Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 22 Απριλίου 2017

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ 21 ΟΤΑ - Η ΦΩΤΙΑ ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ - Ο ΑΕΙΚΙΝΗΤΟΣ ΚΑΘΗΣΥΧΑΖΕΙ - Ο ΡΟΥΣΣΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ



ΕΞΑΓΟΥΜΕ ΣΤΟΝ Σ.Β.Α.Π. ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ, ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΗΘΗ ΤΟΥ..... ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ!

Η φωτιά που έχει ανάψει στον Σύνδεσμο των 21 ΟΤΑ εξαπλώνεται.

Και δεν την πυροδοτεί η ΠΛΑΤΕΙΑ, ούτε εκείνος ο οξαποδώ που εδώ και χρόνια έχουν αναδείξει την αδιαφάνεια και το πάρτυ βολέματος στον Σ.Β.Α.Π,

Εμείς μιλήσαμε ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΠΡΩΤΟΙ, ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ αλλά και από εδώ, κατηγορηθήκαμε όπως πάντα, λοιδορηθήκαμε ως συνήθως και χαρακτηριστίκαμε μικρόψυχοι, τρελοί κλπ, επειδή δια την ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ που έχει κατσικωθεί στο Χαλάνδρι, πάντα φταίει αυτός που αναδεικνύει ένα θέμα, αυτός που ρωτάει, αυτός που ανησυχεί, αυτός που ελέγχει και όχι αυτός που τα κάνει μπάχαλο και αρνείται να δώσει απαντήσεις επί της ουσίας, έχοντας μια αρρωστημένη ιδιοκτησιακή αντίληψη για την καρέκλα στην οποία έχει ακουμπήσει τον απαυτό του, επιλέγοντας πάντα να κάνει bulling σε όποιον τολμάει "να του την πει δια το πώς ασκεί τα ΔΗΜΟΣΙΑ καθήκοντά του, λες και διοικεί το μαγαζί του παππού του".

Τώρα πλέον όλοι παρακολουθούν τις εξευτελιστικές εξελίξεις για τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο των 21 Δήμων, ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ - που έχει την διοίκηση του συνδέσμου στα χέρια του  και τελικά ολόκληρη την αυτοδιοίκηση.

Πρόεδρος του συνδέσμου - θυμίζουμε - είναι ο Αεικίνητος πρώην Δήμαρχος Χαλανδρίου Γεώργιος Κουράσης ο οποίος εκπροσωπεί το Χαλάνδρι στον σύνδεσμο με την έγκριση της πλειοψηφίας της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ. (Αυτούς που όταν τους λέμε Κουρασική Αριστερά παρεξηγούνται; ! Ε αυτούς).

Και για όσα γίνονται εκεί, ό,τι λέει δημόσια ο σύνδεσμος, το πώς απαντάει και αντιμετωπίζει αιρετούς των δήμων - μελών του ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΝ ΕΧΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του συνδέσμου και εν συνεχεία το δημοτικό συμβούλιο Χαλανδρίου, που με αντίπαλη - υποτίθεται - πολιτική πλειοψηφία τον στηρίζει. (υπενθυμίζουμε τα πολιτικά στοιχειώδη, γιατί αυτά είναι πλέον τα ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ).

Ο Σύνδεσμος οδηγείται σε διάλυση.

Και αυτό ίσως να ήταν σήμερα μια επιλογή που πρέπει να εξεταστεί ΣΟΒΑΡΑ αλλά επί της ΟΥΣΙΑΣ, ψύχραιμα και σε βάθος.

Όχι βέβαια μεταξύ του κ. Κουράση και του κ. Καμάρα. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥΣ.

Ούτε μεταξύ του ΔΣ του συνδέσμου και μόνο.
Δεν πρέπει να είναι ο Σ.Β.Α.Π. - αλλά και κανένας δημόσιος  φορέας - απλά καρέκλες για επιδέξιους κώλους.
Άρα πρέπει να εξεταστεί σοβαρά αν και πώς μπορεί να επιτελέσει τον ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΤΟΥ ΡΟΛΟ.  Αυτό είναι το ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ θέμα.
ΑΜΕΣΑ!

Σε μια ανοικτή ημερίδα - διημερίδα των δημοτικών συμβουλίων για να ακουστούν ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ και να δούμε αν μπορεί να έχει ουσιαστικό ρόλο ο σύνδεσμος ΣΗΜΕΡΑ.

ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ και βέβαια τον Αντιπεριφερειάρχη και την Περιφερειάρχη.

Δεν λέμε εμείς να διαλυθεί ο σύνδεσμος επειδή τα έχει κάνει εκεί ο Πρόεδρός του ολίγον μπαχαλο.

(Αυτό άλλωστε δεν αποτελεί έκπληξη για ημάς εδώ εις το Χαλά Ντερέ, γνωρίζουμε ότι πιάνει χρυσάφι και γίνεται .... στραγάλια και τσαπέλες.
Άλλοι γνωρίζουν τώρα τις μεθόδους και την δημοκρατική του αντίληψη και εκπλήσσονται.
Οι αιρετοί από δήμους όξω από δω τρελαίνονται με το ύφος των ανακοινώσεων του, όταν τον ρωτάνε.)

Εμείς  ποτέ δεν θα προτείναμε αβίαστα, να καταργηθεί ένας φορέας επειδή έτυχε ευκαιριακά να έχει διοίκηση που δεν μας αρέσει ή γιατί αυτό βολεύει πέντε κολλητούς εργαζόμενους - τσάτσους. 

(ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΟΥΡΑΣΗΣ ΜΕ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.
Συνεπικουρούμενος σε όλα από τους αριστερούς κολαούζους του, πριν αλλάξουν βάρδια στον δήμο.
Και έτσι το πήγαινε και για την ΦΛΥΑ που στο ΤΣΑΚ γλύτωσε επειδή υπάρχει ένας τρελός και φωνάζει ότι πριν καταργήσεις κάτι εξέτασε την χρησιμότητά του και το πώς θα λειτουργήσεις μετά χωρίς αυτό.)

Σε αυτή την περίπτωση θα λέγαμε "ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ". Φταίνε ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ.

Θα  λέγαμε ότι πρέπει να καταργηθεί μόνο αν ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΙΔΡΥΣΑΜΕ  δεν έχει πλέον ρόλο.
Κάποτε ο σύνδεσμος σίγουρα είχε πολύ μεγαλύτερη της σημερινής αξία, διότι τότενες δεν υπήρχε ΑΙΡΕΤΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, όπως υπάρχει σήμερα περιφερειακό συμβούλιο  και ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ.

Και βέβαια αυτό αλλάζει πολύ τα δεδομένα για το αν πρέπει ο πολίτης να πληρώνει έναν οργανισμό με προέδρους, διευθυντές, συνταξιούχους  (με πάνω από 2200 το μήνα), ειδικούς συνεργάτες, διορισμούς κολλητών, καταχωρήσεις σε φιλικά μέσα κλπ)για να κάνει ΤΙ;;;;

Να είναι παράλληλος μηχανισμός για την ανάπτυξη της περιοχής στην ΑΙΡΕΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ;

Και ποιος θα αποφασίζει τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που χρειάζονται στην περιοχή από την αυτοδιοίκηση; Ο πρόεδρος Γιώργος, ο δικός μας, με τον κ. Καμάρα μόνοι τους;
Να γιατί λέμε ότι ΚΑΙ με την περιφέρεια πρέπει να εξεταστεί η χρησιμότητα του Σ.Β.Α.Π.

Μήπως επιτέλους επιχειρήσουμε ποτέ στην αυτοδιοίκηση να συζητήσουμε σαν άνθρωποι και στο προσκήνιο για να λάβουμε ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ με ΔΙΑΛΟΓΟ. (λέμε τώρα και καμιά μ@......, Σάββατο είναι).

ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΣ στην περιφέρεια ή τον Σ.Β.Α.Π, έτσι;

ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ότι στα σοβαρά δεν τοποθετούμαστε με παραταξιακές παρωπίδες και συγκυριακά.κριτήρια!

Έχουμε την πλάκα μας εμείς τα ψώνια γι΄αυτό μας βαράνε δεξιοί τε και αριστεροί, ΟΛΟΙΜΑΖΙ!

Μην αρχίσετε λοιπόν και οι φίλοι  τα χαζά ότι τα λέμε γιατί είναι φίλος μας ο Καραμέρος - που δεν είναι.
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ είναι.
Άστε να τα λένε μόνο οι γνωστοί της Αυτοεξυπηρέτησης.

Καλό Σ-Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου