Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

Ν. Κακλαμάνης: Τριώροφο στη Λουκιανού νοικιάζεται 100 ευρώ/μήνα σε επιχειρηματία της νύχτας

Έφη Αχτσιόγλου: Παραλάβαμε ένα «πάρτι» εργολάβων ιδιωτών που εκμεταλλεύονταν την δημόσια ακίνητη περιουσία.
Την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του υπουργείου Εργασίας «με όρους ανταγωνιστικούς» και με στόχο μέρος από τα έσοδα να διατεθούν για την ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και αναβάθμιση υποβαθμισμένων περιοχών προανήγγειλε από τη Βουλή η αρμόδια υπουργός Έφη Αχτσιόγλου.

Η υπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε ότι η ακίνητη περιουσία του υπουργείου και όλων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης έχει εξαιρεθεί και δεν έχει ενταχθεί στο Υπερταμείο, ενώ αναφέρθηκε στη «χαώδη κατάσταση» που παρέλαβε και προσπαθεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση «βάζοντας φρένο στο πάρτι εργολάβων».

Όπως ανέφερε ειδικότερα η κ. Αχτσιόγλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή της Ν.Δ. Νικήτα Κακλαμάνη σχετικά με την ακίνητη περιουσία του ΠΙΚΠΑ «μόνο στην Αττική είναι εγκαταλελειμμένα και ερείπια 650 κτήρια». «Από τα 1.100 ακίνητα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης το 50% είναι κενά ή αναξιοποίητα, μόλις το 14% από αυτά είναι μισθωμένα και το 6% με ιδιόχρηση. Από τα οικόπεδα που είναι περίπου 640.000 τ.μ. το 21% είναι καταπατημένα ενώ άνω του 60% είναι αναξιοποίητα και μόλις 1% έχει αξιοποιηθεί», διευκρίνισε η υπουργός Εργασίας και πρόσθεσε: «Αυτό που παραλάβαμε ήταν ένα πάρτι εργολάβων ιδιωτών που εκμεταλλεύονταν την δημόσια ακίνητη περιουσία. Ακόμα και μια επισκευή ήταν αυστηρά συνδεδεμένη με 8-10 ιδιωτικές εταιρείες. Οι ασφαλιστικοί κοινωνικοί φορείς έπρεπε στις συγκεκριμένες εταιρείες να αποταθούν. Οι διαγωνισμοί κηρύσσονταν άγονοι και το κόστος στο σύστημα λειτουργίας αυξανόταν προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων. Υπήρχε απαγόρευση μίσθωσης από φορέα σε φορέα στο δημόσιο ενώ το κόστος επισκευής επιβάρυνε τον ίδιο τον φορέα».

«Εμείς αποδεσμεύσαμε τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης και τους δώσαμε τη δυνατότητα να αξιοποιούν τα ίδια την ακίνητη περιουσία τους χωρίς να εμπλέκονται ενδιάμεσοι ιδιωτικοί φορείς ενώ καθιερώσαμε τη δυνατότητα μίσθωσης μεταξύ φορέων του δημοσίου», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του ο κ. Κακλαμάνης, κάλεσε την υπουργό Εργασίας να ασχοληθεί με το υλικό 1000 σελίδων, στο οποίο είναι καταγεγραμμένη όλη η ακίνητη περιουσία του πρώην ΠΙΚΠΑ.

Όπως είπε, η καταγραφή αυτή, που έγινε με εντολή του όταν ήταν υπουργός Υγείας και έμεινε στο συρτάρι, αποδεικνύει ότι υπάρχουν «απίστευτα φιλέτα» που μένουν εντελώς αναξιοποίητα, ενώ σύμφωνα με οικονομική εκτίμηση που έγινε το 2015 υπολογίστηκε ότι η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας θα επιφέρει πάνω από τρία δισ. ευρώ.

«Μόνο το ΠΙΚΠΑ Βούλας είναι 240 στρέμματα και εκτείνεται παραλιακά... Υπάρχουν οικόπεδα στη Κηφισιά... Είναι τεράστια η αξία της», παρατήρησε μεταξύ άλλων ο κ. Κακλαμάνης ενώ τόνισε ότι πολλά από τα ακίνητα είναι καταπατημένα ή κακώς αξιοποιημένα. Όπως ανέφερε ενδεικτικά, «Λουκιανού και Χάριτος στην Αθήνα, τριωροφο κτήριο, ενοικιάζεται έναντι 100 ευρώ το μήνα σε επιχειρηματία της νύχτας».

Πηγή: ΑΜΠΕ
http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όταν οι επικεφαλής της διοίκησης του δήμου αποχωρούν εμείς δεν τους εξουσιοδοτούμε

    Κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την έκδοση του ψηφίσματος κατά της μετεγκατάστασης του ΚΑΖΙΝΟ της Πάρνηθας ο δήμαρχος ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις