Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

ΕΝΩΣΗ ΚΡΗΤΩΝ 2: ΝΤΟΥ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΧΤΡΟ

Το 2012 η διοίκηση Κουράση ξανανοίγει το θέμα και αποφασίζει να μεταστεγάσει την Ένωση Κρητών στο 4ο Γυμνάσιο.

Τώρα γιατί  ψήφισαν την προηγούμενη απόφαση οι μπλε σύμβουλοι το 2008 προεδρεύοντος του Γ. Κουράση και το 2012 ήθελαν να μεταστεγάσουν την Ένωση Κρητών είναι θέμα ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ και δεν είναι αντικείμενο αυτού του ρεπορτάζ.

Πάντως δεν αναφέρθηκε τότε - ΚΑΙ ΠΑΛΙ - το συμβούλιο σε "παράνομες", "άτυπες", "μη ισχύουσες"  αποφάσεις και τέτοια ηρωικά που λένε στην καργαριστερά.

Είπε το συμβούλιο αυτά που ήθελε να πει η πλειοψηφία - συμφωνεί, διαφωνεί κανείς (όπως διαφωνεί και  ο γράφων) - δημοκρατία έχουμε (;) η πλειοψηφία αποφασίζει.

Και τι αποφάσισε; Να μεταστεγάσει την Ένωση Κρητών στο 4ο Γυμνάσιο και η διάρκεια φιλοξενίας της εκεί να ανανεώνεται ετήσια.

ΟΚ! ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ! ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Η ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΑΠΟ ΤΟ 2008, αλλά οκ, τίποτα δεν είναι αιώνιο.

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ - όχι με επαναστατικό δίκαιο - αποφασίζουν οι Κουρασαίοι,  να μεταστεγάσουν την Ένωση Κρητών.

Η απόφαση βέβαια παίρνεται ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ενώ την συμφωνία της καταθέτει και η Λαϊκή Συσπείρωση αλλά με παρατηρήσεις.

Οι παρατάξεις Ανδρεόπουλου και Κώστα Παττακού καταψηφίζουν.

Την απόφαση έχει ψηφίσει και ο Συμεών ως αντιπολίτευση βέβαια.




Η Ένωση Κρητών έκανε προσφυγή στην Περιφέρεια κατά της απόφασης μεταστέγασής της στο 4ο Γυμνάσιο. Η προσφυγή της απορρίπτεται τόσο πρωτοβάθμια, όσο και δευτεροβάθμια.

Η ΕΝΩΣΗ ΚΡΗΤΩΝ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΤΕΙ ΣΤΟ 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ!

Αυτό δεν υλοποιείται ποτέ γιατί ..... έτσι!
Διότι μετά, δεν ήθελαν οι άλλοι συνδικαλογονείς από το 4ο Γυμνάσιο.

Στο σκεπτικό της απόρριψης όμως η αποκεντρωμένη ξεδιαλύνει το "επίμαχο" θέμα της αρμοδιότητας ή όχι του δημάρχου (του Παττακού εν προκειμένω) να παραχωρεί αίθουσα σχολικού κτιρίου!

Εδώ πάει το "μας αρέσει, δεν μας αρέσει" - διότι και ο υπογράφων το ρεπορτάζ δεν πολυγουστάρει τις αποφάσεις μονοπρόσωπων οργάνων γενικώς, ακόμα και αν είναι .... ο φίλος του.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ είχε την αρμοδιότητα, η απόφασή του ήταν σε ισχύ και η απόφαση μεταστέγασης δεν υλοποιήθηκε με ευθύνη του δήμου! (ΔΕΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΆΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ 2)

ΑΡΑ;




Άρα η Ένωση Κρητών ΝΟΜΙΜΩΣ - ίσως πολιτικά incorrect κατά την σεβαστή άποψη πολλών, αλλά πάντως ΝΟΜΙΜΩΣ - στεγάζονταν στο κτίριο Έβρου και Χελμού στο προαύλιο του 12ου δημοτικού σχολείου.

Και αν γινόταν απομάκρυνση ή θα έπρεπε να γίνει με ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ, αυτό είχε αποφασίσει το 2012 το συμβούλιο με την ψήφο του Συμεών του Α, δεν αποφάσισε "πετάξτε τους στον δρόμο" ή να υπάρξει - αν ήθελε και αν μπορούσε να την περάσει στο συμβούλιο ο Συμεών - απόφαση απομάκρυνσης εδώ και τώρα, με ΝΟΜΙΜΗ διαδικασία έξωσης (ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ή ΟΧΙ).

ΥΠΗΡΞΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ;;;;;
ΟΧΙ!

Τι έγινε; Ντου και δελτίο τύπου.

Έχουμε διαβάσει την άποψη της δημοκρατικότατης διοικήσεως του δήμου Χαλανδρίου στο δελτίο τύπου (ΕΔΩ)

Ας ακούσουμε και την άλλη πλευρά τώρα. Τον πρόεδρο της Ένωσης Κρητών, τον Μανώλη Πατεράκη. Τι είπε στην Πλατεία;

- "Ήταν Παρασκευή και ήμουν στα Ιωάννινα, σε επαγγελματικό ταξίδι. Με πήραν τηλέφωνο από τον δήμο και μου είπαν ότι την Δευτέρα θα αδειάσουν την αίθουσα και να είμαι εκεί. Τους είπα ότι είμαι εκτός Αθηνών και ότι θα γυρίσω μετά την Τρίτη και εκείνοι μου ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν μόνοι τους".

- Σας είχαν κοινοποιήσει κάποιο έγγραφο, υπήρχε απόφαση διοικητικής αποβολής, έξωσης κάτι;

- Όχι ρε Άγγελε. Προφορικά ήταν όλα. Μας ονόμασαν παρανόμους και μας απομάκρυναν.
 Ούτε να είμαι εκεί να καταγράψουμε μαζί τα πράγματα που πήραν δεν περίμεναν. Δεν ξέρω τι έχουν πάρει, δεν τα έχουν καν καταγράψει μόνοι τους.

Και μας λένε και τσαμπατζήδες. Εδώ είναι το πόσα χρήματα έχουμε διαθέσει γι' αυτή την αίθουσα και για τον δήμο (επόμενη ανάρτηση της ΠΛΑΤΕΙΑΣ)

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ;

Ντου κανονικό κάνανε!

Η αίθουσα "απελευθερώθηκε" (από τον οχτρό) με καταδρομική ενέργεια του αντιδημάρχου Χριστουλάκη ΧΩΡΙΣ ΤΗΡΗΣΗ ΚΑΜΙΑΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ.

Και αν σου αρέσει εσένα αυτή η .... "αποτελεσματικότητα" της διοικήσεως φίλε μου ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ!

Γιατί αύριο ο "αποτελεσματικός" Χριστουλάκης μπορεί να αποφασίσει ότι πρέπει να κάνει ντου και στο σπίτι σου, ή στο μαγαζί σου επειδή εκτιμάει μόνος του ότι χρωστάς τέλη στον δήμο ή ότι δεν κάνεις ανακύκλωση και να μην προλάβεις να πεις .... μπιραλάχ.

Μπρρρρρρ!
Τέτοια αποτελεσματικότητα να μας λείπει.

Και βέβαια το μεγάλο, το κυρίαρχο, το σημαντικό ερώτημα παραμένει:

ΓΙΑΤΙ;

ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ σήμερα, είδες ότι και οι συνομιλητές μας από τον σύλλογο στον διάλογο που ανεβάσαμε επιβεβαίωσαν ότι ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΕΙΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΣΗΜΕΡΑ,
Και σίγουρα ακόμα και αν την χρειαζόταν, δεν την χρειαζόταν τόσο βιαστικά.

Γιατί να μην περιμένουμε (ως δήμος εννοώ)  να λήξει ο χρόνος παραχώρησης για να υπάρχει συνέχεια στην διοίκηση, όπως πρέπει, κάνοντας βέβαια όποιος θέλει κριτική στον Παττακό, τον Ζαφειρόπουλο και σε όποιον άλλο ήθελε (εκτός από τον ακατανόμαστο, που .... φταίει έτσι και αλλιώς για όλα επειδή τα γράφει).

Γιατί να μην την βγάλουμε   - σαν δήμος εννοώ - την Ένωση Κρητών έστω και τώρα αφού θέλαμε ντε και σώνει να την βγάλουμε τώρα και όχι το 2018, με ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ τρόπο και θεσμικές διαδικασίες;

Γιατί τέτοιο μένος και τέτοιο γινάτι;

Μήπως γιατί ο Πατεράκης ήταν με άλλους στας εκλογάς, ήταν υποψήφιος του Θωμά και πρέπει να τιμωρηθεί;

Μήπως για παραδειγματισμό για τους άλλους συλλόγους; 

"Ή θα μας γλείφεται και θα προσκυνάτε τον Σουλτάνο,  ή ο ΔΗΜΟΣ δεν υπάρχει για εσάς;"

Βλέπεις εσύ αναγνώστη μου καμία άλλη ΛΟΓΙΚΗ;

Θα θέλαμε να την ακούσουμε.

(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ: Πόσα χρήματα έχουν διαθέσει οι Κρήτες για την αίθουσα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου