Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΟΚ: SCREAMING DEAD BALLOONSΤο συγκρότημα ''Screaming Dead Balloons'' δημιουργήθηκαν το 2012 στη Λάρισα. Πρόκειται για μια αγγλόφωνη ροκ μπάντα που ο ήχος της είναι ένα κράμα από noiz psychedelic με garage στοιχεία. Η αρχική σύνθεση της μπάντας ήταν η παρακάτω:
Γιάννης Πισπιρίκος - Κιθάρα, Φωνή
Πάνος Λιακάκος - Τύμπανα
Διονύσης Ντάλλα - Μπάσο


Πριν την δημιουργία της μπάντας ''Screaming Dead Balloons'' και ο Γιάννης Πισπιρίκος και ο Πάνος Λιακάκος συμμετείχαν στο συγκρότημα ''Ten Days Band'' και ο Διονύσης συμμετείχε στο συγκρότημα ''The Bells''.

Για το πως προέκυψε το όνομα της μπάντας, ο Πάνος Λιακάκος έχει δηλώσει σε συνέντευξή του ότι «To όνομα προέρχεται από ένα κομμάτι των Yo La Tengo, που είναι εντελώς άθλιο, αλλά μας άρεσε ως τίτλος. Υπάρχει και ένα βιβλίο που λέγεται έτσι αλλά δεν το έχουμε διαβάσει! Για μας σημαίνει αυτός που φωνάζει χωρίς λόγο, όπως το φουσκωμένο μπαλόνι, αν το αφήσεις!».

Από τον χειμώνα του 2012 το συγκρότημα ''Screaming Dead Balloons'' αρχίζει να πραγματοποιεί τα πρώτα του live στην πόλη της Λάρισας με μέρη όπως το Stage Club και το Mosh Pit Booze Bar.

Η χρονιά του 2013 ήταν μια χρονιά όπου το γκρουπ των ''Screaming Dead Balloons'' πραγματοποίησε πολλές live εμφανίσεις.

Στις 8 Φεβρουαρίου του 2013 θα ανοίξουν την συναυλία, παίζοντας για περίπου 35 λεπτά, του Σουηδικού συγκροτήματος ''The Nomads'' που θα πραγματοποιηθεί στο Stage Club στην Λάρισα.

Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου του 2013 θα συμμετέχουν στο ''Fucked Up Festival'' που έλαβε μέρος στην Λάρισα, με την συμμέτοχη 8 συγκροτημάτων.

Το 2014 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για το συγκρότημα ''Screaming Dead Balloons'' καθώς θα πραγματοποιήσουν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά αλλά και η συναυλιακή τους δράση για αυξηθεί σημαντικά αφού θα παίξουν live σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κατερίνη αλλά και σε μερικά φεστιβάλ ανά την Ελλάδα.


Τον Φεβρουάριο του 2014 θα κυκλοφορήσουν τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο ''Screaming dEAD Balloons'' με επτά δικές τους συνθέσεις. Πρόκειται για μια ανεξάρτητη παραγωγή που κυκλοφόρησε σε 250 αντίτυπα δίσκων βινυλίου και σε μορφή cd. Ο πρώτος δίσκος, είναι εξαιρετικός και περιέχει επτά δυναμικές δικές τους συνθέσεις. Μουσικά αυτή η πρώτη κυκλοφορία της μπάντας ''Screaming Dead Balloons'' κινείται σε ψυχεδελικούς ρυθμούς με fuzz κιθάρες και garage ξεσπάσματα. πρόκειται για έναν πολύ καλό και μεστό δίσκο. Ολόκληρο τον πρώτο δίσκο του συγκροτήματος μπορείτε να τον ακούσετε εδώ: https://screamingdeadballoons.bandcamp.com/album/screaming-dead-balloons.

Την 1η Φεβρουαρίου του 2014 θα γίνει η live παρουσίαση του πρώτου δίσκου του γκρουπ ''Screaming Dead Balloons''.

Το γκρουπ ''Screaming Dead Balloons'', την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου του 2014, θα ανοίξουν τη συναυλία των ''Savage Republic'' στο Stage club στη Λάρισα και το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, θα παίξουν live για πρώτη φορά στην Αθήνα, ανοίγοντας ως support γκρουπ την συναυλία των ''Savage Republic'' στο ''Αn club'' στην Αθήνα.
Στις 3 Αυγούστου του 2014 θα συμμετάσχουν στο ''Fuzztastic Planet Festival'' που πραγματοποιήθηκε στην Δράμα και στις 22 Αυγούστου θα συμμετάσχουν στο ''Μαρμίτα Music Festival'' στον Πλαταμώνα.Το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου θα συμμετάσχουν στο ΨΧ, ένα φεστιβάλ της νέας ελληνικής ψυχεδελικής μουσικής που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη.

Τον Ιανουάριο του 2015 θα κυκλοφορήσει η δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά. Πρόκειται για τον δίσκο "Banana Blue" που κυκλοφόρησε (πρώτα ψηφιακά) και τον Ιούνιο του 2015 σε διάφανο 10'' γαλάζιο βινύλιο σε 500 μόλις αντίτυπα. Η δεύτερη αυτή κυκλοφορία της μπάντας ''Screaming Dead Balloons'' περιέχει τέσσερις δικές τους συνθέσεις. Όλες οι συνθέσεις αυτού του δίσκου είναι πολύ δυνατές και ώριμες. Πολύ καλό το ''Take Me Up'' που ανοίγει το δίσκο αλλά και το σχεδόν εννιάλεπτο ''The Good The Band And The Evil'' που κλείνει τον δίσκο. Ξεχωρίζει το κομμάτι ''Mysterious Evenings'' το οποίο είναι βασισμένο στη ποιητική συλλογή του Αντώνη Ψάλτη "ο ήρωας μέσα μου", χωρίς τα υπόλοιπα να υστερούν σε τίποτα.

Το συγκρότημα ''Screaming Dead Balloons'' μετά την κυκλοφορία του δίσκου τους "Banana Blue" συνεχίζει να δίνει live σε διάφορα μέρη της Ελλάδας όπως Αθήνα, Λάρισα, Σέρρες, Ελασσόνα, Τύρναβος, Βόλος, Πλαταμώνας, Κόρινθος κ.α αλλά και σε διάφορα φεστιβάλ και καταλήψεις. Σε πολλά live παίζουν μαζί με του επίσης Λαρισαίους ''Birthday Kicks''.Την Παρασκευή 24 Απριλίου του 2015 το συγκρότημα ''Screaming Dead Balloons'' θα ανοίξουν την συναυλία των Ιταλών ''Sonic Jesus'', οι οποίοι πραγματοποίησαν ένα mini tour στην Ελλάδα, που θα πραγματοποιηθεί στο Stage Club στην Λάρισα.

Το 2016 θα βρει την μπάντα ''Screaming Dead Balloons'' πάλι στους δρόμους δίνοντας σειρά από live εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα.

Την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016 το συγκρότημα ''Screaming Dead Balloons'' θα ανοίξει την συναυλία του Γερμανικού γκρουπ ''Camera''. Το γκρουπ ''Camera'' αποτελούν το σύμβολο της σημερινής underground μουσικής σκηνής του Βερολίνου.

Τον Αύγουστο του 2016 θα παίξουν εκτός συνόρων καθώς συμμετείχαν στο ''Pietrasonica Fest'' που πραγματοποιήθηκε στην ΙταλίαΣτις 14 Νοεμβρίου 2016 η ανεξάρτητη εταιρεία ''Vault Relics Records'', συνεχίζοντας να στηρίζει την ελληνική σκηνή ανεξαρτήτως μουσικού προσδιορισμού, εκδίδει σε 7ιντσο βινύλιο την split κυκλοφορία, με τίτλο ''Tonight at Vault Relics'', που συμμετέχουν δυο μπάντες από την πόλη της Λάρισας.Πρόκειται για τους ''Screaming Dead Balloons'' και τους ''Birthday Kicks'' (δες εδώ: BIRTHDAY KICKS). Ο δίσκος αυτός θα κυκλοφορήσει σε 500 αντίτυπα (μαύρο βινύλιο) και με πανέμορφο artwork στο εξώφυλλο και η κάθε μπάντα συμμετέχει έχοντας την δική της πλευρά με ένα τραγούδι. Το συγκρότημα ''Screaming Dead Balloons'' συμμετέχει με το κομμάτι ''Last Minute Hero''. Είναι ένα δυνατό κομμάτι και ωραίες φασαριόζικες κιθάρες ρυθμικά τύμπανα.


Μπορείτε να επισκέπτεστε τις επίσημες σελίδες του συγκροτήματος ''Screaming Dead Balloons'' στο Facebook και στο Bandcamp στα παρακάτω link:
https://www.facebook.com/ScreamingDeadBalloons
http://screamingdeadballoons.bandcamp.com/

Όλα αυτά τα χρόνια τα live που δίνουν είναι γεμάτα πάθος, ενέργεια και πολλή φασαρία! Έχουν μια έντονη συναυλιακή δράση, με ιδιαίτερη παρουσία στη σκηνή, ανοίγοντας ως support group συναυλίες από μπάντες όπως τους Σουηδούς ''The Nomads'', ''Moon Duo'', ''Savage Republic'', ''Singapore Sling'', τους Ιταλούς ''Sonic Jesus'' και τους Γερμανούς ''Camera'', έχοντας καταφέρει να κάνουν ιδιαίτερη αίσθηση αυτά τα χρόνια που υπάρχουν στην ελληνική ανεξάρτητη ροκ σκηνή. Έχουν παίξει σε διάφορα μέρη της Ελλάδας μαζί με άλλες μπάντες του χώρου αλλά έχει συμμετάσχει και σε συναυλίες σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους όπως η Κατάληψη Ματσάγγου στο Βόλο.

Η μπάντα ''Screaming Dead Balloons'' μας έχει αποδείξει ότι η επαρχία έχει πολύ όρεξη, ταλέντο και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την ροκ σκηνή της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Ακούστε τους γεμάτους ψυχεδελικούς noise ήχους ''Screaming Dead Balloons''.
Δισκογραφία

SCREAMING DEAD BALLOONS (2014)
Α1. Astronaut
Α2. Hello Darling Sweet 'n' Honey
Α3. Lazy Lizard
Β1. The Party
Β2. Mine
Β3. Hate
Β4. Wooden Fishes


BANANA BLUE (2015)
Α1. Take Me Up
Α2. Mysterious Evenings
Β1. Red House
Β2. The Good The Band And The Evil


TONIGHT AT VAULT RELICS (2016) [Split LP]
1.Last Minute Hero
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *