Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου: «Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων»

Η  Μαρία Αμδρούτσου είναι - κατά την ταπεινή μας γνώμη - μια Δήμαρχος που αξίζει να παρακολουθεί κανείς τις πρωτοβουλίες της και αυτό ξέρουν συνεργάτες μου ότι το λέω από τότε που ήρθα σε πρώτη επαφή με το έργο της σε σεμινάριο της Δημόσιας Σχολής Δημόσιας Διοίκησης για την αυτοδιοίκηση που είχα παρακολουθήσει.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΥΞΙΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΦΑΡΟ ΕΛΠΙΔΑΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ!!!!!
(από το epoli.gr)

Ανακοίνωση της Δημάρχου Αγ. Δημητρίου, Μαρίας Ανδρούτσου, για τους συμβασιούχους της Υπηρεσίας Καθαριότητας, σε συνέχεια της απόφασης – στήριξη προς αυτού, του Δημοτικού Συμβουλίου: 


«Η απόφαση του  Ελεγκτικού Συνεδρίου με την οποία κρίνεται ως αντισυνταγματική η παράταση των συμβάσεων εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. και η πληρωμή των αποδοχών τους κατά το χρονικό  διάστημα αυτό, δημιουργεί μείζον ζήτημα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεδομένου ότι πρόκειται για προσωπικό απολύτως αναγκαίο, χωρίς το οποίο οι υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων είναι αδύνατο να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.
Ο Δήμος Αγ. Δημητρίου, όπως έπραξε και το σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με γνώμονα ακριβώς αυτό: την προστασία του αστικού περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, και εφαρμόζοντας την κείμενη νομοθεσία (Ν. 4325/2015, Ν.4351/2015 και Ν. 4429/2016), παρέτεινε τις συμβάσεις των εργαζομένων, χωρίς να επιβαρύνει τους δημότες με αύξηση των ανταποδοτικών τελών.
Οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες που προσφέρουν σήμερα τις υπηρεσίες τους ως συμβασιούχοι στον κρίσιμο τομέα της καθαριότητας στην πόλη μας και προσλήφθηκαν όλοι με τις προβλεπόμενες διαδικασίες από το ΑΣΕΠ, ανέρχονται σε 78 άτομα επί συνόλου 148 (53% περίπου των εργαζομένων).

Καλύπτουν δε πάγιες και διαρκείς ανάγκες και κάθε ενέργεια απόλυσής τους και απαίτησης επιστροφής δεδουλευμένων αποδοχών, συνιστά τεράστιο κοινωνικό ζήτημα και υποδηλώνει ένα ανεύθυνο και ανάλγητο κράτος.
Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης πρέπει να γίνονται σεβαστές. Όταν όμως η κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με μείζονα προβλήματα αυτού του τύπου, η Νομοθετική, η Εκτελεστική και η Δικαστική Εξουσία, οφείλουν εγκαίρως -χωρίς βεβαίως να υπεισέρχονται η μία στις αρμοδιότητες της άλλης- να συντονίζονται για την αντιμετώπισή τους.
Αυτό ζητάει άλλωστε και ο πολίτης: μια συντεταγμένη πολιτεία που θα δίνει λύσεις στα προβλήματά του.
Κρίσιμοι τομείς, όπως είναι αυτός της καθαριότητας της πόλης, πρέπει να διατηρήσουν το δημόσιο χαρακτήρα τους και να στελεχώνονται με μόνιμο και επαρκές προσωπικό, που θα εργάζεται με ασφάλεια και όχι σε καθεστώς ομηρίας και αβεβαιότητας.
Ο Δήμος Αγ. Δημητρίου, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου, στηρίζει τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, καλεί την κυβέρνηση να φέρει άμεσα νομοθετική ρύθμιση, να μετατρέψει όλες τις συμβάσεις σε αορίστου χρόνου και να μονιμοποιήσει όλους τους συμβασιούχους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου