Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΡΙΣΕΩΣ;

 

Όταν θα μπει ο δήμος στην ηλεκτρονική δημοπρασία του ΤΑμείου Ιεράρχησης Προσφορών  Εκποίησης για τους Δανειστές και πώς θα καθορίσει ΝΟΜΙΜΑ μέχρι ποιου ποσού θα κτυπήσει τα ακίνητα (μίσθωμα ή αγορά;)

- Θα έχει προκαθορίσει το ποσό που θα προσφέρει ο δήμος το δημοτικό συμβούλιο;
Τότε βέβαια δεν μιλάμε για συμμετοχή σε ηλεκτρονική πλειοδοτική δημοπρασία αλλά για εφ άπαξ προσφορά, έτσι δεν είναι;

- Μήπως θα εξουσιοδοτηθεί ο Δήμαρχος από μόνος του να καθορίσει πόσα λεφτά θα δώσει ο δήμος ή σε ποιο τίμημα θα βγει, θα εγκαταλείψει από την διεκδίκηση του ακινήτου αν πρέπει να βγει;

- Θα δώσει όσα - όσα για να πάρει το ακίνητο ο δήμος ο Συμεών;;;
- Ή θα κάνει τον λαγό στην ηλεκτρονική δημοπρασία και θα βγει;
- Είναι στημένη η δημοπρασία από πριν μήπως;

Τι σημασία έχει η επιτροπή καθορισμού της αξίας των ακινήτων που ψήφισαν - αφού θα γίνει ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ και η τιμή θα καθοριστεί από την ΠΛΕΙΟΔΟΣΙΑ;

ΕΙΝΑΙ ΜΩΡΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΈΧΕΙ ΣΕ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ;;;;

Εδώ για να δώσει χίλια ευρώ πρέπει να περάσει Επίτροπα η δαπάνη.

Και δεν επιτρέπεται - σου λέει - να αγοράσει ο δήμος κωλόχαρτο για το κοινωνικό παντοκοροϊδείο, γιατί δεν το εγκρίνει ο Επίτροπας και πρέπει να το πας εσύ το  κωλόχαρτο για τους απόρους συνδημότες μας  στην συναυλία, αλλιώς .... δουλεύει εφημερίδα.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ  ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΛΥΜΕΛΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ, με προϋπολογισμό της κάθε δαπάνης, με εγγραφή της στον προϋπολογισμό του δήμου και εγκρίσεις. (να μην μιλήσουμε για αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και αρχίσουν μερικοί συνάδελφοι να κλαίνε).

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του δήμου για την αγορά του ΧΕΥ;
Πόσα λεφτά;
Θα ανοίξουμε κωδικό που θα λέει "ΑΓΟΡΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ..... ΠΟΣΟ ΔΑΠΑΝΗΣ ........ θα συμπληρωθεί  μετά την δημοπρασία?";;;

Πώς την είδε ο Συμεών;
ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ με δημόσιο χρήμα;

Θα τον κλείσουν μέσα στο μπουντρούμι, σε ράντζο εκστρατείας για να δώσει πιο πολλά αλλιώς δεν φεύγει με τίποτα;

Ξέρει κανείς να μου απαντήσει αν θα είναι ποτέ ΝΟΜΙΜΗ αυτή η προσφορά του Συμεών, ΟΣΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ. Είτε καλή να είναι, είτε κακή να είναι, είτε κερδίσει την δημοπρασία, είτε την χάσει.

Μόνο αν δεν υπάρξει άλλη προσφορά και δώσει ο δήμος μόνο μία προσφορά εγκεκριμένη από πριν από το ΔΣ και εγγεγραμμένη σε κωδικό στον προϋπολογισμό θεωρώ ότι θα υπάρχει ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ, με όσα ξέρω μέχρι τώρα.
Δεν είναι το δημόσιο χρήμα διαχειρίσιμο με αυτόν τον τρόπο, ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ δηλαδή.
Σκέψου να ήταν ....

Αν γίνει έστω και δεύτερη προσφορά από τον δήμο ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΙ;;;;

Μια ιδέα μου ήρθε! Να καλέσει η πρόεδρος μια συνεχή, αδιάκοπη και κλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για κανένα μήνα, να μας κλείσουν μέσα σε κανένα δωμάτιο με ξηρά τροφή και sleeping bags (ράντζα είναι για την ελίτ, για το πολλά μύρια,  εμείς οι δημοτικοί σύμβουλοι πλέμπα είμαστε, έναν υπνόσακκο και πολύς είναι) για να αποφασίζουμε τις προσφορές του δήμου και τις αναμορφώσεις του προϋπολογισμού κάθε φορά.

Λες;

Έχω ρωτήσει πάντως και αρμοδίως και περιμένω απαντήσεις γιατί μάλλον έχουμε ένα .... θεματάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου