Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Στην παραδοσιακή «ρεβυθάδα» των κεραμιστών και αγγειοπλαστών ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος


Την υποστήριξη στο πάγιο αίτημα των Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών για παραχώρηση του ακινήτου, όπου στεγάζεται το Κέντρο Κεραμικής Τέχνης στο Μαρούσι, εξέφρασε εκ νέου ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος κατά τη διάρκεια της παραδοσιακής «Ρεβυθάδας». Η εκδήλωση διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών Αγγειοπλαστών Ελλάδας (ΠΕΚΑ) σε συνεργασία με το Δήμο Αμαρουσίου όπου και απονέμονται τιμητικές βραβεύσεις σε κεραμιστές για τη πολύχρονη προσφορά τους.

Το Κέντρο Κεραμικής Τέχνης είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την πολιτιστική παράδοση και κληρονομιά του Μαρουσιού και η Πολιτεία έχει υποχρέωση να συμβάλει ώστε να συνεχίσει να είναι το σπίτι των Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμέρος. Στην προοπτική αυτή, πρόσθεσε, ως Περιφέρεια Αττικής θα συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάδειξη του Κέντρου Κεραμικής Τέχνης σε τουριστικό – πολιτιστικό προορισμό, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Discover North Athens (Ανακαλύψτε τη Βόρεια Αθήνα), στην οποία μετέχει και η Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών Αγγειοπλαστών Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου