Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Τι γίνεται τελικά με τους συμβασιούχους στους δήμους;

του Ακατανόμαστου
Μήνες τώρα εξελίσσεται ένα σήριαλ - γνωστό και παλαιοκομματικό - σχετικά με τους συμβασιούχους καθαριότητας στους δήμους και την μονιμοποίησή τους (υποτιθέμενη άραγε?).

Στο σήριαλ αυτό έχουν παιχτεί πολλά επεισόδια εδώ και χρόνια, όταν στην ΠΟΕ ΟΤΑ τέθηκε το αίτημα για ένταξη στο δυναμικό της όλων των συμβασιούχων ακόμα και των διμηνιτών. 
Αν είναι δυνατόν δηλαδή, να διορίζεται κάποιος για δύο μήνες το καλοκαίρι στην πυρασφάλεια και αμέσως να γίνεται μόνιμος, σαντον ηχολήπτη στο Χαλάνδρι, ένα πράγμα..

Το τι μικροπολιτική και μαυρογυαλουρισμός έχει πέσει γύρω από το θέμα δεν περιγράφεται.
Από ΟΛΟΥΣ.

Από την κυβέρνηση, την ΚΕΔΕ, διάφορους δημάρχους όλων των αποχρώσεων και βέβαια συνδικαλιστικές παρατάξεις της "αριστεράαααας" απόλυτα δεμένες στο παρελθόν, που προφανώς δεν έχουν καταλάβει ΤΙΠΟΤΑ από ό,τι συμβαίνει στην χώρα (ή βολεύονται να παριστάνουν ότι δεν έχουν καταλάβει) και συνεχίζουν να λειτουργούν με το "μακριά από τον κώλο μας και ας είν΄και πέντε πήχες", όλοι τσακώνονται για .... το κουκί του συμβασιούχου και το δικαίωμα των εξουσιαστών να φτιάχνουν νέες στρατιές πολιτικά εξαρτώμενων εργατών.

Διότι περί αυτού πρόκειται! 

Διότι αν θέλανε να στελεχώσουν τις υπηρεσίες καθαριότητας και τις άλλες υπηρεσίες των δήμων κανονικά και με κανονικούς εργαζόμενους με πλήρη δικαιώματα ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ προκηρύσσοντας διαγωνισμό ΑΣΕΠ.

Και θα προέβλεπαν βεβαίως σε όσους έχουν εργασιακή εμπειρία από τέτοιες συμβάσεις πρόσθετη μοριοδότηση, οπότε θα διορίζονταν οι άνθρωποι ΚΑΝΟΝΙΚΑ.
ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ  ΑΝ ΘΕΛΑΝΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ και όχι ΕΞΑΡΤΏΜΕΝΟΥΣ.

Η κυβέρνηση πρόσφατα έστειλε το μπαλάκι στους δημάρχους δίνοντας τους εντολή (????) να παρατείνουν τις συμβάσεις  - αλλά με αμφιβόλου νομιμότητας ρύθμιση.

Πολλοί δήμαρχοι - μπλε απόχρωσης κυρίως, αλλά όχι μόνο - διαφώνησαν παρά το ότι η ΚΕΔΕ κράτησε άμυνα και δεν βγήκε στην κόντρα με την κυβέρνηση σε αυτό το θέμα.

Μάλιστα ο υπουργός κ. Βερναρδάκης απείλησε όσους δημάρχους δεν παρατείνουντ ις συμβάσεις ότι θα διωχθούν ποινικά.

Και ενώ φαινόταν ότι το θέμα λήγει και οι παρατάσεις θα παραταθούν, τσουπ, να και το ελεγκτικό συνέδριο!
Που αρνείται να θεωρήσει εντάλματα για πληρωμή των συμβασιούχων στον δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης, όπως μας πληροφορεί σήμερα το aftodioikisi.gr.

Το σήριαλ φαίνεται ότι θα έχει πολλά επεισόδια ακόμα αφού η κυβέρνηση δεν μπορεί - από ότι φαίνεται - να πείσει την Κομαντατούρ να της δώσει το ΟΚ για κανονικές προσλήψεις (ή μας κοροϊδεύει) και πετάει το μπαλάκι στους δημαρχάρες.

Η τρόικα εσωτερικού πολύ γουστάρει - ως γνωστόν - που αποστελεχώνονται οι υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων για να στηριχτεί η ιδιωτικοποίηση (αού δεν γίνεται αλλιώς) και να βγάζουν οι εκλεκτοί της δήμαρχοι - σαν τον Συμεών  - φωτογραφίες μαζί με τα στελέχη των εταιριών της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών καθαριότητας και οι συνδικαλιστικές παρατάξεις που είναι στο κόλπο αντί να φωνάζουν για κανονικές προσλήψεις κάνουν πλάτη στην συνέχιση του καθεστώτος των συμβασιούχων εξαρτημένων.

Και η μαλακία που μας δέρνει καλά κρατεί, τίποτα δεν θέλουμε να αλλάξουμε στις ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ μας, όσοι λένε τα ανάποδα είναι "λαϊκιστές" ή τρελλοί  (ενώ η μονιμοποίηση των διμηνιτών είναι βαθύ μεταρρυθμιστικό ή φιλολαϊκό αίτημα, μην χέσω) οι φουκαριάρηδες οι σκουπιδιαρέοι είναι όμηροι και ο δρόμος μας προς τον νεοφιλελεύθερο γκρεμό δεν ανακόπτεται με τίποτα διότι κανείς δεν θέλει να ανακοπεί.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ.
ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ!
Α.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου