Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Βριλήσσια: Χειροπέδες σε δύο άτομα που εξαπατούσαν ηλικιωμένους




-Συνελήφθησαν δύο Ρομά που φέρεται να εξαπατούσαν ηλικιωμένους
-Δρούσαν σε Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Μελίσσια και Πεντέλη
-Προσποιούνταν τους λογιστές και άρπαζαν σημαντικά ποσά
-Συντονισμένη επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Βριλησσίων και της Άμεσης Δράσης

Συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας δύο άτομα που φέρεται να εξαπατούσαν ηλικιωμένους στην ευρύτερη περιοχή των Βριλησσίων. Είχαν προηγηθεί δύο απόπειρες να προσεγγίσουν ηλικιωμένους στην οδό Θερμοπυλών. Πρόκειται για έναν 40χρονο και 23χρονο που δρούσαν σε Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Μελίσσια και Πεντέλη.

Καλοντυμένοι και ευγενικοί οι δύο Ρομά προσέγγιζαν άτομα μεγάλης ηλικίας και προσποιούνταν τους λογιστές. Έλεγαν στα θύματα πως έχουν επιστροφή φόρου από την εφορία ή κάποιο χρέος σε ασφαλιστικό ταμείο. Σύχνα τους έπειθαν πως εκείνοι ήταν σε θέση να τακτοποιήσουν την εκκρεμή υπόθεση έναντι χρηματικού ποσού. Έτσι αποσπούσαν τα χρήματα και στη συνέχεια εξαφανίζονταν.
Το πρωί της Δευτέρας όμως, ήταν για εκείνους η τελευταία φορά που επιχείρησαν να εξαπατήσουν ηλικιωμένους ατιμώρητοι. Νωρίς το πρωί επιχειρήσαν να προσεγγίζουν δύο ηλικιωμένους στα Βριλήσσια, οι οποίοι όμως φέρεται να ήταν υποψιασμένοι. Κατήγγειλαν το περιστατικό στο Τμήμα Ασφαλείας Βριλησσίων και εκδόθηκε σήμα με την περιγραφή των δραστών.

Οι δύο Ρομά εντοπίστηκαν στην περιοχή των Μελισσίων και συνελήφθησαν. Οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες υποθέσεις.

Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Βριλησσίων, που παρά τις δυσκολίες και την έλλειψη προσωπικού καταβάλουν φιλότιμες προσπάθειες για την προστασία των πολιτών, οι οποίες τελικά αποδίδουν καρπούς.

http://vrilissianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου