Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Παρεμβάσεις στον κοινόχρηστο χώρο μεταξύ των οδών Αιγαίου, Χρυσ. Σμύρνης, ποταμού Καλαμά και Μικράς Ασίας στο Χαλάνδρι Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η χρηματοδότηση της μελέτης από την Περιφέρεια Αττικής


Εγκρίθηκε σήμερα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η μελέτη «συμμετοχικών παρεμβάσεων ανάπλασης του κοινόχρηστου χώρου μεταξύ των οδών Αιγαίου, Χρυσ. Σμύρνης, ποταμού Καλαμά και Μικράς Ασίας στον συνοικισμό Χαλανδρίου», που είναι ενταγμένη στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής, με προϋπολογισμό έως 15.000,00 ευρώ (χωρίς να υπολογίζεται η πιθανή έκπτωση κατά τη δημοπράτηση).

Σκοπός της μελέτης, που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Αττικής είναι να αναδείξει το σημείο που περικλείεται από τους παραπάνω δρόμους σε χώρο αναφοράς για τη συνοικία, έτσι ώστε να εξυπηρετήσει τον κοινωνικό του σκοπό ως χώρος υπαίθριας αναψυχής και παιχνιδιού, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας του αστικού περιβάλλοντος και της καθημερινότητας των κατοίκων της περιοχής.

Η μελέτη αφορά τη διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου στο κέντρο της περιοχής Συνοικισμός Χαλανδρίου, μέσω ήπιων παρεμβάσεων και περιλαμβάνει τις ακόλουθες παρεμβάσεις:

- διαμόρφωση χώρων κίνησης, στάσης και παιχνιδιού.
- ανακατασκευή της περίφραξης και των εισόδων του χώρου.
- φυτοτεχνικές διαμορφώσεις.
- βελτίωση της προσβασιμότητας με παρεμβάσεις στην κυκλοφορία και τη στάθμευση περιμετρικά του κοινόχρηστου χώρου.
- τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (καθίσματα, φωτιστικά, κάδοι απορριμμάτων, κ.λπ.).
- δημιουργία προσωρινής ή λυόμενης κατασκευής για στέγαση αναψυκτηρίου (σύμφωνα με το αρ. 20 και 21 του ΝΟΚ (Ν 4067/2012, ΦΕΚ 79/Α’).

Ο Δήμος Χαλανδρίου αναλαμβάνει τη μέριμνα για την έκδοση όλων των απαραίτητων αδειοδοτήσεων και εγκρίσεων, την ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσής, τον διαγωνισμό για την ανάθεση εκπόνησης της μελέτης, την υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο και την παραλαβή της μελέτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου