Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι σε καταστήματα τροφίμων με γνώμονα τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας

Συνεχίζονται οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι της Περιφέρειας Αττικής σε καταστήματα τροφίμων, με σκοπό την προστασία της υγείας των πολιτών, ώστε να διασφαλιστούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την ασφάλεια των τροφίμων και να διαπιστωθεί η πιστή εφαρμογή των υγειονομικών διατάξεων.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, εντοπίστηκαν συστηματικές παραβάσεις σε δύο καταστήματα (οβελιστήριο και παντοπωλείο - κατεψυγμένα προϊόντα).

Συγκεκριμένα κατά τον διενεργηθέντα έλεγχο, στο οβελιστήριο, εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων:

1. Παραβιάσεις της νομοθεσίας περί ασφάλειας τροφίμων (ν.4235/2014).

2. Αυθαίρετη επέκταση του υφιστάμενου παταριού ως τμήμα του παρασκευαστηρίου του καταστήματος.

3. Πλήθος παραβάσεων υγειονομικών διατάξεων (ρυπαρός πάγκος κοπής προϊόντων, έλλειψη ζεστού νερού και λιποσυλλέκτη στο πλύσιμο των σκευών, στρωμένα χαρτόνια στο δάπεδο ισογείου και παταριού για κάλυψη των ρύπων, οξειδωμένες σχάρες στο ψυγείο, λιμνάζοντα ύδατα στο υπόγειο λόγω βλάβης του υδραυλικού συστήματος με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η χρήση W.C., κ.λ.π.).

4. Έλλειψη αναγραφής της ένδειξης «καταψυγμένα» σε προϊόντα από τον τιμοκατάλογο.

5. Πώληση μεμονωμένων κουτιών αναψυκτικού στην τιμή του 1 ευρώ, τα οποία προέρχονταν από πολυσυσκευασία με προτεινόμενη τιμή πώλησης 0,41 ανά τεμάχιο.

Οι αρμόδιοι προχώρησαν στην κατάσχεση:

· 7,5 lt ιδιοκατασκευασμένου κεφιρ.

· 10 κιλά γύρου κοτόπουλου χωρίς σήμανση και ενδείξεις.

Σημειώνεται δε, ότι θα επιβληθούν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα, θα γίνει εισήγηση στην αρμόδια Δημοτική Αρχή για την ανάκληση της κατεχόμενης άδειας μέχρι πλήρους συμμόρφωσης του υπευθύνου, και θα συνταχθεί Έκθεση Υγειονομικής Επιθεώρησης προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για την ποινική δίωξη του υπευθύνου.

Στο παντοπωλείο διαπιστώθηκαν, επίσης, σειρά παραβάσεων:

1. Στο κατάστημα λειτουργεί καθ΄ υπέρβαση της κατεχόμενης άδειας (Παντοπωλείο-Καταψυγμένα Προϊόντα) κρεοπωλείο και οπωροπωλείο.

2. Τα προς πώληση είδη του οπωροπωλείου εκτίθενται στο πεζοδρόμιο έμπροσθεν του καταστήματος.

3. Προϊόν ληγμένο (10 κιλά νωπών ολόκληρων κοτόπουλων).

4. Προϊόντα χωρίς καμία σήμανση καταλληλότητας, προέλευσης κ.λ.π. (25 κιλά διάφορα τεμάχια πρόβειου κρέατος).

Οι ανωτέρω ποσότητες προϊόντων κατασχέθηκαν και θα πραγματοποιηθεί εισήγηση στην αρμόδια Δημοτική Αρχή για την ανάκληση της κατεχόμενης άδειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου