Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Καθαρισμός οικοπέδων και εν γένει ευαίσθητων σημείων πυροπροστασίας από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βριλησσίων.


Περισσότερα από 70 οικόπεδα αποψιλώθηκαν και καθαρίστηκαν από τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βριλησσίων, στα πλαίσια προληπτικών παρεμβάσεων πυρασφάλειας, με βάση τον δημοτικό σχεδιασμό πυροπροστασίας. Στις περιπτώσεις εκτεταμένων υπηρεσιακών παρεμβάσεων υπήρξε η αναλογούσα χρέωση και πληρωμή μετά την υλοποίηση των καθαρισμών από τους ιδιοκτήτες που αδυνατούσαν να τις πραγματοποιήσουν με δικές τους ενέργειες.

Η αρμόδια διεύθυνση συνέταξε και φρόντισε για την αποστολή πλέον των 300 επιστολών καθαρισμού οικοπέδων, στον προβλεπόμενο χρόνο. Η δημοτική αρχή ευχαριστεί τη μεγάλη πλειοψηφία των ιδιοκτητών οικοπέδων που ανταποκρίθηκαν εγκαίρως στις σχετικές επιστολές που τους εστάλησαν ενόψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου από τον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο κ. Μαυραγάνη.

Παρακαλούνται οι δημότες και κάτοικοι των Βριλησσίων να απορρίπτουν προσεκτικά και καταλλήλως τα κλαδέματα (σε δέματα) και απορρίμματά τους (εντός κάδου και διαχωρισμένα), καθόλη τη διάρκεια του χρόνου και με αυξημένη υπευθυνότητα, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες της αντιπυρικής περιόδου.

Το πρώτο μεγάλο βήμα έγινε. Με την άμεση λύση της σύμβασης που πέτυχε η δημοτική αρχή, μετά από το προβλεπόμενο διάστημα μετεγκατάστασης της αποχωρούσας επιχείρησης, ο δημοτικός χώρος επανέρχεται από τις 20 Οκτωβρίου στο Δήμο και τους δημότες.

Προτεραιότητα της δημοτικής αρχής αποτελεί η συνδιαμόρφωση με την τοπική κοινωνία της επόμενης ημέρας στον χώρο, με γνώμονα την κάλυψη των αναγκών άθλησης όλων και ιδιαίτερα των νέων της πόλης, σε πλαίσια ασφάλειας και νομιμότητας. Ο χώρος ανήκει στην πόλη και στους πολίτες της και προκαλεί θλίψη η προσπάθεια παραγόντων και παραγοντίσκων να καπηλευτούν ένα αποτέλεσμα το οποίο ομόθυμα προώθησε και αγκάλιασε η τοπική κοινωνία, αλλά και το υπερψήφισε ευρεία πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς ιδιοτέλεια, χωρίς σκοπιμότητες και χωρίς ενδοιασμούς και δεύτερες σκέψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου