Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών του Δήμου Χαλανδρίου: Για την καταδίκη μαθητών στο Ρέθυμνο


Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου καταδικάζει την ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων και καταγγέλλει ως απαράδεκτη την απόφαση του Δικαστηρίου Ανηλίκων που καταδίκασε και στιγμάτισε τρεις μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου, επειδή πρωτοστάτησαν σε κινητοποιήσεις του σχολείου τους. Θεωρεί επίσης απαράδεκτη την συμπεριφορά του Διευθυντή του Σχολείου που απευθύνθηκε με καταγγελία μαθητών στις εισαγγελικές αρχές.


Οι μαθητές έχουν το δικαίωμα, μέσα από συλλογικές διαδικασίες (και με σεβασμό προς το σχολικό περιβάλλον), να αγωνίζονται για ένα σχολείο με σύγχρονες υποδομές, με εκπαιδευτικούς και θα καλύπτουν ολόπλευρα τις μορφωτικές τους ανάγκες, να διεκδικούν το δικαίωμά τους στη μόρφωση και τη γνώση, το δικαίωμά τους στη ζωή. Με ενέργειες σαν κι αυτές επιδιώκεται να επιβληθεί ένα κλίμα τρομοκράτησης της μαθητικής κοινότητας και να σταματήσει κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία για την επίλυση πολλών, διαχρονικών και συσσωρευμένων προβλημάτων στο χώρο της παιδείας και της εκπαίδευσης.

Όλοι μας πρέπει να είμαστε συμπαραστάτες και αλληλέγγυοι σε κάθε δίκαιη κινητοποίησή και διεκδίκηση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών σε ένα κοινό αγώνα για ένα σχολείο που θα μορφώνει αντί να τσακίζει τα όνειρα, τα δικαιώματα και τα νιάτα των παιδιών μας.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Χαλανδρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου