Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017

ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΦΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥΤο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών συνεδρίασε στις 9 Μαρτίου 2017 με θέμα την περαιτέρω διερεύνηση των ποινικών ευθυνών των εμπλεκομένων στην πολύκροτη υπόθεση του σκανδάλου στο έργο του καταυλισμού των τσιγγάνων και στις 16 Μαρτίου εξέδωσε το με αριθμ. 438/2017 αμετάκλητο βούλευμά του.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ:

Να θυμήσουμε ότι είχε προηγηθεί ο καταλογισμός του ποσού των 335000 ευρώ  

 στο οποίο περιλαμβάνονταν όλα τα στελέχη της διοίκησης Ζαφειρόπουλου (δύο αντιδήμαρχοι και τα μέλη της Δημαρχιακής Επιτροπής που ψήφισαν το έργο) , όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι πλειοψηφίας εκείνης της περιόδου, ο επιβλέπων του έργου μηχανικός, η επιτροπή παραλαβής του έργου και 3 στελέχη της οικονομικής υπηρεσίας που εξέδωσαν τα εντάλματα πληρωμής και πλήρωσαν τον εργολάβο (συνολικά 24 στελέχη του δήμου αιρετά και υπηρεσιακά)
Τον εργολάβο ο οποίος - βεβαίως - είναι υπόδικος και αυτός.

Αυτό το φύλλο μεταβολής και ο προσωπικός καταλογισμός από το ελεγκτικό συνέδριο σε όλους τους εμπλεκόμενους που έγινε αρχικά διαβιβάστηκε για διερεύνηση ποινικών ευθυνών - όπως ήταν επόμενο - στην Εισαγγελία Αθηνών. Αυτός ο καταλογισμός οδήγησε λοιπόν στην έκδοση του βουλεύματος στο οποίο σήμερα αναφερόμαστε.

Να μην παραλείψουμε να θυμίσουμε ότι ο καταλογισμός ανακλήθηκε ως προς τους 20 από τους 24 εξ αυτών με αμετάκλητη απόφαση του Ελεγκτικού συνεδρίου το 2015 και έμεινε σε ισχύ για 4 δηλαδή για τον τότε αντιδήμαρχο Τ.Υ. Β. Λέκκα, τον επιβλέποντα του έργου μηχανικό Βαγγέλη Χάτζο  και τα άλλα δύο μέλη της επιτροπής παραλαβής του έργου, δηλαδή του κ. Βάσιου Παναγιώτη (ο οποίος αμφισβήτησε όμως την γνησιότητα της υπογραφής του στο πρωτόκολλο παραλαβής) και του συνταξιούχου πλέον υπαλλήλου του δήμου Παν. Ζήκα.

Για τους 4 αυτούς λοιπόν σχηματίστηκε η ΟΙΚ. ΕΙΣ. ΠΕ 147/12 ποινική δικογραφία και εξεδόθη το 1852/2014 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, το οποίο:
  • Απαλλάσει κάθε κατηγορίας τον Παν. Βάσιο, αποδέχεται δηλαδή τους ισχυρισμούς του ότι η υπογραφή του στο πρωτόκολλο παραλαβής ήταν πλαστογραφημένη.
  • Παραπέμπει τους δύο υπηρεσιακούς - Β. Χάτζο και Π. Ζήκα και τον Αντιδήμαρχο Βαγγέλη Λέκκα  ενώπιον τυ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, να δικαστούν για κακουργηματική απιστία εις βάρος του Δήμου και άμεση συνέργεια σε αυτή, υπόθεση που εκρεμοδικεί, έχει φτάσει στο ακροατήριο και αναβλήθηκε η εκδικασή της, που έχει προσδιοριστεί για ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ (μεθαύριο).
Το νέο βούλευμα λοιπόν έρχεται ουσιαστικά να αποφανθεί ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ για τις ποινικές ευθύνες  ΤΩΝ 20 - μεταξύ των οποίων βρίσκονται και τα στελέχη της οικονομικής υπηρεσίας που - όπως πάντα φωνάζαμε - εντελώς άδικα είχαν εμπλακεί στην υπόθεση (και ίσως με σκοπιμότητα ως προς την υπάλληλο που έχει την ατυχία να ονομάζεται ΝΤΑΒΙΑ, σημερινή διευθύντρια της Οικονομικής Υπηρεσίας) και να μην αποδώσει ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ευθύνες σε όσα στελέχη του δήμου έχει ασκηθεί ΗΔΗ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΙΣΤΙΑ και δικάζονται εξ αναβολής ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΡΟΦΟ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ με αριθμό πινακίου 2.

 Δηλαδή τον πρώην δήμαρχο Γρ. Ζαφειρόπουλο, τον πρ. αντιδήμαρχο Βαγγέλη Λέκκα, τα μέλη της Δημαρχιακής Επιτροπής που ψήφισαν το έργο  Κανατσούλη και Ντούρο (αναπληρωματικό μέλος της ΔΕ που κλήθηκε εκτάκτως να ψηφίσει επειδή δεν ψήφιζαν τα τακτικά μέλη ο κακομοίρης) και οι δύο υπηρεσιακοί ο Β. Χάτζος (επιβλέπων του έργου) και ο Π. Ζήκας, υπάλληλος της υπηρεσίας καθαριότητας  (που  υπέγραψε το πρωτόκολλο παραλαβής)


 ΣΧΟΛΙΟ Α.Ν.

ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖΙΑΚΑ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΣ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΣΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΑΝΕ ΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ και καθορίζουν τις τύχες σου ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΣΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ!

 Την γνώμη μας για το θέμα την έχουμε εκφράσει, δεν θέλουμε σήμερα, δύο μέρες πριν κάτσουν συνάδελφοι - και βέβαια και πρώην Δήμαρχος - στο σκαμνί να μιλήσουμε, ούτε να κάνουμε τους έξυπνους. 

Δεν μπορώ όμως να μην σχολιάσω  ένα ΠΟΛΥ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ - για μένα αφού ούτε εγώ ο "ξερόλας" δεν το ήξερα - ΣΤΟΙΧΕΙΟ από το ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ.

Ξέρετε πώς άρχίζει το βούλευμα;
ΩΣ ΕΞΗΣ:

" ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Με ανώνυμη επιστολή που ταυτόχρονα άγνωστος έστειλε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ..... καττήγγειλε (ο άγνωστος) ότι  ........κλπ"

ΑΓΝΩΣΤΟΣ; ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ: ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΤΟ ΕΒΓΑΛΕ Ο .......

Πώς το λέει η διαφήμιση

ΠΟΙΑΑΑΑΑ ΑΜΣΤΕΛ!

ΤΕΛΟΣ! ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ!
ΚΑΛΟ Π-Σ-Κ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *