για κάθε παγωμένη  υποχρέωσή τους προς τον δήμο (θα επανέλθουμε σε αυτό με ΝΕΑ στοιχεία).

Πολίτες ενός δήμου που στερούνται υπηρεσίες, υποδομές και πρόνοια που απολαμβάνουν οι διπλανοί τους ενώ  ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΣΟ ΟΙ ΔΙΠΛΑΝΟΙ ΤΟΥΣ.
Θυμίζουμε ότι με επιχείρημα ότι ο ΦΗΧ στο Χαλάνδρι ήταν χαμηλότερος από γύρω δήμους αυξήθηκε κατά 20%.
Το ίδιο επιχείρημα δεν ίσχυσε βέβαια στις θέσεις των παιδικών σταθμών.

Με όπλο την πλήρη, την απόλυτη ταύτιση της αυτοδιοίκησης, των διοικήσεων του δήμου μας,  με τις κεντρικά υπαγορευμένες οικονομικές πολιτικές κάποιοι επιβάλλουν αυτό το οικονομικό αποτέλεσμα.
ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ και παράγει,  όπως λέει το άρθρο της κ. ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗ στην ΑΥΓΗ  που ανεβάσαμε το πρωί.

Οι μοχλοί εφαρμογής της που χρησιμοποιούνται από το "σύστημα"  για αυτό το ΑΚΡΑΙΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ επίτευγμα είναι γνωστοί και εύκολα ανιχνεύσιμοι στην τοπική κοινωνία. αφού αυτά για να υλοποιηθούν χρειάζονται απλά ΤΗΝ ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΗ και την συνδιαμόρφωση ΤΩΝ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΔΗΜΟΣ - ΕΦΟΡΙΑ - ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ. Τα άλλα εύκολα τα καταλαβαίνει και παιδάκι ....

Φτάνει όμως για σήμερα. Πολλά είπαμε.

Τις επόμενες μέρες και μετά τις συνεδριάσεις των οργάνων θα δούμε διάφορα σοβαρά και ευτράπελα που κρύβονται πίσω από τα νούμερα του προϋπολογισμού.

Αλλά θα ασχοληθούμε και με .... νούμερα που ήδη λένε δεξιά και αριστερά στην πόλη ότι ο προϋπολογισμός του δήμου, η εισηγητική του έκθεση (που το γράφει κιόλας αυτό το αστείο επιχείρημα)  και ό,τι αυτός αναδεικνύει ως πολιτικές προτεραιότητες της διοίκησης του δήμου, δεν έχει και μεγάλη σημασία αφού μεγαλύτερη σημασία έχουν οι ..... αναμορφώσεις του, μετά την έγκρισή του.

Που αυτά τα ίδια νούμερα έκαναν πέρυσι τις αναμορφώσεις ψωμοτύρι και μάλιστα κατά παράβαση κάθε έννοιας θεσμικής, διαφανούς και δημοκρατικής  λειτουργία .

Πάντα με διαδικασίες κατεπείγοντος και αιφνιδιασμού της Ο.Ε. και του δημοτικού συμβουλίου.

ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΦΕΤΟΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ  ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΜΕΙΣ.

Μάλιστα σκεφτόμαστε να τολμήσουμε ακόμα και ανοικτή εκδήλωση - συζήτηση.

ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΛΟΓΙΣΤΗΣ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΙΤΙΑΣ  ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ  ΧΡΟΝΙΑ.

ΚΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ  ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΜΟΥ ΩΣ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.
 

 ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ
ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου