Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Η φιλο-ΕΕ προπαγάνδα για τον “εκδημοκρατισμό” της Ευρώπης και της Νέας Διεθνούς Τάξης

Παρουσιάζουμε στους φίλους και αναγνώστες μας προδημοσίευση από το κεφάλαιο 7 του νέου βιβλίου του Τάκη Φωτόπουλου “Η Νέα Διεθνής Τάξη εν δράσει: Παγκοσμιοποίηση, η επανάσταση του Brexit και η «Αριστερά»” (υπό έκδοση από τις εκδόσεις Γόρδιος). Είναι ιδιαίτερα επίκαιρο μετά τη μαζική εκστρατεία τελευταία της προώθησης του ψευτο-δημοκρατικού «κινήματος» Βαρουφάκη με πολυδιαφημισμένες εκδηλώσεις όπως στο Σπόρτινγκ, στα κοινωνικά μίντια και στα πιο ισχυρά μέσα της παγκοσμιοποιητικής «Αριστεράς» τόσο στο εξωτερικό (Γκάρντιαν κ.α.) όσο και στην Ελλάδα (βλ. Εφημερίδα των Συντακτών, The Press Project κ.ο.κ.).

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7

H ΦΙΛΟ-ΕΕ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟ» ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΑΞΗΣ

Σ’ αυτό το μέρος του βιβλίου θα εξετάσουμε, πρώτον, μια πρόσφατη απόπειρα να παγιωθεί η Νέα Διεθνής Τάξη (ΝΔΤ) με τη μορφή της ΕΕ –κάτι που οι ελίτ θεωρούσαν ανέκαθεν ως το πρώτο βήμα προς την παγκόσμια διακυβέρνηση–(Kεφ.7) και, εν συνεχεία, τη σημασία του Brexit ως κίνησης προς την αντίθετη κατεύθυνση (Κεφ.8). Τέλος, θα εξετάσω το σημαντικότατο ζήτημα των καθηκόντων που πρέπει να αναλάβει σήμερα ένα κίνημα κοινωνικής απελευθέρωσης, με στόχο τη δημιουργία μιας δημοκρατικής κοινότητας κυρίαρχων εθνών. Θα καταλήξω σε μία πρόταση για μία Δημοκρατική Κοινότητα Κυρίαρχων Εθνών, η οποία, κατά τη γνώμη μου, αντιπροσωπεύει μία πραγματική λαϊκή επιλογή τώρα, σε αντίθεση με τις ψευδό-επιλογές που προτείνονται από το επονομαζόμενο «μανιφέστο» (DIEM25), το οποίο έχει ήδη εγκριθεί από τις ελίτ. (Κεφ. 9-11)

ΠΗΓΗ: http://www.antipagkosmiopoihsh.gr/2017/05/28/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%B7-%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%BF-%CE%B5%CE%B5-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%AC%CE%BD%CE%B4%CE%B1-%CE%B3%CE%B9/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου