Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Σαρωτικές αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ανακοίνωσε ο Κουρουμπλής

Τη θέσπιση νέου θεσμικού πλαισίου για την αυτοδιοίκηση ανακοίνωσε ο Κουρουμπλής.
 Τη βούλησή του για «ουσιαστικό, συγκεκριμένο διάλογο χωρίς περιστροφές» με την Αυτοδιοίκηση μέσα από την οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης, υπογράμμισε στον χαιρετισμό του ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος παρέστη συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη. Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε την αναγκαιότητα για μια μεγάλη ριζική μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση και ανακοίνωσε τη θέσπιση εντός του 2016 ενός «ανατρεπτικού, ριζικού, νέου θεσμικού πλαισίου», το οποίο θα απαλλάξει την Αυτοδιοίκηση από την αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων, θα μειώνει δραστικά τη γραφειοκρατία, θα θεσπίζει μηχανισμούς που με δίκαιο τρόπο θα διοχετεύουν τα αναπτυξιακά προγράμματα, εξαλείφοντας τις ενδοπεριφερειακές ανισότητες, και θα προωθεί την αλληλέγγυα οικονομία, στην οποία η Αυτοδιοίκηση θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Επίσης, ο υπουργός έκανε λόγο για αλλαγή του εκλογικού νόμου προς το αναλογικότερο, με αλλαγές στις εκλογικές περιφέρειες και «ίσως λιγότερους βουλευτές», καθώς και ότι θα ξεκινήσει η συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Ανήγγειλε, ακόμη, ότι εντός του 2016 θα υπάρξει νέα αξιολόγηση δομών και του στελεχιακού δυναμικού, εθελοντική κινητικότητα, ολοκλήρωση της κωδικοποίησης της νομοθεσίας, καθιέρωση αμεσοδημοκρατικών θεσμών, αξιοποίηση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και ολοκλήρωση της διαλειτουργικότητας στο Δημόσιο για την πάταξη της γραφειοκρατίας κ.ά.

Τη θέσπιση νέου θεσμικού πλαισίου για την αυτοδιοίκηση ανακοίνωσε ο Κουρουμπλής Τη βούλησή του για «ουσιαστικό, συγκεκριμένο διάλογο χωρίς περιστροφές» με την Αυτοδιοίκηση μέσα από την οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης, υπογράμμισε στον χαιρετισμό του ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος παρέστη συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη. Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε την αναγκαιότητα για μια μεγάλη ριζική μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση και ανακοίνωσε τη θέσπιση εντός του 2016 ενός «ανατρεπτικού, ριζικού, νέου θεσμικού πλαισίου», το οποίο θα απαλλάξει την Αυτοδιοίκηση από την αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων, θα μειώνει δραστικά τη γραφειοκρατία, θα θεσπίζει μηχανισμούς που με δίκαιο τρόπο θα διοχετεύουν τα αναπτυξιακά προγράμματα, εξαλείφοντας τις ενδοπεριφερειακές ανισότητες, και θα προωθεί την αλληλέγγυα οικονομία, στην οποία η Αυτοδιοίκηση θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Επίσης, ο υπουργός έκανε λόγο για αλλαγή του εκλογικού νόμου προς το αναλογικότερο, με αλλαγές στις εκλογικές περιφέρειες και «ίσως λιγότερους βουλευτές», καθώς και ότι θα ξεκινήσει η συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Ανήγγειλε, ακόμη, ότι εντός του 2016 θα υπάρξει νέα αξιολόγηση δομών και του στελεχιακού δυναμικού, εθελοντική κινητικότητα, ολοκλήρωση της κωδικοποίησης της νομοθεσίας, καθιέρωση αμεσοδημοκρατικών θεσμών, αξιοποίηση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και ολοκλήρωση της διαλειτουργικότητας στο Δημόσιο για την πάταξη της γραφειοκρατίας κ.ά.

www.dikaiologitika.gr
η θέσπιση νέου θεσμικού πλαισίου για την αυτοδιοίκηση ανακοίνωσε ο Κουρουμπλής Τη βούλησή του για «ουσιαστικό, συγκεκριμένο διάλογο χωρίς περιστροφές» με την Αυτοδιοίκηση μέσα από την οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης, υπογράμμισε στον χαιρετισμό του ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος παρέστη συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη. Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε την αναγκαιότητα για μια μεγάλη ριζική μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση και ανακοίνωσε τη θέσπιση εντός του 2016 ενός «ανατρεπτικού, ριζικού, νέου θεσμικού πλαισίου», το οποίο θα απαλλάξει την Αυτοδιοίκηση από την αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων, θα μειώνει δραστικά τη γραφειοκρατία, θα θεσπίζει μηχανισμούς που με δίκαιο τρόπο θα διοχετεύουν τα αναπτυξιακά προγράμματα, εξαλείφοντας τις ενδοπεριφερειακές ανισότητες, και θα προωθεί την αλληλέγγυα οικονομία, στην οποία η Αυτοδιοίκηση θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Επίσης, ο υπουργός έκανε λόγο για αλλαγή του εκλογικού νόμου προς το αναλογικότερο, με αλλαγές στις εκλογικές περιφέρειες και «ίσως λιγότερους βουλευτές», καθώς και ότι θα ξεκινήσει η συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Ανήγγειλε, ακόμη, ότι εντός του 2016 θα υπάρξει νέα αξιολόγηση δομών και του στελεχιακού δυναμικού, εθελοντική κινητικότητα, ολοκλήρωση της κωδικοποίησης της νομοθεσίας, καθιέρωση αμεσοδημοκρατικών θεσμών, αξιοποίηση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και ολοκλήρωση της διαλειτουργικότητας στο Δημόσιο για την πάταξη της γραφειοκρατίας κ.ά.

www.dikaiologitika.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου