Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΕ ΟΤΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ - ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΡΣΗΣ ΤΟΥ ΑΔΙΕΞΟΔΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΣΤΙΣ 10 πμ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


  • Πολύ κρίσιμη μέρα για το θέμα της απεργίας των σκουπιδιών αφού όλο το Σ- Κ η ομοσπονδία , σε συνεργασία με τη νομική σύμβουλο της ΠΟΕ ΟΤΑ Μαρία Τσίπρα επεξεργάστηκαν πρόταση - ΕΝΤΟΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ - για άρση του αδιεξόδου.
Την σοβαρή και τεκμηριωμένη πρόταση της ΠΟΕ ΟΤΑ, γνωρίζουμε από εχθές αλλά υπάρχει "δέσμευση" να μην δημοσιοποιηθεί μέχρι την σημερινή συνέντευξη τύπου, την οποία - προφανώς - σεβόμαστε παρά την διαρροή της σε κεντρική αυτοδιοικητική ιστοσελίδα.

  • Στις 11.00 συνεδριάζει η ΚΕΔΕ υπό την προεδρία Πατούλη, τον οποίο - όσο και αν δεν αρέσει σε κάποιους χουλιγκανέους - οφείλουμε να καλολογήσουμε για την στάση του αλλά και την χθεσινή δήλωσή του ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, παρά την ανακοίνωση της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη που ήταν μνημείο και έδειξε τι πραγματικά θέλουν και τι θα κάνουν όταν γίνουν κυβέρνηση.
Ο Πατούλης - παρά την σκληρή κριτική που οτυ έχουμε ασκήσει και θα συνεχίσουμε - στο θέμα κρατάει ΘΕΣΜΙΚΗ ΣΤΑΣΗ και βάζει πίσω την κομματική του ταυτότητα και τις κομματικές εντολές της νεοφιλελεύθερης ΝΔ και βοηθάει ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ.

  • Ο ΣΟΣΙΑΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΜΟΥΤΖΑΧΕΝΤΙΝ Μπουτάρης επιχειρεί να ανοίξει τον δρόμο από την Θεσσαλονίκη, αφού έχει προκηρύξει διαγωνισμό για σήμερα για να συνάψει σύμβαση με ιδιώτη εργολάβο για να "καθαρίσει".
Πολύ ενδεικτικό ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ για το τι περιμένει την αυτοδιοίκηση αν "τσιμπήσουν" οι αυτοδιοικητικοί στις πιλεσεις των ΗΛΙΘΙΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ να "καθαρίσουν" με ιδιώτες: 190.000 ευρώ για τρεις μέρες αποκομιδή θα δώσει ο Μπουτάρης - αν του το επιτρέψουν οι εργαζόμενοι που λένε ότι δεν θα γίνει ο διαγωνισμός και θα χυθεί αίμα στην συμπρωτεύουσα.

ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ. 
Η πρόταση της ΠΟΕ ΟΤΑ είναι ΣΟΒΑΡΗ και θα το δείτε στις 10.00.

Ελπίζουμε να μην "κολλήσει" σε "αριστερούς" εγωισμούς.

Οι 5 λόγοι που απορρίφθηκε η πρόταση Σκουρλέτη:

1. Καμία διασφάλιση δεν παρέχει στους ήδη εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας, αναφορικά με την παραμονή τους στην εργασία και μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την διενέργεια μόνιμων προσλήψεων. Σημειωτέον, ότι στην προταθείσα διάταξη δεν προβλέπεται καμία μοριοδότηση για τους ήδη υπηρετούντες υπαλλήλους, ενώ δεν εισάγεται παρέκκλιση από το ισχύον όριο ηλικίας για την πρόσληψη στον τομέα καθαριότητας, που είναι το 45ο έτος. Αυτό πρακτικά συνεπάγεται, ότι ένα μεγάλο κομμάτι των ήδη εργαζομένων, που έχουν υπερβεί το ηλικιακό όριο, θα βρεθεί εκτός των διαδικασιών του διαγωνισμού.

2. Καμία διασφάλιση δεν παρέχεται, ότι οι Δήμοι θα προβούν στην εν λόγω διαδικασία. Τούτο είναι αυτονόητο, αφού από κανένα σημείο της διάταξης δεν προκύπτει, ότι οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να ενταχθούν στην διαδικασία και να προβούν σε προκήρυξη θέσεων μονίμου προσωπικού. Αντιθέτως, μπορούν να συνεχίσουν να απασχολούν προσωπικό με συμβάσεις ορισμένου χρόνου για την αντιμετώπιση των αναγκών τους. Επίσης, από κανένα στοιχείο της διάταξης δεν προκύπτει, ότι είναι υποχρεωμένοι να προβούν σε προκήρυξη επαρκών θέσεων για την κάλυψη των ήδη εργαζομένων σε αυτούς. Εάν, μάλιστα, οι Δήμοι δεν αποφασίσουν να προβούν σε αυτή την διαδικασία, τότε στην πραγματικότητα οι ήδη απασχολούμενοι εργαζόμενοι θα βρεθούν να χάσουν την θέση τους σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αφού χωρίς την ένταξη στην εν λόγω διαδικασία δεν νοείται παράταση των συμβάσεων.

3. Παραμένει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο της ανάθεσης των υπηρεσιών καθαριότητας σε ιδιώτες, αφού μέσω της προτεινόμενης διάταξης δεν καταργούνται οι ισχύουσες διατάξεις, που επιτρέπουν τέτοιου είδους αναθέσεις. Αντιθέτως, ο σχεδιασμός, που φαίνεται να διαγράφεται πίσω από την διάταξη είναι η δρομολόγηση της ανάθεσης των εν λόγω υπηρεσιών σε ιδιώτες, αφού εάν τελικώς δεν καταστεί εφικτή η άμεση προκήρυξη των θέσεων και η παραμονή του ήδη υπηρετούντος προσωπικού (ενδεχομένως μέσω μίας νέας κρίσης εκ μέρους του Ελεγκτικού Συνεδρίου), τότε ο κάθε Δήμος μπορεί να επικαλεστεί, ότι η ανάθεση σε ιδιωτικές εταιρίες αποτελεί μονόδρομο.

4. Οι χρόνοι, που προβλέπονται για την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών είναι αδύνατον να τηρηθούν, εάν μάλιστα λάβει κανείς υπόψη του τον χρόνο, που απαιτείται να ολοκληρωθεί μέσω Α.Σ.Ε.Π. μια τέτοιου είδους διαδικασία προσλήψεων.

5. Είναι εξαιρετικά αμφίβολο για μία ακόμα φορά εάν το Ελεγκτικό Συνέδριο θα εγκρίνει τις νέες αυτές συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου, που θα συναφθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου