Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΡΕΜΑΤΙΑ


Μετά την εκφρασμένη πεποίθησή μας, ότι η προστασία του περιβάλλοντος και της ρεματιάς είναι κυρίως θέμα παιδείας, ξεκινήσαμε αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα την υλοποίηση ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ. του Συλλόγου μας για επισκέψεις-ξεναγήσεις μαθητών Δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων του Δήμου μας στο Ρέμα Χαλανδρίου, με την αγαστή συνεργασία των εκπαιδευτικών. Στόχος μας είναι οι μαθητές με τις επισκέψεις αυτές να έρθουν σε άμεση επαφή με το περιβάλλον της ρεματιάς, να γνωρίσουν τη χλωρίδα και την πανίδα της, να περπατήσουν και να παίξουν δίπλα σε αυτό το σπουδαίο οικοσύστημα και να ευαισθητοποιηθούν για την προστασία του.

Την έναρξη του φετινού προγράμματος έκανε η ΣΤ΄ τάξη του 12ου Δημοτικού σχολείου Χαλανδρίου. Η πρώτη αυτή ξενάγηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25/4/17 και είχε μεγάλη επιτυχία. Έγινε ενημέρωση των μαθητών και των δασκάλων τους από μέλη του ΔΣ του Συλλόγου μας για την πανίδα, τη χλωρίδα, αλλά και την ιστορία της ρεματιάς και επισημάνθηκαν οι κίνδυνοι τους οποίους διατρέχει από τις ανθρώπινες παρεμβάσεις ή παραβάσεις. Περπατήσαμε μαζί και εξερευνήσαμε τα μονοπάτια της. Επισκεφτήκαμε το θέατρό της και καταλήξαμε στην παιδική χαρά του Αγ. Αθανάσιου, δίνοντας εκεί χρόνο και τόπο στα παιδιά για λίγη ξεκούραση και παιχνίδι δίπλα στη φύση. Παιδιά και δάσκαλοι έφυγαν για το σχολείο τους κατενθουσιασμένοι με την διαπίστωση ότι ήταν μια εκδήλωση που πέτυχε τους στόχους της.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί τον Μάιο και το πρώτο 10ήμερο του Ιουνίου με τη συμμετοχή κι άλλων σχολείων της περιοχής μας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου