Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

TO XΡΕΟΣ ΚΑΙ Η ΔΡΑΧΜΗ!!

του Γ, ΠΑΠΙΔΑ
Επιχειρηματολογούν οι ευρωλαγνοι κατά του εθνικού νομίσματος λέγοντας ότι βγαίνοντας από το ευρύ και επιστρέφοντας στο εθνικό νόμισμα θα εξακολουθούμε να χρωστάμε σε ευρώ και μάλιστα σε ποσά δραχμοποιημένου ευρώ!

Και με βάση αυτή την παραδοχή ξορκίζουν την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα λέγοντας ότι αυτή θα επιφέρει τουλάχιστον διπλασιασμό του χρέους .

Μάλιστα βάζουν μπροστά και τον Σοιμπλε ο οποίος τάχα μου τάχα μου μας σπρώχνει στην έξοδο αλλά με συνέχιση των μνημονίων με δραχμή!

Αλλά ας δούμε αν τα πράγματα είναι ακριβώς έτσι?

Όχι βέβαια.

Το πρώτο πράγμα που οφείλει να κάνει μια πατριωτική κυβέρνηση που θα έχει το θάρρος να μας βγάλει από την φυλακή του ευρύ θα είναι η παύση πληρωμής του χρέους, η καταγγελία του στον ΟΗΕ σαν ειδεχθές, παράνομο και άρα η ενδελεχής ανάλυση και προέλευση του.

Μέχρι να καταλήξει η επιτροπή διερεύνησης του χρέους για την προέλευση και το ύψος του δεν πληρώνουμε κανέναν τοκογλύφο!

Όταν καταλήξει η διεθνής επιτροπή διερεύνησης τότε και μόνο τότε θα αποπληρωθεί το πραγματικό χρέος με ρήτρα ανάπτυξης .
Είναι μια διεθνής πρακτική και είναι η μόνη διέξοδος από τα μνημόνια και την αέναη λιτότητα.

Βέβαια το νόμισμα από μόνο του δεν είναι η λύση δια πάσαν νόσο και πάσαν μαλακία!

Χρειάζεται σοβαρό σχέδιο επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας με βάση τις ανάγκες και τις δυνατότητες της ελληνικής πραγματικότητας.

Να ξαναμπει μπροστά η αγροτικη μας παραγωγη και να επανασχεδιασθει ο τουρισμος και η μεταποιηση σαν τρεις βασικοι πυλωνες δημιουργιας νεου πλουτου.

Εξυπακουεται οτι θα πρεπει να μειωθουν δραματικα οι φοροι και τα χαρατσια και να δωθει εισοδημα στον μεσο Ελληνα για να μπορεσει να καλυψει τις επειγουσες αναγκες του που χρονια τωρα του στερουσαν μεσω της λιτοτητας.

Το εισοδημα σε πρωτη φαση θα δοθει μεσα απο την επαναφορα των μισθων και των συνταξεων στα προ λιτοτητας επιπεδα.

Αγροτικη παραγωγη,τουρισμος ,μεταποιηση,ναυτιλια οι βασικοι τομεις επανεκκινησης.

Και μονο απο τους πορους που θα εξοικονομησουμε απο την παυση πληρωμων του χρεους θα εχουμε μια πολυ καλη ευκαιρια για επανεκκινηση.

Απο την αλλη με τα υπαρχοντα αποθεματικα σε ευρω αλλα και σε αλλα νομισματα θα μπορεσουμε το πρωτο εξαμηνο να καλυψουμε τις αναγκες της χωρας σε εισαγωγες πρωτων υλων και αλλων απαραιτητων αγαθων.

Το διαθεσιμο σε ευρω υπολογιζεται σε 50 δις σε κυκλοφορια και αλλα 40 δις σε στρωματα , μπαουλα και καθε λογης κρυψωνες..

Επισης υπαρχει διαθεσιμο στην Τραπεζα της Ελλαδος ενα ποσον 40 δις ευρω με βαση τον ισολογισμο της.

Καλη μαγια αυτα τα ποσα για να κινηθει η χωρα μεχρι να τυπωσει το δικο της νομισμα.

Οσο και αν προσπαθουν να απαξιωσουν την χωρα οι καθε λογης αργυρωνητοι ευρωλαγνοι η επαρκεια σε αγαθα ειναι κατι παρα πανω απο επαρκης για να σηκωσει το μεσοδιαστημα της επανεκινησης με εθνικο νομισμα.

Επισης μας ευνοουν τωρα περισσοτερο απο ποτε οι νεες πολιτικες εξελιξεις με την εκλογη Τραμπ στις ΗΠΑ και την εξοδο της Μ. Βρετανιας απο την ΕΕ.

Ας κανουμε λοιπον τωρα το αποφασιστικο βημα για την απελευθερωση μας απο τα δεσμα της ευρωζωνης και ας ενωθουν επιτελους ΟΛΕΣ οι πατριωτικες αντιμνημονικες δυναμεις της χωρας για τον σκοπο αυτο! Ας αφησουμε τους Τσιπρες και τους Μητσοτακηδες να τσακωνονται για ανουσια θεματα που δεν αφορου απολυτως κανενα μας και ας γινουμε επιτελους μια γροθια για το καλο της πατριδας μας!!!.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου