Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ (ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ)

Γέρακας 15 Μαρτίου 2016
ΠΡΟΣ: Ηλεκτρονική Εφημερίδα ''στην Πλατεία''
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 1ο Λύκειο Χαλανδρίου
ΘΕΜΑ: Δημοσίευμα, ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ....  (Τρίτη 8 Μαρτίου 2016)

http://stinplatia.blogspot.gr/2016/03/blog-post_14.html

Βλέποντας όλα αυτά τα όποια γράφονται στο blog σας θα ήθελα να κάνω κάποιες αναγκαίες διευκρινήσεις για να μπορούν οι αναγνώστες σας να έχουν μια πραγματική εικόνα. Η ανάρτηση που έκανα στο Facebook μαζί με την φωτογραφία μου ήταν αποτύπωση μιας προσωπικής μου στιγμής σε ένα χώρο που πριν πολλά χρόνια πέρασα 3 χρόνια της σχολικής μου πορείας (γυμνάσιο). Ο λόγος που βρέθηκα εκεί ήταν να συναντήσω την Διευθύντρια του σχολειού και να της κάνω μια πρόταση η οποία ήταν κατά πόσο θα έβλεπε θετικά μια επίσκεψη τάξης ή και τάξεων του σχολειού που είχα φοιτήσει και εγώ, σε ημερίδα που πρόκειται να λάβει χώρα στο Πολεμικό Μουσείο περί το μήνα ΜάΪο με θέμα που θα αναφέρεται στο Πολεμικό Ναυτικό καθώς και στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας σε ένα Υποβρύχιο, (είμαι απόστρατος Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρύχιων). Κατά την διάρκεια της συζήτησης μας αναφέρθηκα και στα χρόνια που ήμουν και εγώ μαθητής εκεί, σε κάποιους καθηγητές της εποχής εκείνης και για τους συμμαθητές μου που σκεφτόμουν μετά από 35 χρόνια πως να τους βρω καθότι οι αναμνήσεις μου ήταν ελάχιστες λόγω των 3 χρόνων και δε θυμόμουν ονόματα.  Εκεί μου είπε ότι μπορώ να κάνω αίτηση για τα ονόματα των μαθητών καθώς υπάρχουν τα αρχεία εκείνης της εποχής και από το Ευρετήριο Ονομάτων, κατόπιν εγκρίσεως να μου δοθούν.   Σας δηλώνω ότι καμία πρόσβαση σε άλλα αρχεία του σχολείου δεν είχα πλην των ονομάτων των συμμαθητών μου . Όσο για την επίμαχη αναφορά που γίνετε από εσάς για την φράση μου στην προσωπική μου ανάρτηση « ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΕ ΓΥΡΝΑΝΕ ΠΙΣΩ » στο Facebook εννοούσα όλες τις σκέψεις που έκανα όταν αυτό το υλικό θα μπορούσε (Ιστορικό πλέον) να αξιοποιηθεί για να κρατάει ζωντανές τις στιγμές μας από τα μαθητικά μας χρόνια. Δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου ότι μια ανάρτηση όπως αυτή θα δημιουργούσε προβλήματα και ότι η φαντασία κάποιων θα κάλπαζε τόσο. Πιστεύω ότι εάν κάποιος από την Ηλεκτρονική εφημερίδα σας έκανε την προσπάθεια να επικοινωνήσει μαζί μου θα δίνονταν αυτές οι διευκρινήσεις εξ αρχής.
Τέλος παρακαλώ όπως αναρτήσετε την επιστολή μου στην Ηλεκτρονική σας Εφημερίδα και επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματός μου.

Μετά τιμής
Γεώργιος Στεφόπουλος


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν θα απαντούσα αν δεν "επιφυλασσόσαστε κάθε νόμιμου δικαιώματός σας" κε συμμαθητά. Σας προκαλώ να τα ασκήσετε.
Δεν θα απαντούσα διότι η "διάψευσή σας" είναι εύγλωττη και ο αναγνώστης μου έχει μυαλό να καταλάβει. Τα λέει όλα η απάντησή σας εκτός από αυτό που ξέρουμε και οι δύο και που - αφού αφορά ιδιωτική συζήτηση - προς το παρόν θα το κρατήσω "off the record" αν και είναι ON RECORD.
Το πρόβλημά μου δεν είστε εσείς.
 Εσείς κάνετε την δουλειά σας όπως μπορείτε. 
Εκτεθειμένη παραμένει η διευθύντρια του σχολείου που δίνει σε όποιον περνάει έξω από το σχολείο πρόσβαση στα αρχεία για να "καλέσει "- λέτε εσείς - σε όποια εκδήλωση εκείνος νομίζει τους μαθητές και του αποφοίτους κατά παράβαση της ορισμένης από το υπουργείο διαδικασίας.
Λυπάμαι αλλά προσωπικά δεν συμφωνώ και ως απόφοιτος δεν αποδέχομαι αυτή την διαδικασία.
Δεν θέλω τα αρχεία στα οποία περιλαμβάνομαι να είναι στην χρήση κανενός αποστράτου, κανενός που οργανώνει εκδήλωση για την κουζίνα της Επτανήσου (εγώ θα το κάνω αυτό κάποια στιγμή της ζωής μου, είμαι χοντρός και επτανήσιος), κανενός που τα χρειάζεται για να κάνει την όποια - επαγγελματική, οικονομική ή πολιτική - δουλειά του.
Τους συμμαθητές σας τους γνωρίζετε - πριν μερικές μέρες - του Ασώτου - είμαστε όλοι μαζί. Δεν χρειαζόταν να έχετε πρόσβαση στα αρχεία.
Επιμένω MA ΔΙΑΦΩΝΩ και ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ πρόσβαση στα αρχεία του σχολείου, όπως και ΚΑΝΕΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ για οποιονδήποτε τέτοιο φανερό ή υποκρυπτόμενο λόγο και θα αγωνίζομαι πάντα για την ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, όσο το πολίτευμα της χώρας μου το επιτρέπει.
Αλλά κυρίως δεν έχω δικαίωμα - ως δημοτικός σύμβουλος - να μην αποκαλύψω, να στηλιτεύσω και να αντιταχθώ στα σενάρια περί διαχωρισμού του σχολείου που διακινείτε - ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ κε ΣΤΕΦΟΠΟΥΛΕ μαζί με την κα Ποντίκα/
Τα σενάρια περί διαχωρισμού του σχολικού συγκροτήματος. 
Αυτό ελπίζω να μην μου απαντήσετε ότι έχει σχέση με τα .... υποβρύχια.
Ξέρω το παιχνίδι της διαμόρφωσης κλίματος και οικοδόμησης συναίνεσης των ενδιαφερομένων, με πρόταγμα την επίκληση συναισθημάτων για παρόμοιες επιδιώξεις όπως ο διαχωρισμός του σχολείου κε Στεφόπουλε, σε "Καλλισπέρειο" και .... μη Καλλισπέρειο.
Είμαι και εγώ πλέον κοντά στην .... αποστρατεία άρα πολύ έμπειρος για αυτά.
Άλλωστε το γνωρίζατε ότι θα υπάρξει αντίδραση. ¨
Ετσι δεν είναι;.
Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

ΥΓ: Χωρίς απειλές (που δεν μας αγγίζουν, το επιχείρησαν πολλοί να μας απειλήσουν) η ΠΛΑΤΕΙΑ θα χαρεί πολύ να ξαναφιλοξενήσει απόψεις σας και ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΣΑΣ ή ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΑΣ.
Από απειλές ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ ΕΔΩ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου