Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

Ν. ΛΑΓΑΡΙΑΣ: ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ, ΜΕ ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ν. ΛΑΓΑΡΙΑΣ
Αγαπητέ Άγγελε Νταβία,

Η πρόσφατη ενασχόλησή μου με την υπόθεση του ΠΑΚ Χαλανδρίου, που διαλαλήθηκε και από την ηλεκτρονική σου εφημερίδα «ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ», με έκανε να γνωρίσω λίγο καλύτερα τα κοινά και την κοινωνική ζωή της πόλης σας.

Ομολογώ ότι με εντυπωσιάζουν ευχάριστα.

Με εντυπωσιάζει όμως και ο τρόπος που επικοινωνείς τα τοπικά θέματα … !

Άμεσα και ζωντανά, σαν κουβέντα σε παλιά γειτονιά.

Ανθρώπινα και συναισθηματικά, όσο πρέπει, εκεί που πρέπει.

Σοβαρά και με χιούμορ, ταυτόχρονα.

Δηκτικά, ειρωνικά και, τελικά, αριστοφανικά.

Χαίρομαι που οι «θιγόμενοι», γιατί μερικές φορές υπάρχουν και τέτοιοι, σε αντιμετωπίζουν με «γενναιοδωρία» ανεκτικότητας, χωρίς να σε … «μαλώνουν».

Χωρίς αυτή την «γενναιοδωρία» τους , θα ήταν δύσκολη η διατήρηση της αυθεντικής επικοινωνιακής ταυτότητας της ηλεκτρονικής εφημερίδας σου.

Και τότε, κάτι θα έλειπε από το Χαλάνδρι!

Γι’ αυτό, παρακαλώ τους τοπικούς άρχοντες και τους κάθε λογής μεγάλους και μικρούς παράγοντες της πόλης, να συνεχίσουν να σου συμπεριφέρονται έτσι, ώστε να συνεχίσεις να προσφέρεις το απολαυστικό σου … τρολάρισμα!

Για το καλό της πόλης!

Ν. Λαγαρίας - Δικηγόρος

ΣΧΟΛΙΟ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ Α.Ν.: 
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και το τρόπο που περιγράφεις την προσπάθειά μας. Ναι αυτό ακριβώς που περιγράφεις θέλουμε να εκπέμπεται από την δουλειά μας. Μια ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ - με όλα τα καλά και τις αδυναμίες - προσέγγιση της ΔΗΜΟΣΙΟ - ΓΡΑΦΙΑΣ. 
Έξω από τα καλούπια του υποκριτικού καθωσπρεπισμού.

Εγώ πάντως που ξέρω περισσότερα για το τι έχουμε περάσει ελπίζω οι τοπικοί άρχοντες να  μας αντιμετωπίζουν με λίγο περισσότερη από  την "ανεκτικότητα" που μας έδειξαν μέχρι τώρα - με δύο μηνύσεις και μία αγωγή οι τωρινοί ... σε δυόμιση χρόνια, με απρόκλητο κυνηγητό στην αγορά και με εκβιασμούς σε υποψήφιους διαφημιζόμενους και χορηγούς οι προηγούμενοι  ..... Ας μην γράψω τον πόνο μου πρωί πρωί.

Και εσείς - το ΠΑΚ ή ως πρόσωπα -  ελπίζω να πείτε τα ίδια και μια άλλη φάση, σε κάποιο άλλο θέμα, που ίσως η ΠΛΑΤΕΙΑ θα πάρει θέση που δεν σας αρέσει και αντί να μας πλακώσετε στις μηνύσεις, στους αποκλεισμούς και το βρίσιμο, θα μιλήσουμε σαν άνθρωποι σε παλιά γειτονιά,  στο καφενείο της πλατείας μας, θα αντιπαραθέσουμε επιχειρήματα ΚΑΙ μέσα από την ΠΛΑΤΕΙΑ - που όλοι ξέρουν ότι δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ περίπτωση να αρνηθεί να προβάλλει και την αντίθετη άποψη, θα τρολαριστούμε αν χρειαστεί αλλά δεν θα γίνουμε εχθροί.

ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΟΣΟ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟΞΕΝΩΝΟΝΤΑΙ. 

ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΒΑΘΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΙΕΡΑΡΧΗΣΗ ΤΗΣ αξίας της ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΟΧΗΣ ψηλότερα από την υποτιθέμενη επίδειξη αποτελεσματικότητας της εξουσίας στην εφαρμογή των επιλογών της, αποτελεσματικότητα κάλπικη, την οποία επικαλούνται και υποστηρίζουν τελικά οι αποτυχημένοι εξουσιαστές που αναγκάζονται να καταφεύγουν στον αυταρχισμό αντί στην πειθώ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.
Χαρά μας να το επαναλάβεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *