Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ - ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ: ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΑυτό που έγινε εχθές θέλει ειδική μελέτη γιατί αναδεικνύει ΟΛΗ την παθογένεια της ελληνικής κοινωνίας, πολιτικής, συνδικαλισμού.
Είναι ο κυριότερος λόγος για τον οποίο αυτή η χώρα δεν θα σωθεί ποτέ.

Εχθές ο Τσίπρας έδωσε - δεν υποσχέθηκε, το έδωσε, το κατέθεσε και το ψήφισε στην βουλή - το μάξιμουμ αυτού που μπορούσε να δώσει σε αυτή τη φάση στους εργαζόμενους για το θέμα των συμβασιούχων.
Να το δούμε λίγο;;

1. ΟΛΟΙ οι συμβασιούχοι παραμένουν στις θέσεις τους μέχρι να γίνει ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για μόνιμες θέσεις για κάλυψη έκτακτων και επειγουσών αναγκών. 
ΣΩΣΤΟ;;;
Σωστό ή λάθος;

Θα πρέπει μέχρι να πάμε στην επόμενη λύση - όποια και αν είναι αυτή δηλαδή μόνιμες σταθερές σχέσεις εργασίας αν είσαι αριστερός ή ιδιώτης α είσαι φιλελές να μαζεύονται τα σκουπίδια;

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ γιατί αλλιώς τα ποντίκια θα γίνουν σαν μπουλντόζες.

Και ΟΠΟΙΑ λύση και αν σου αρέσει από τις δύο, θέλει κανέναν χρόνο διαδικασίες για να ξεκινήσει.
(Το θέμα της ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ για τους ιδιώτες απασχολεί κανέναν; Πόσο χρόνο θέλει για να ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΝΟΜΙΜΑ μια τέτοια επιχείρηση και να αναλάβει την αποκομιδή;;;;)

2, ΚΑΘ' ΥΠΕΡΒΟΛΗ ο πρωθυπουργός κατάργησε ΚΑΘΕ ΗΛΙΚΙΑΚΟ ΟΡΙΟ για συμμετοχή στον διαγωνισμό των συμβασιούχων! Αν κάπου η ρύθμιση της κυβέρνησης ΥΠΕΡΑΛΛΕΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ είναι αυτό το σημείο  και κανένα ΑΛΛΟ!

3. Σον επικείμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ μοριοδοτείται η εμπειρία τους άρα έχουν προβάδισμα σοβαρό.Τι άλλο θα μπορούσε να γίνει; Να προσληφθούν σε μόνιμες θέσεις εργασίας ΧΩΡΙΣ ΑΣΕΠ;;;;
ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΚΑΝΔΑΛΑΡΑ;
ΘΑ ΗΤΑΝ!

4. Ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ θα γίνει στον αριθμό του εργαζομένων που θα ζητήσουν οι δήμοι! Σήμερα έχουν ζητήσει 2650 μόνιμες θέσεις και μπορούν να κάνουν τροποποιήσεις ΟΕΥ για να προβλέψουν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ και άλλες. ΟΣΕΣ ΘΕΛΟΥΝ - ΟΣΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ!
Τι άλλο να έλεγαν Τσίπρας και Σκουρλέτης;
Ότι ΘΑ ΚΑΠΕΛΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ να πάρουν όσους θέλει η ΠΟΕ ΟΤΑ ως μόνιμους;
Ή να τους πάρουν μόνιμους ΧΩΡΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ;
Μα ακόμα και αν γινόταν αυτό ΤΟΤΕ ο κάθε βλαχοδήμαρχος θα μπορούσε να τους πάει σε άλλες υπηρεσίες ρουσφετολογικά. Θα έμπαιναν ως εργάτες και θα πιάνανε γραφειάκι.

ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ; Παρακαλώ όποιον έχει τεκμηριωμένη αντίθετη άποψη στα παραπάνω να την στείλει στην ΠΛΑΤΕΙΑ για να γίνουμε σοφότεροι.

ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟΡΡΊΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕ ΟΤΑ!

Γιατί;

Ακούστε:

1. Η καργαριστερά του ΜΕΤΑ, μαζί με τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις του ΚΚΕ (Λαϊκή Συσπείρωση και ΔΑΣ) ΕΙΠΑΝ ΟΧΙ με το που βγήκε η ΠΟΕ ΟΤΑ από το Μαξίμου.
ΓΙΑΤΙ;;;;
ΕΤΣΙ! Επειδή "σιγά ρε που θα λύσει ο Τσίπρας το θέμα. Αφού υπέγραψε μνημόνια και μπλα μπλα μπλα."
"Ποιοοοος Τσίπρας" και έτσι!

Σε μια ανακοίνωση μνημείο πέντε δήμαρχοι της Λαϊκής Συσπείρωσης έριξαν το πιο τρελό επιχείρημα που έχει ακουστεί EVER!

"ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΣΕ ΜΟΝΙΜΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ" λέει.

TILT μιλάμε από το ΣΟΒΑΡΟ συνήθως ΚΚΕ!

Αν δεν έχουν λεφτά να καλύψουν ΤΗΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ στον πολίτη οι δήμοι τι δουλειά κάνουν; ΓΙΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΛΑΜΕ!

Και ΣΗΜΕΡΑ δηλαδή ως συμβασιούχοι ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ οι εργαζόμενοι αυτοί;

Και ΕΜΕΙΣ ρε σύντροφοι γιατί ζητάμε να μην απολυθούν τότε και φωνάζουμε ότι καλύπτουν ΠΑΓΙΕΣ και ΔΙΑΡΚΕΙΣ;

ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;

Για την ΜΕΤΑ και την στάση της δεν θα πούμε τίποτα γιατί ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΑ για να αντιπαραθέσουμε επιχειρήματα! 
Είπε μόνο ΟΧΙ.
Γιατί;
ΕΤΣΙ!
Οπότε "περί ορέξεως ...."  τι να πεις.

ΔΑΣ και ΜΕΤΑ έχουν 5 έδρες στην ΕΕ της ΠΟΕ ΟΤΑ (3 και 2 αντίστοιχα)

2, Η ΔΑΚΕ θα ψήφιζε λευκό στην ΠΟΕ ΟΤΑ, όπως δήλωσε αν γινόταν ψηφοφορία.
Γιατί;
Γιατί από την πολύ συμπαράσταση που έκανε η Νέα Δημοκρατία στους συμβασιούχους στους δήμους, στα συνδικάτα, στα κανάλια όλο αυτό το διάστημα στο τέλος είπε να απολυθούν και να δοθεί η υπηρεσία σε ιδιώτες βγάζοντας τους έρημους τους συνδικαλιστές της στον ΝΤΑΚΟ κανονικά.
"Άσε ρε που θα πούμε εμείς να λυθεί η απεργία."
(Θα σου πω ένα μυστικό: Η συνεδρίαση της ΕΕ της ΠΟΕ ΟΤΑ άργησε γιατί η ΝΔ είχε μαζέψει τους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ στο κόμμα μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό και ..... τους έπεισαν να τορπιλίσουν την λύση).
(Η ΔΑΚΕ έχει δύο έδρες στην ΠΟΕ ΟΤΑ).

3. Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ (4 έδρες) πανηγύριζε μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ.
Είχαν στο χέρι μια πρόταση ΣΟΒΑΡΗ που είχε κάνει αποδεκτό το 90% της πρότασής τους.

Πανηγύρισαν μέχρι που έπεσαν οι .... γραμμές από τα κομματικά και παραταξιακά αφεντικά.

Και μετά το γύρισε και η ΑΝΑΤΡΟΠΗ στο .... τσάμικο και την επανάσταση μην χάσει το "μομέντουμ" της επαναστάσεως. Μόνο που έπρεπε να έχει ένα λόγο. Ένα "αφήγημα".

Και τι είπαν;;;
ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΡΙΧΝΕΙ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ που πρέπει να αυξήσουν τις θέσεις που έχουν ζητήσει από το υπουργείο Εσωτερικών σήμερα (2650 άτομα).

Και τι πρέπει ρε συντρόφια να γίνει;
ΝΑ ΚΑΠΕΛΩΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ καμία δεκαριά χιλιάδες μόνιμους στους δήμους χωρίς να έχουν πει οι δήμοι ότι τους χρειάζονται;;;;

ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ή υπάρχει βούληση από κανέναν να ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ:;;; 

ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ και της ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ την ώρα που η κοινωνία τα χρειάζονται ΟΣΟ ΠΟΤΕ, απέναντι σε ένα άρρωστο και ξεπουλημένο πολιτικό προσωπικό;;;;

Μέσα σε όλο αυτό τον οριμαγδό είχαμε όμως και αντιπαράθεση .... εργατολόγων αυτοπροβαλλομένων!

"Γιατί πάτε με αυτόν και όχι με εμένα;
ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ".

"Μόνο η δικιά μου λύση είναι η καλή" όχι η άλλη.

ΜΠΛΙΑΧ!

Άφησα σκοπίμως εκτός αυτού του άρθρου  το θέμα της ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ και του ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ την απαγόρευε η πρόταση της κυβέρνησης ή όχι, διότι μιλάμε για τεράστια ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ από όλες τις πλευρές στο θέμα.

Και η υποκρισία αυτή ξεκινά από το ότι δεν τολμάει κανείς να βγει από το κλισέ και να μιλήσει ΚΑΘΑΡΑ.

Το θέμα θα το πιάσουμε σύντομα.

ΠΑΝΤΩΣ ΟΛΟΙ - ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ - δεν θέλουν την ΑΠΟΛΥΤΗ κατάργηση της δυνατότητας εμπλοκής ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΩΝ (ή μόνο ιδιωτών άλλοι) στο σκουπίδι.

 ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ;;;;

ΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ!
Θα πουν να μαζεύον τα σκουπίδια ΚΟΙΝΣΕΠ.
Εδώ θα είμαστε!

Όμως αντί να συζητήσει η αυτοδιοίκηση το θέμα - ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ και ΕΧΟΥΝ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ επί του θέματος των σκουπιδιών - ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ το παιχνίδι ΠΡΩΤΗΦΟΡΑ και ΕΔΩΚΑΙΣΑΡΑΝΤΑΧΡΟΝΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου