Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Όμιλος ΙΑΣΩ: Μοναδικές Διακρίσεις στα Healthcare Business Awards 2019

Ο Όμιλος ΙΑΣΩ απέσπασε 4 βραβεία για το υψηλό επίπεδο της ιατρικής φροντίδας και των παρεχόμενων υπηρεσιών, για την επένδυση του σε νέες ...

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΞΥΛΑ - ΠΑΤΤΑΚΟΥ "ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ"

 

Το μυθιστόρημα εξελίσσεται το καλοκαίρι του 2008, όπου ένας Ελληνοαμερικανός και Καριώτης φοιτητής, προσκαλεί τον Κόνραντ, φίλο και συμφοιτητή του, Αμερικανο-ιρλανδικής καταγωγής στην Ικαρία για διακοπές.
Ο Κόνραντ ανάμεσα στα πανηγύρια και στο κολύμπι μαθαίνει την Καριώτικη ζωή, τις παραδόσεις του νησιού και τον έρωτα. Μέσα από τις αφηγήσεις της γιαγιάς Τούλας ξεδιπλώνεται η περιπετειώδης ζωή της μητέρας της και της οικογένειάς της. Το βιβλίο εστιάζει στη ζωή της Δέσποινας, της προγιαγιάς του Μάνου που γεννήθηκε στην Ικαρία το 1902.
¨Εζησε στην Αμερική από το 1920 - 1933 όπου η τότε οικονομική κρίση των ΗΠΑ την ανάγκασε να επιστρέψει στο νησί με τα εφτά μικρά παιδιά της. Εκεί την βρήκε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος. Η πείνα της Κατοχής οδήγησε την οικογένεια σε ένα άλλο ταξίδι, αυτό της προσφυγιάς: Ικαρία, Τουρκία, Συρία, Αίγυπτος, Κονγκό ....

Η ιστορία της Δέσποινας είναι μια αληθινή ικαριώτικη ιστορία, γεμάτη από μικρές και μεγάλες στιγμές της ζωής του νησιού. Είναι μια ιστορία θάρρους, καρτερικότητας και αγώνα για την επιβίωση, γραμμένη με χιούμορ και απλότητα.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2015 στα αγγλικά και εδώ και μερικές μέρες κυκλοφορεί η ελληνική μετάφρασή του.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Νότιος Άνεμος
ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ: Γιάννα Κάζου.
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: Θάλεια Παττακού
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ από την συγγραφέα

ΣΧΟΛΙΟ Α.Ν.: 

Πριν δυο μέρες δέχτηκα με μεγάλη μου συγκίνηση το βιβλίο από την Φίλια στο μαγαζί με ιδιόχειρη αφιέρωση γεγονός που με συγκίνησε ειλικρινά. 
Μου είπε "θέλω να το διαβάσεις και να ακούσω την γνώμη σου". 
Βέβαια δεν είμαι καταλληλος για  βιβλιοκριτική. 
Το έχω ξεκινήσει, είμαι στα μισά και ένα μόνο σχόλιο θέλω να κάνω: Είναι γλυκό, αληθινό, ευαίσθητο και δωρικό. 
Ακριβώς όπως η Φίλια.
ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *