Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΩΛΟΦΥΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΣΑΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ.


Ας δούμε με λίγο αιρετική ματιά τις εξελίξεις σχετικά με το REAL ESTATE «ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ». Πιστεύω να ακούσατε την μαγνητοφωνημένη ομιλία του αξιότιμου δημάρχου μας στο δημοτικό συμβούλιο, που ανέβηκε «ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ»? Επομένως θα γνωρίζετε ότι:

1. Ενοικιάσαμε από το ΤΑΙΠΕΔ* το οικόπεδο πλάι στο κολυμβητήριο που χρησιμοποιούσαμε μέχρι τώρα δωρεάν, για τριάντα χρόνια , πληρώνοντας ενοίκιο που ξεπερνά το 1 εκατομμύριο Ευρώ.

2. Στις 14 του μήνα ο δήμος μας θα συμμετάσχει σε πλειοδοτικό διαγωνισμό !!!!! πάλι του ΤΑΙΠΕΔ με τιμή εκκίνησης 600000 Ευρώ. Για να αποκτήσει το οικόπεδο δίπλα στην εφημερίδα «Έθνος», αφού πρώτα, σε άψογη συνεργασία με τον πρώην πρόεδρο του και νυν υφυπουργό Κο Πιτσιορλα, κατάφερε να ανεβάσει την σχεδόν μηδενική εμπορική αξία του στο 1 εκατομμύριο περίπου.

3. Παραχωρήθηκε ΔΩΡΕΑΝ στον δήμο μας η Αλάνα στο Νομισματοκοπείο για χρήση 40 ετών, την οποία επίσης τα προηγούμενα 40 χρόνια Δωρεάν χρησιμοποιούσαμε χωρίς την «ευγενή» παραχώρηση του Δημοσίου.

Το τελευταίο παρουσιάστηκε από τον αξιότιμο Κο δήμαρχο, ως μια μεγάλη ΝΙΚΗ του.

Για την ΝΙΚΗ αυτή ευχαρίστησε τους υπουργούς Κους Τσακαλώτο και Σκουρλέτη και την «ταλαντούχο» αντιδήμαρχό του.

Με άλλα λόγια η ΝΙΚΗ αυτή είναι προϊόν ελεημοσύνης ή αν θέλετε αλληλεγγύης των υπουργών προς τον Δήμαρχό μας και του «ταλέντου» της αντιδημάρχου που κατάφερε να την αποσπάσει. Δεν σας θυμίζει κάτι από τους αλήστου μνήμης Σημίτη-Πάγκαλο την νύχτα των Ιμίων?

Δεν θέλω να μειώσω τα αδιαμφησβήτητα προσόντα και το ταλέντο της Κας αντιδημάρχου, ούτε τα φιλάνθρωπα αισθήματα των Κων Υπουργών με το να βοηθήσω να δούμε τα γεγονότα με μια άλλη αιρετική ματιά.

Ο αξιότιμος δήμαρχος μας  καιρό πριν, είχε μυστικό αλισβερίσι με το ΤΑΙΠΕΔ αποκλειστικά μόνος του. Ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου, της δημοτικής ομάδας και της παράταξης που τον ανέδειξε συζητούσε για τα 2 πρώτα οικόπεδα, με την ηγεσία του μιζαδόρικου ΤΑΙΠΕΔ, όπως αποκάλυψε εσχάτως ο συριζαιος βουλευτής Κοζάνης. 

Το γεγονός αυτό το αποκάλυψε η κωλοφυλάδα που διαβάζετε τώρα και το κατήγγειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο η εναπομείνασα αντιπολίτευση των 5: (Αναστασιάδης, Θωμάς, Καρατζά, Νταβίας, Τζούρας). 

Έπρεπε λοιπόν να σηκωθεί μπουχός, που λένε και στην πατρίδα μου την Μάνη, για να καλυφτεί το απαράδεκτο αυτό γεγονός. Εδώ πρόσφεραν την αλληλεγγύη τους οι υπουργοί και αναγκάστηκε ο Κος δήμαρχός να λειτουργήσει, παρά την συνήθειά του , δημοκρατικά και να βάλει την δωρεάν διεκδίκηση της αλάνας ως 1ο θέμα μπροστά από τα 2 άλλα του ΤΑΙΠΕΔ στο Δημοτικό Συμβούλιο , που είχα την τύχη να παρακολουθήσω.

 Εδώ η αντιπολίτευση στάθηκε στο ύψος της. Όχι μόνο το υπερψήφισε, ώστε να βγει ομόφωνη η δωρεάν παραχώρηση της αλάνας, αλλά προσέφερε και πλήθος επιχειρημάτων. Θυμάμαι το επιχείρημα της Κας Καρατζά, ότι η αλάνα είναι απαραίτητη για το κάτω Χαλάνδρι και για λόγους πολιτικής προστασίας, αφού είναι ο μοναδικός χώρος της περιοχής, όπου μπορούν να καταφύγουν οι κάτοικοι σε περίπτωση μεγάλου σεισμού ή άλλης θεομηνίας. 

Έτσι μας δόθηκε επισήμως αυτό το οποίο ήδη είχαμε, δηλαδή η χρήση από τους πολίτες του κάτω Χαλανδρίου της αλάνας του Νομισματοκοπείου. Η μικρή όμως αυτή Νίκη, οφείλεται στην πίεση που άσκησαν οι αποκαλύψεις αυτής της κωλοφυλάδας που διαβάζετε τώρα και στην μαχητική και συγχρόνως εποικοδομητική εναπομείνασα αντιπολίτευση των 5. Αν δεν συν έβαιναν αυτά, μάλλον του χρόνου το real estate “Δήμος Χαλανδρίου" θα συμμετείχε σε καινούργιο πλειοδοτικό διαγωνισμό για να την ενοικιάσει.

Θα ήταν μια μεγάλη νίκη, αν περνάμε την ιδιοκτησιακή κυριότητα της αλάνας. Αυτό μπορούσε να συμβεί, αν ο λαός του Χαλανδρίου έβγαινε μπροστά και η διεκδίκηση γινόταν, όπως η Αριστερά ξέρει να διεκδικεί. Ας μην ανατρέξουμε στα πρόσφατα παραδείγματα μακρινών δήμων ( Πάτρας, Δραπετσώνας, Κερατσινίου, Αλίμου, Αγ. Δημήτριου κλπ.) που πήραν στην ιδιοκτησία τους τεράστιες δημόσιες εκτάσεις, πολύ μεγάλης αξίας, εντελώς δωρεάν. Ας πάμε στον γειτονικό μας Δήμο Βριλησσίων και την τεράστια έκταση της πρώην ναυτικής βάσης που του έχει παραχωρηθεί εντελώς δωρεάν.

ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ
ΔΗΜΟΤΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

(*) Ταμείο Ξεπουλήματος Δημόσιας Περιουσίας, διοικούμενο από Γερμανούς με μεθόδους Siemens

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου