Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΠΩ

Ν. ΚΟΜΠΟΤΗΣ
Πριν από μερικές μέρες έλαβα στο ηλεκτρονικό μου γραμματοκιβώτιο το  παρακάτω γράμμα:

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
 ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ & ΩΡΑ 10.30
 ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΗΣ ΑΒΕΡΩΦ 7Α
 ΘΕΜΑ : Απολογισμός της μέχρι σήμερα 18μηνης
δράσης της Παράταξης στη Διοίκηση του Δήμου
Πόλυς Τακόπουλος


Μου γεννήθηκε άμεσα η απορία : ποια παράταξη είναι αυτή που πρέπει να κάνει τον απολογισμό της, για την διοίκηση του Δήμου? Όνομα δεν έχει? Από την διεύθυνση (Αβέρωφ 7Α), εικάζω ότι πιθανόν να εννοεί ο καλών την παράταξη «Αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου» Στην περίπτωση αυτή πρόκειται για καραμπινάτη λαθροχειρία, διότι

1.       Η παράταξη αυτή έχει να κάνει Γενική Συνέλευση (ΓΣ) εδώ 28 μήνες. Δεν έκανε ΓΣ μετεκλογικά για να εκτιμήσει το αποτέλεσμα των εκλογών και να επικαιροποιήσει το εκλογικό της πρόγραμμα. Δεν έκανε ΓΣ μετα την αλλαγή της διοίκησης του δήμου για να ενημερωθεί για την κατάσταση που παρέλαβε, για να προσαρμόσει το πρόγραμμα της στην πραγματικότητα που παρέλαβε. Κοντολογίς ποτέ δεν έκανε κάποιο προγραμματισμό για να καλείται να κάνει απολογισμό μετα από 18 μήνες.

2.       Ποτέ δεν ερωτήθηκε και ούτε ποτέ αποφάσισε για πολιτικές που εφαρμόζονται  από την διοίκηση του Δήμου μας, οι οποίες δεν είναι συμβατές ούτε με το προεκλογικό της πρόγραμμα, ούτε με τις δηλωμένες αρχές της ,ούτε με το ιδρυτικό καταστατικό λειτουργείας της. πχ
α) Ποτέ δεν αποφάσισε ο δήμος μας να ενταχτεί στην πρωτοπορία της εφαρμογής του πιο αντιδραστικού μνημονιακού μέτρου των πεντάμηνων συμβάσεων και του μεροκάματου των 19,5 Ευρώ.
β) Ποτέ δεν αποφάσισε την παράταση της μίσθωσης του «κοινωνικού παντοπωλείου» με 5000 Ευρώ περίπου μηνιαίως, ούτε αποφάσισε την τροφοδοσία του πραγματοποιώντας εράνους στα δημοτικά σχολεία της πόλης μας, αδιαφορώντας για τα ψυχικά  τραύματα που δημιουργούσε στα παιδάκια που δεν μπορούσαν να συνεισφέρουν, αφού οι γονείς τους δεν μπορούσαν να τους εξασφαλίσουν ούτε καν το πρωϊνό τους.
γ) Ποτέ δεν αποφάσισε να μετατραπεί ο δήμος ζήτουλας των πολυεθνικών επιχειρήσεων, των μεγάλων πολυκαταστημάτων, ούτε αποφάσισε την προβολή της κοινωνικής τους ευθύνης από τα έντυπα και τις επίσημες ηλεκτρονικές σελίδες του δήμου μας.
δ) Ποτέ δεν αποφάσισε το Χαράτσι στους Υπερήλικες και ανέργους συμπολίτες μας που χρησιμοποιούν τους Δημοτικούς αθλητικούς χώρους, ή την αύξηση των δημοτικών ανταποδοτικών  τελών.
ε) Ποτέ δεν αποφάσισε να μετατραπεί ο δήμος μας σε παράρτημα του φιλόπτωχου ταμείου της αρχιεπισκοπής και ο «δήμαρχος» σε πρωτοσύγκελος του αρχιεπισκόπου, που τον ακολουθεί σε κάθε παρουσία του εκτός Χαλανδρίου.
Όλα αυτά όταν στα ταμεία του δήμου σταλιάζουν πάνω από 18 εκατομμύρια ευρώ (13 που παρέδωσε η προηγούμενη διοίκηση και 5 που μάζεψε η τωρινή) που προέρχονται από τα αυξημένα δημοτικά τέλη που μας επιβλήθηκαν το 2012 εν μέσω μνημονικής λιτότητας.

3.       Μήπως έγινε έστω κάποια προσπάθεια να υλοποιηθεί έστω και μια προεκλογική δέσμευση για να γίνει απολογισμός? Που είναι οι γενικές συνελεύσεις στις γειτονιές της πόλης, που οι αποφάσεις τους θα δέσμευαν την διοίκηση? Ακόμα περιμένουν οι συμπολίτες μας την εξουσία που δεσμεύτηκε να τους παραδώσει αυτή η παράταξη.
Δυστυχώς ο δήμος μας διοικείται από μια αυτονομημένη σέκτα, που τα μέλη της δρουν αποκλειστικά για τον εαυτό τους, χωρίς να δεσμεύονται από τις αρχές, την ηθική και το πρόγραμμα αυτής της παράταξης. Οικειοποιούνται την δράση και την ανιδιοτελή προσφορά των εθελοντών και το όνομα της Αριστερας. Μιλούν πάντα σε πρώτο πληθυντικό . Αλληλοσυγχαίρονται μεταξύ τους για τα αυτονόητα. Πρώτοι στις Φωτογραφίες και τον ξιπασμό.

ΥΓ. Για να γελάσουμε και λίγο. Κάποιος αφελής μου μήνυσε ότι την Κυριακή θα ανακοινωθεί ότι  σε εφαρμογή της καταστατικής δέσμευσης για την εναλλαγή των μελών της παράταξης στα αξιώματα και τις δημόσιες θέσεις, θα παραιτηθούν τον προσεχή Γενάρη ο Δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι, οπότε η παράταξη πρέπει να προετοιμαστεί  έγκαιρα για την διάδοχη κατάσταση. Κρίμα που δεν θα είμαι εκεί να ζήσω την διάψευση μου και την διάψευση της Μαλβίνας που μιλούσε για τους 10 κώλους που ψάχνανε καρέκλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου