Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΥΣΣΟ:ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΡΓΟ! ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ ΠΑΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Μια σημαντική - για το Χαλανδρι και το Πάτημα - απόφαση έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Ενέκρινε την χρηματοδότηση έργου 807.000 ευρώ για την διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου στο ΠΑΤΗΜΑ επί της Ηρακλείτου, μεταξύ Κυβέλης και Αγράμπελης - παιδική χαρά, χώροι άθλησης και πράσινο.

Τον χώρο - βέβαια - δεν τον εξασφάλισε για την πόλη και το ΠΑΤΗΜΑ ο Ρούσσος, που συνεχίζει από το φατσομπούκι να προκαλεί με τα "εδώ και χίλια χρόνια, πρώτοι εμείς, μόνοι εμείς ΣΑΣ ΣΩΝΟΥΜΕ".

Ο χώρος διασφαλίστηκε από τις εισφορές σε γη των κατοίκων, όταν η περιοχή μπήκε στο σχέδιο - όχι βέβαια από τον Ρούσσο και την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. (Αυτοί .... θα βάλουν  - σε πεντέξι τέρμινα - το Πεύκο Πολίτη, ΟΤΑΝ το βάλουν).

Και έμεινε ελεύθερος ο χώρος λοιπόν.
 ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΓΙΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ - ΓΝΩΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ με ΣΔΙΤ   - ενώ όλα έτοιμα τα είχαν διότι .... κάποιοι είπαν ΟΧΙ και έγιναν κακοί χωρίς να παραστήσουν τους ΣΩΤΗΡΕΣ.
Μόνο στα πρακτικά των θεσμικών οργάνων μπορεί να αναζητηθεί η ΑΛΗΘΕΙΑ για την ΙΣΤΟΡΙΑ του χώρου "τα τελευταία είκοσι χρόνια" που λέει και ο Σουλτάνος Συμεών στο φατσομπούκι.

Και είπαν ΟΧΙ οι γνωστοί μαλάκες, ΣΕ ΣΔΙΤ γιατί ο χώρος αυτός ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΣ, προερχόμενος από γη των ιδιοκτητών της περιοχής για να ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ.

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΙΜΟΣ - ΕΜΠΟΡΕΥΣΙΜΟΣ ΧΩΡΟΣ τον οποίο ΑΠΕΚΤΗΣΕ ο δήμος για να κάνει τις όποιες επενδύσεις του, όπως άλλοι χώροι στους οποίους έγιναν ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ μέσω της ΦΛΥΑ Άλλο το μ..... και άλλο το λουλάκι.

Γι΄αυτό λοιπόν - απόλυτα συνεπείς με την  ιδεολογία τους - που την ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ - δεν την εμπορεύονται , κάποιοι ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ και στήριξαν ΟΛΕΣ τις επιλογές της ΦΛΥΑ την εποχή που η ΦΛΥΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΤΑΝ - πριν την στείλουν για στραγάλια όσοι την έλεγαν πλυντήριο - εκτός από ΔΥΟ μόνο επενδυτικά σχέδια :αυτό το ΣΔΙΤ για "αξιοποίηση" του Κ.Χ. στο Πάτημα  και την ιδιωτικοποίηση του οδοκαθαρισμού, θυμίζουμε.΄στους διαχρονικούς λασπολόγους, διαστρεβλωτές.

 ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ "ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΑ" ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΣΔΙΤ, όπως ήταν και καλά οι καργαριστεροί πριν γίνουν ..νεοφιλελέδες.
 Απλά έλεγαν και λένε ότι  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΔΙΤ ΙΔΙΑ και γι' αυτούς υπάρχουν και ΤΗΡΗΘΗΚΑΝ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ (όχι σαν του ΣΥΡΙΖΑ, κανονικές, ανυπέρβλητες).

Και οι κόκκινες γραμμές είναι η εξασφάλιση των στοιχειωδών ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ σε μια πόλη.

Και γι' αυτό - και οφείλουμε να το πούμε δημόσια και αυτό για την ιστορία που αποτυπώνουμε καθημερινά στην ΠΛΑΤΕΙΑ - ότι μια ΔΕΞΙΑ, ΦΙΛΕλΕΥΘΕΡΗ αλλά ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ στην αντίληψή της διοίκηση τότε (όχι του Αεικίντηου, για πριν λέμε)  ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ απόλυτα τις ιδεολογικές ευαισθησίες και με ουσιαστικά επιχειρήματα διατυπωμένες κόκκινες γραμμές των συνεργαζόμενων μαζί της ΣΤΗΝ ΦΛΥΑ (και μόνο) και παρά την πίεση που τις ασκούσε ο επενδυτής - πρώην δημοτικός σύμβουλός τους, κρατήθηκε και δεν αξιοποίησε την πλειοψηφία της για να προχωρήσει, όπως έκανε με την οδοκαθάριση.

Και έτσι ο χώρος έμεινε ελεύθερος για να τον βρει ο Ρούσσος.

Και το περιφερεικαό συμβούλιο Αττικής - προχθές - πήρε την ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ απόφαση να χρηματοδοτήσει το έργο της διαμόρφωσης ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ.
(Μέχρι κανένας αθλητικός σύλλογος μετά καταλάβει τους αθλητικούς χώρους και οι γείτονες πληρώνουν για να τους χρησιμοποιούν, όπως γίνεται και στο υπόλοιπο Χαλάνδρι ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΜΕ).

Πρόκειται πάντως για πραγματικά, θετική εξέλιξη για την πόλη και βέβαια ουσιαστική στήριξη του Ρούσσου - καλώς εννοούμενη όμως, αφού είναι για το καλό του Χαλανδρίου - από τον Καραμέρο και την Περιφέρεια και μπράβο τους.

ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ "επί διακόσια χρόνια το ΠΑΤΗΜΑ δεν είχε κοινόχρηστο χώρο" δεν θα μένουν αναπάντητα και ασχολίαστα.

ΑΥΤΗ Η ΑΥΤΟΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΡΟΥΣΣΟΥ ΣΕ ΣΩΤΗΡΑ από την ΠΛΑΤΕΙΑ θα απαντιέται ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.

Γιατί δεν άρχισε η ζωή όταν ο Συμεών έγινε δήμαρχος. Υπήρχε ζωή και ΑΓΩΝΕΣ για το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ και πριν από αυτόν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *