Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Πραγματοποιήθηκε το διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔΑ για τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας


Τα ζητήματα και τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και συμμετοχής της Τ.Α. 1ου Βαθμού σε αυτά, απασχόλησαν το Διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ.Α., το οποίο συνεδρίασε σήμερα παρουσία της Αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κας Ράνιας Αντωνοπούλου, υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου και πολλών αιρετών της Αττικής.

Όπως τόνισε στην εισαγωγική του παρέμβαση ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α. Ηρακλής Γκότσης «συναντηθήκαμε με την κυρία Αντωνοπούλου και αποφασίσαμε να κάνουμε την σημερινή συνάντηση, προκειμένου να ενημερωθούμε πως πρέπει να οργανωθεί η όλη διαδικασία, για τα άτομα θα οποία θα απασχοληθούν σ’ αυτήν κ.α. Ήδη κάποιοι δήμοι έχουν ενταχθεί πιλοτικά αυτό το πρόγραμμα και είμαστε ανοικτοί στη συνεργασία με το Υπουργείο».

Από την πλευρά της η Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αναλύοντας τα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, έκανε λόγο για αλλαγές που θα γίνουν, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως τα έργα που θα υλοποιηθούν θα πρέπει να είναι καταγεγραμμένα ως διακριτές και μετρήσιμες παρεμβάσεις και να έχουν υποστηρικτικό ρόλο για τους ανέργους.

Αναφερόμενη στις επιλέξιμες δράσεις ανέφερε την συντήρηση - επισκευές δημοτικών υποδομών, τα έργα περιβάλλοντος και την ενίσχυση των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων. Σχετικά με τον τομέα της καθαριότητας, τόνισε πως η συγκεκριμένη δράση δεν είναι πλέον επιλέξιμη για τα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.

Σχετικά με την αρχική επιλογή των 17+34 δήμων, τα κριτήρια που έγινε η επιλογή αυτών, κ.τ.λ. σημείωσε πως υπήρχαν 3 ενιαία και οριζόντια κριτήρια για όλους τους δήμους και η επιλογή έγινε μέσα από ένα στατιστικό πρόγραμμα, ενώ διευκρίνισε ότι ο συνολικός αριθμός των δήμων που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα είναι αντίστοιχος με αυτόν του 2015.

Για την εκκίνηση του προγράμματος τόνισε πως θα ξεκινήσουν πρώτα οι 17 δήμοι, στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι 34 και στην τρίτη φάση θα ξεκινήσουν και οι υπόλοιποι δήμοι, βάζοντας ως πιθανό σημείο έναρξης του προγράμματος τον Σεπτέμβριο του 2016.

Στη συνέχεια υπήρξε σειρά ερωτήσεων από Αιρετούς της Αττικής. Όλες τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις, μπορείτε να τις παρακολουθήσετε στα 2 σχετικά βίντεο που θα αναρτηθούν τις επόμενες ώρες ή το αργότερο αύριο, στο κανάλι της ΠΕΔΑ στο youtube.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου