Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Προγραμματική Σύμβαση Περιφέρειας Αττικής και Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για την επισκευή του Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Πεδίον του Άρεως


Προγραμματική Σύμβαση υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος, με αντικείμενο το έργο "Επισκευή Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Πεδίον του Άρεως", συνολικού προϋπολογισμού 49.648 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%).

Ο Ιερός Ναός, ο οποίος χρονολογείται από τον 16ο – 17ο αιώνα, παρουσιάζει πολλά προβλήματα αφού μέρος της στέγης έχει καταρρεύσει με αποτέλεσμα να εισχωρούν τα όμβρια ύδατα και να καταστρέφουν τον εσωτερικό του διάκοσμο, ενώ έχει υποστεί ζημιές και ο γείσος.

Το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής και περιλαμβάνει όλες τις απαιτούμενες εργασίες που αφορούν στην αφαίρεση των κεραμιδιών με περισυλλογή των καλοδιατηρημένων για επανατοποθέτηση, στην αφαίρεση του σανιδώματος, στον έλεγχο των ζευκτών για πιθανή μερική ενίσχυση ή αντικατάσταση, στην κατασκευή δίρριχτης ξύλινης στέγης επί του υπάρχοντος φορέα και τέλος, αντικατάσταση ή επισκευή ξύλινης κατασκευής διακοσμητικής κορνίζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου