Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ: ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ - ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ


Η .... ανταποκρίτριά μας στα Βριλήσσια μας έστειλε την αναλυτική εισήγηση θέματος δημοτικού συμβουλίου Βριλησσίων που ακολουθεί και θα μας απασχολήσει σοβαρά σε επόμενες αναρτήσεις (όχι σήμερα ) σε σχέση και με όσα παίζονται στο Χαλάνδρι και την μεγαλοτεράστια εξυπνάδα του σουλτάνου Συμεών να συμφωνήσει μόνος του και κάτω από το τραπέζι του δημοτικού συμβουλίου να νοικιάσει για έναν χρόνο τον ΧΕΥ από το ΤΑΙΠΕΔ για να κάνει μελέτες, να τους πείσει ότι πρέπει να του το νοικιάσουν μετά για 20 χρόνια ή να του το πουλήσουν (άμα θέλουν).

Αντίστοιχες μελέτες λοιπόν στο Βριλησσάκι κοστίζουν 1 μύριο! Για το Σουλτανάτο του Χαλανδρίου δηλαδή, που είναι τριπλάσιο, θα πάνε 2 - 2,5 - 3 μύρια ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ χωρίς να ξέρουμε αν θα έχει ο δήμος τον χώρο του χρόνου. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΦΟΒΕΡΟΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗ του ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ ΣΥΜΕΩΝ!

Αναρτούμε την εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο Βριλησσίων, γιατί  είναι βέβαια ΔΗΜΟΣΙΑ, δεν έχουν εκεί σουλτάνο, ούτε Κούκα διευθύντρια εκεί και όλες οι εισηγήσεις του δημοτικού συμβουλίου αναρτώνται χωρίς να τους απειλούν,  στα τοπικά sites και blogs (Να δες εδώ πώς λειτουργούν οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ δήμοι: (http://www.vrilissia.eu/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=category&id=288)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΕΤΦΑΔΕΣ!
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ, ΟΥΤΕ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΕΣ.



Λήψη απόφασης για την υποβολή πρότασης για χρηματοδότηση της πράξης «Δράσεις για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αστικών Αποβλήτων Δήμου Βριλησσίων» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» και για την πρόθεση υλοποίησης της πράξης.
Σε συνέχεια της σχετικής πρόσκλησης, ο Δήμος Βριλησσίων προτίθεται να υποβάλει πρόταση για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Δράσεις για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αστικών Αποβλήτων Δήμου Βριλησσίων».
Αντικείμενο της προτεινόμενης πράξης είναι η ορθολογική διαχείριση των στερεών αποβλήτων του Δήμου. Αναλυτικότερα, η προτεινόμενη πράξη αποτελείται από 5 υποέργα:
• Υποέργο 1: Δημιουργία Πράσινων Σημείων στο Δήμο Βριλησσίων
• Υποέργο 2: Ανάπτυξη δικτύου χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων και Προώθηση Οικιακής κομποστοποίησης
• Υποέργο 3: Δράσεις ευαισθητοποίησης και δημοσιότητας
• Υποέργο 4: Μελέτες ωρίμανσης για τη δημιουργία Πράσινων Σημείων στον Δήμο Βριλησσίων
• Υποέργο 5: Τεχνικός Σύμβουλος για την κατασκευή του έργου "Δημιουργία Πράσινων Σημείων στο Δήμο Βριλησσίων" και την Ανάπτυξη δικτύου χωριστής συλλογής βιοαπόβλητων και Προώθηση οικιακής κομποστοποίησης

Ο συνολικός προϋπολογισμός της πράξης ανέρχεται σε 1.024.420,00 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.
Η προτεινόμενη πράξη κρίνεται αναγκαία, καθώς θα συμβάλει στη συμμόρφωση του Δήμου με τις απαιτήσεις και τους στόχους της κείμενης ευρωπαϊκής και ελληνικής νομοθεσίας (Νόμο 4042/12, νέος ΕΣΔΑ, υπό αναθεώρηση ΠΕΣΔΑ Αττικής).
Κατόπιν αυτών παρακαλούμε όπως λάβετε απόφαση για:
α) την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης της πράξης «Δράσεις για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αστικών Αποβλήτων Δήμου Βριλησσίων» στο πλαίσιο της πρόσκλησης με κωδικό 14.6i.26-27.1 του Άξονα Προτεραιότητας 14 «Διατήρηση και προστασία του Περιβάλλοντος – Προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των πόρων (Ταμείο Συνοχής)», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής
β) την πρόθεση υλοποίησης της πράξης «Δράσεις για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αστικών Αποβλήτων Δήμου Βριλησσίων»

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Κατ’ εντολή του

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος,
Καθαριότητας & Πολιτικής Προστασίας

ΑΛΕΞΗΣ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου