Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Όμιλος ΙΑΣΩ: Μοναδικές Διακρίσεις στα Healthcare Business Awards 2019

Ο Όμιλος ΙΑΣΩ απέσπασε 4 βραβεία για το υψηλό επίπεδο της ιατρικής φροντίδας και των παρεχόμενων υπηρεσιών, για την επένδυση του σε νέες ...

Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2016

Ν. ΚΟΜΠΟΤΗΣ: Ο ΑΠΙΘΑΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΤΑ 4 ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ

Πριν περάσω στα ενδεχόμενα θα αναφέρω συνοπτικά τα δεδομένα, για όσους τυχόν δεν τα γνωρίζουν.
  •  Μια σειρά Δήμοι διεκδίκησαν και πέτυχαν να πάρουν εντελώς δωρεάν από το κράτος δημόσια Γη εκατοντάδων στρεμμάτων και τεράστιας αξίας, όπως πχ οι δήμοι με παραλιακό μέτωπο ( Πατρών, Δραπετσώνας, Φαλήρου, Αλίμου, κλπ.)
  •  Ο δήμος Χαλανδρίου έχει στις τράπεζες να σταλίζουν τουλάχιστον 18 εκατομμύρια Ευρώ. Το ποσό αυτό προέρχεται από τα υπέρογκα «ανταποδοτικά» τέλη που πληρώνουμε μέσω της ΔΕΗ, εδώ και 5 περίπου χρόνια.
  •  Επανειλημμένα τα δύο τελευταία χρόνια ο δήμαρχος έχει απειλήσει τους εργαζόμενους του Δήμου μας ότι θα ιδιωτικοποιήσει την υπηρεσία αποκομιδής των σκουπιδιών. Πράγμα που αντιβαίνει στο πρόγραμμα της παράταξης με το όνομα της οποίας εκλέχτηκε.
Στα όρια του Δήμου μας υπάρχουν 2 δημόσια οικόπεδα, συνολικά 10 περίπου στρεμμάτων, απαραίτητα στον δήμο μας, τα οποία αντί να τα διεκδικήσει να του παραχωρηθούν δωρεάν όπως έγινε με μια σειρά δήμους που προανέφερα, μπήκε σε παζάρια να τα ενοικιάσει. Το ένα, που βρίσκεται κάτω από το κλειστό κολυμβητήριο, το παζαρεύει να το ενοικιάσει για 30 χρόνια, ενώ το άλλο που βρίσκεται δίπλα στο κτήριο της εφημερίδας «Έθνος», που είναι εκτός σχεδίου, το ενοικίασε ήδη για ένα έτος ;;;;;;; προκειμένου να στεγάσει τα απορριμματοφόρα. Η περίεργη αυτή ενέργεια έγινε από τον δήμαρχο μυστικά, χωρίς να προϋπάρχει απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου και χωρίς να ενημερωθούν οι κάτοικοι της περιοχής και η παράταξη που τον εξέλεξε ;;;;;
Δύο μέρες μετά την υπογραφή του συμβολαίου ενοικίασης το ΤΑΙΠΕΔ, στο οποίο έχει ήδη περιέλθει το οικόπεδο , το βγάζει σε πλειοδοτικό διαγωνισμό για να το πουλήσει!!!!!!!
Προς όφελος των δανειστών μας.

Προσέξτε τι έγινε με αποκλειστική ευθύνη του δημάρχου: Ένα οικόπεδο εκτός σχεδίου, άρα χαμηλής αξίας, πολλαπλασιάζει την αξία του με 2 τρόπους.

  • α) Πιστοποιείται η χρήση του ως αμαξοστασίου οχημάτων καθαριότητας και
  • β) Αποκτά υποδομές αμαξοστασίου με έξοδα του δήμου μας, δηλαδή με δικά μας χρήματα, που προέρχονται από ανταποδοτικά τέλη και είναι παράνομο να χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς.
Έτσι το ποσό που θα εισπράξουν οι δανειστές μας από την πώληση αυτού του οικοπέδου πολλαπλασιάστηκε σημαντικά με την προσωπική ευθύνη του δημάρχου και με την σπατάλη δικών μας χρημάτων.

Ο αντίλογος από τον δήμαρχο είναι ότι θα συμμετέχει και ο δήμος μας στον πλειοδοτικό διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ και θα το πάρει το οικόπεδο , έστω και αν φρόντισε με τις ενέργειες του να τινάξει την τιμή του στα ύψη.

Αυτό τυπικά είναι εφικτό, αλλά ουσιαστικά είναι ανέφικτο , διότι την τιμή της συμμετοχής του δήμου μας οφείλει σύμφωνα με τον νομό κα την καθορίζει το δημοτικό συμβούλιο, άρα θα είναι γνωστή στους ιδιώτες αντίπαλους μας, οι οποίοι προσθέτοντας ένα Ευρώ κερδίζουν τον διαγωνισμό και παίρνουν ένα οικόπεδο με πιστοποιημένη χρήση και υποδομές έτοιμες.

Το ερώτημα που αβίαστα προκύπτει είναι γιατί έκανε αυτές τις ενέργειες ο δήμαρχος και μάλιστα με μεγάλη μυστικότητα. ερήμην του δημοτικού συμβουλίου, οι οποίες προφανώς ζημιώνουν κατάφορα τον δήμο μας, οποιαδήποτε έκβαση και αν έχει το ζήτημα αυτού του χρήσιμου για την πόλη μας οικοπέδου.

Κατά την γνώμη μου, μετα από όσα προαναφέρθηκαν , υπάρχουν τα παρακάτω 4 ενδεχόμενα:
  • 1. Να ενήργησε ως λαγός κάποιου ιδιώτη, ο οποίος σχεδιάζει επιχειρηματικά να ασχοληθεί με την αποκομιδή των σκουπιδιών των δήμου μας και των όμορων δήμων.
  • 2. Να ενδιαφέρεται για δικούς του προσωπικούς λόγους, να πουληθεί η δημόσια γη ακριβά , για να μεγιστοποιηθούν τα κέρδη των δανειστών μας.
  • 3. Να αβαντάρει την θέση και την ικανότητα του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ. Να ξεπουλά ακριβά την δημόσια περιουσία, προσδοκώντας πολιτικά οφέλη.

  • 4. Να πιάστηκε «Κώτσος» και να εξαπατήθηκε από τον Πιτσιόρλα, μεγαλοστέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που είναι πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ και είναι προνομιακός συνομιλητής του.
Όποιο από τα παραπάνω ενδεχόμενα και αν ισχύει, πρέπει να οδηγηθεί σε παραίτηση από το αξίωμα του δημάρχου. Στα πλαίσια της βασικής καταστατικής αρχής της παράταξης μας περί της ανακλητοτητας και της εναλλαγής στα αξιώματα, οφείλει να παραχωρήσει πάραυτα την θέση του σε ένα άλλο άξιο μέλος της παράταξης μας, η οποία δεν στερείται ικανών και μορφωμένων και τίμιων ανθρώπων.

Το προεκλογικό του moto ήταν: «το ναι φτιάχνει καριέρες, το όχι χαρακτήρες» .

Δυστυχώς το ΝΑΙ πάει σύννεφο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *