Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Δήλωση του Γιάννη Τόλιου, υπεύθυνου Οικονομικής Πολιτικής της Γραμματείας του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ



Τα δέκα σημεία του κ. Στουρνάρα για την έξοδο από την κρίση αποτελούν τις “δέκα πληγές του Φαραώ” για την ελληνική κοινωνία

Κανένα ελπιδοφόρο μήνυμα εξόδου από τη «μνημονιακή βαρβαρότητα» δεν έδωσε ο Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος με την ετήσια έκθεση που δημοσίευσε χθες ο κ.Στουρνάρας. Πιστός «ταγός» των συμφερόντων της εγχώριας και υπερεθνικής ολιγαρχίας θεωρεί ότι η ψήφιση του ασφαλιστικού και του φορολογικού για τους αγρότες, αποτελεί θετικό βήμα στην πιστή εφαρμογή του Μνημονίου.

Θεωρεί επίσης ότι η εκκαθάριση των κόκκινων δανείων με πλειστηριασμούς κατοικιών και ακίνητης περιουσίας, είναι όρος εξυγίανσης των τραπεζών. Επιχειρεί μάλιστα να παρουσιάσει ως «επιτυχία» την ανακεφαλαιοποίηση αποκρύπτοντας τα 40 δις που έχασε το ελληνικό δημόσιο, τα 2 δις των ασφαλιστικών ταμείων, την αρπαγή των τραπεζών αντί «πινακίου φακής» από ξένα funds, ενώ δεν διέψευσε τις δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι επέρχονται και 5.500 απολύσεις τραπεζοϋπαλλήλων.

Επιμένει στην πολιτική λεηλασίας της δημόσιας περιουσίας και στην εσωτερική υποτίμηση της αξίας της εργατικής δύναμης για ενίσχυση της κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας της οικονομίας. Προτείνει την αναμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος παρακάμπτοντας την τεράστια ανεργία των νέων επιστημόνων. Τέλος μιλάει για τον ‘ενάρετο κύκλο’ της ανάπτυξης, δημιουργίας και απασχόλησης, όταν οι πολιτικές που προτείνει εντείνουν τον ‘φαύλο κύκλο’ της ύφεσης, της ανεργίας και φτωχοποίησης.

Η «Λαϊκή Ενότητα» βρίσκεται πολιτικά, κοινωνικά και κινηματικά απέναντι σε αυτήν την πολιτική και τους «πάτρωνες» της. Θεωρεί ότι ο μόνος ‘ενάρετος’, φερέγγυος και ρεαλιστικός δρόμος εξόδου από την κρίση είναι, η κατάργηση της λιτότητας, η βαθιά διαγραφή του χρέους, ο δημόσιος και κοινωνικός έλεγχος των τραπεζών μαζί και της Τράπεζας Ελλάδος, ο παραγωγικός μετασχηματισμό της οικονομίας και η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα. Με λίγα λόγια η ανατροπή της ασκούμενης πολιτικής που εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση, με τη στήριξη των μνημονιακών κομμάτων της Βουλής και των υπερεθνικών αφεντικών της.

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου