Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Όμιλος ΙΑΣΩ: Μοναδικές Διακρίσεις στα Healthcare Business Awards 2019

Ο Όμιλος ΙΑΣΩ απέσπασε 4 βραβεία για το υψηλό επίπεδο της ιατρικής φροντίδας και των παρεχόμενων υπηρεσιών, για την επένδυση του σε νέες ...

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2016

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΣΤΟ ΦΑΤΣΟΒΙΒΛΙΟ

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΡΟΥΣΣΟΥ ΚΑΙ Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΑΨΙΑΣ ΤΟΥ "ΜΕΣ' ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΧΑΡΑ" ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΝ κ  Γ. ΜΑΡΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Ο πρώτος χρόνος της θητείας κλείνει με τον καλύτερο τρόπο.Πρίν λίγες ώρες υπογράψαμε το συμβόλαιο μεταβίβασης του ακινήτου Μάρκου στον δήμο.Με αυτήν την αγορά η πόλη θα αποκτήσει επιτέλους έναν δικό της χώρο πολιτισμού και δημιουργίας που τόσα χρόνια στερείται.Το 2.500.τμ ακίνητο αγοράστηκε αντί 1.450.000 ευρώ,ενώ η σημερινή του αξία υπερβαίνει τα 2.500.000 ευρώ βάσει αντικειμενικής αλλά και της έκθεσης του ορκωτού εκτιμητή.Διαθέτει υπόγειο πάρκιγκ περιπου 900τμ και αμφιθέατρο 250 θέσεων.Το κτίριο ειναι ημιτελές,στο σταδιο των επιχρισμάτων,απέχει περίπου 300 μέτρα από το σταθμό Χαλάνδρι του μετρό και με την ολοκλήρωση των εργασιών που θα απαιτηθούν θα αναβαθμίσει ουσιαστικά την περιοχή.

ΣΧΌΛΙΟ Α.Ν,
Η αγορά του ακινήτου  που θα στοίχειωνε την περιοχή ήταν σωστή επιλογή για τον δήμο που δεν θα βγει χαμένος από αυτή. 
Και το τίμημα ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ  ΛΟΓΙΚΟ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣ.
Από αυτό όμως μέχρι την καθεστωτική προπαγάνδα υπάρχει μεγάλη απόσταση.
Εμείς για τον αναγνώστη μας θα επιμείνουμε στην ΑΛΗΘΕΙΑ χωρίς πανηγυρισμούς και χωρίς να αφήνουμε προπαγανδιστές να τον αντιμετωπίζει ως μπαμπουίνο.

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΛΟΙΠΟΝ:

1. Με βάση τον πολεοδομικό σχεδιασμό της πόλης - όπως αυτός έχει αποτυπωθεί στο ισχύον ΓΠΣ - εκεί δεν προβλέπετο  να γίνει "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ" αλλά σχολείο. Η χωροθέτηση λοιπόν ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ εκεί δεν έγινε από την πόλη και τον δήμο ο οποίος έρχεται απλά να ΓΙΑΤΡΕΨΕΙ μια πληγή που άνοιξε η "ιδιωτική πρωτοβουλία" ,  ο μεγαλοϊδεατισμός αλλά και η υποχωρητικότητα των προηγούμενων διοικήσεων.
Οι πανηγυρισμοί λοιπόν για "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ" που στερείτο η πόλη είναι πολεοδομικά ελέγξιμοι.
 Η πόλη έχει σχεδιάσει πού θα έπρεπε να είναι οι πολιτιστικοί της χώροι: Στο ΠΡΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ - στην ρεματιά σε πλήρη ενότητα με το θέατρο και στο Δουζένη στο Κάτω Χαλάνδρι. 

Αλλά στην Ελλάδα ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΜΕ όταν ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΧΡΟΝΩΝ αλλά ολοκληρώνουμε .... επικίνδυνες αποστολές, παριστάνοντας τους σωτήρες.

2. Το τίμημα είπαμε, είναι απλά λογικό (και λίγο τσιμπημένο για την εποχή μας) και σαφώς δεν είναι προς πανηγυρισμό, μην φτάσουμε να μας πουν ότι  έκαναν και χάρη στον δήμο δηλαδή, για να κάνει ο Ρούσσος τον .... Μαυρογυαλούρο (Θα σας εξαφανίσωμεν ...)

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ότι 1,5 εκ. ευρώ ζητούσε ο κ. Μάρκου από την αγορά μέσω μεσιτών, όπως έχουμε αναδείξει σε ανάρτηση στην οποία μπορείτε να δείτε την αγγελία του μεσητικού γραφείου ΕΔΩ: ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΨΑΡΕΨΕ Ο ΣΜΠΙΡΟΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΨΑΞΕ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.

Και ξέρετε και κάτι ακόμα; Να σας πούμε και ένα μυστικό;
Αν έβρισκαν οι ιδιοκτήτες αγοραστή ΙΔΙΩΤΗ και όχι ΔΗΜΟΣΙΟ μάλλον δεν θα μπορούσεαν ΠΟΤΕ να πουλήσουν το ακίνητο για λόγους που εμπίπτουν στα προσωπικά τους δεδομένα και δεν μπορούμε να δημοσιεύσουμε.

Ο ΔΗΜΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΚΑΝΕ ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ κο ΜΑΡΚΟΥ και όχι το αντίθετο, με την ΑΓΟΡΑ του κτιρίου (και όχι την "μεταβίβαση" όπως λένε μερικοί τίτλοι, λες και το χάρισε κανείς στον δήμο).

ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ Ο κος ΜΑΡΚΟΥ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ, όπως εμείς θα ζητάμε συνεχώς: Να του παραχωρήσει την συλλογή (ή ό,τι υπάρχει από αυτή).

Άλλωστε και ο ίδιος ο δήμαρχος κρατάει και μια πισινή εν μέσω των πανηγυρισμών του αναφερόμενος στην ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ αξία του ακινήτου. 
Διότι αν σήμερα η αντικειμενική αξία ενός ακινήτου είναι 2,5 μύρια, ε η εμπορική είναι στα μισά. Και αυτό που ισχύει για όλους - π.χ. στο ΔΟΥΖΕΝΗ  Δήμαρχε και αυτά που λες ΕΣΥ για εκεί  -  προφανώς ισχύουν και στην περίπτωση ΜΑΡΚΟΥ.

3. Το κτίριο είναι ημιτελές. Και η τελική αποτίμηση της αγοράς θα γίνει μόλις ξέρουμε με βεβαιότητα πόσο θα κοστίσει και πόσο χρόνο χρειάζεται για να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί προς χρήση. Διότι αν φτάσει - που θα φτάσει - τα 3 μύρια τότε αυτά τα λεφτά έφταναν ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΘΕΙ ΤΟ ΔΟΥΖΕΝΗ, που είναι και μέσα στον πολεοδομικό σχεδιασμό. Έτσι δεν είναι;

4. Η αναβάθμιση της περιοχής - στην οποία αναφέρεται ο δήμαρχος στον πανηγυρικό της ημέρας - δεν εξαρτάται από το κτίριο ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ μέσα από την πολεοδομική μελέτη και την αναθεώρηση του ΓΠΣ. 
Που αν συνεχίσουν οι μελέτες να είναι "λίθοι, πλίνθοι  κέραμοι ατάκτως ερριμμένα" τότε η περιοχή ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕΙ αλλά θα γίνει άλλη μια περιοχή του ... Ρωμέικου.


Ο λαϊκισμός, η προπαγάνδα , ο μαυρογυαλουρισμός δεν αναβαθμίζει περιοχές. Αυτό το κάνει η πολεοδομική επιστήμη και μια πολιτική ηγεσία με στρατηγικό όραμα για την πόλη, όχι με χωροθετήσεις "Ο,ΤΙ ΚΑΤΣΕΙ".
Από το κτίριο όμως η περιοχή μπορεί ΝΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΘΕΙ, αν εκεί ο δήμος μεταφέρει το δημαρχείο, έξω από κάθε πολεοδομικό σχεδιασμό.
Και όχι μόνο αυτή η περιοχή.

 5. Η αίθουσα των 250 θέσεων δεν είναι δα και αυτή που είχε ανάγκη η πόλη για να καλύψει τις ανάγκες της. Θυμίζουμε ότι οι της ΑΝΤΊΣΤΑΣΗΣ μιλούσαν παλιά (υπερβολικά όπως πάντα απέναντι στους άλλους τότενες) για ανάγκη κλειστής αίθουσας 700 ατόμων . Τώρα κάλυψε η πόλη τις ανάγκες της με μια αίθουσα 250 ατόμων;

Αυτά για όσους θέλουν να κρίνουν και δεν εντυπωσιάζονται με χάντρες ως ιθαγενείς

 ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΜΕ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ:

ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΕI Ο ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ - ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ" (και καλά)Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *