Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

ΧΑΛΑΝΔΡΙ: Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΤΕΛΛΕΣΘΕ ΡΟΥΣΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

 Η συζήτηση αυτή είναι μια ΠΟΛΙΤΙΚΗ συζήτηση, από αυτές που αποφεύγονται όπως ο διάολος το λιβάνι από τους ΟΛΟΙΜΑΖΙΔΙΣΤΕΣ.
Διότι από τε΄τοιες συζητήσεις βγαίνουν στο προσκήνιο οι πραγματικές, υπαρκτές (ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΕΣ κατά τη γνώμη μας) ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων για τα θέματα της αυτοδιοίκησης.
Είναι χρήσιμο να την ακούσει ο πολίτης που δεν είναι μπαμπουίνος για να καταλάβει τις προτεραιότητες και τις ιεραρχήσεις κάθε δημοτικής παράταξης ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.
Πού συναντιόνται Κουράσης - Λούλα για παράδειγμα;

Στην αντίληψη ότι η αυτοδιοίκηση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ αλλά είναι ένας γραφειοκρατικός βαθμός - η χαμηλότερη κρατική βαθμίδα που απλά εκτελλεί και δεν αυτο-σχεδιάζει, δεν αυτο-διαχειρίζεται, δεν αυτο-χρηματοδοτείται.

Άρα ο πολιτικός ρόλος της είναι δευτερεύων. Άρα τα πολιτικά της στελέχη δεν είναι παρά κομαμτικοί διεκπεραιωτές,  Άρα ο ρόλος των υπηρεσιακών διευθυντών είναι σημαντικότερος των αιρετών αφού την εφαρμογή του νόμου την ξέορυν καλύτερα οι διευθυνταδες,  οι αιρετοί έχουν απλώς τον ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ ρόλο να παριστάνουν ότι αποφασίζουν, να παριστάνουν ότι εγκρίνουν, να παριστάνουν ότι διοικούν με αντάλλαγμα βέβαια ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ για να είναι καλά παιδιά.

Άρα τα ζητήματα των αρμοδιοτήτων της  αυτοδιοίκησης είνια δευτερεύοντα, δεν πρέπει να τα λύνει το δημοτικό συμβούλιο ΑΛΛΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
"Η κυβέρνηση δεν έκανε όλους του συμβασιούχους μόνιμους, πέταξε το μπαλάκι".

Για να πάρουν την απάντηση από τον Ακατανόμαστο.

Και αν η Λούλα αυτά τα γραφειοκρατικίστικα τα λέει διαχρονικά, Ο ΚΟΥΡΑΣΗΣ - βεβαίως, βεβαίως - τα "χρησιοποιεί" ευκαιριακά τώρα αυτά, για να παίξει κομματικό παιχνίδι κόντρα στην κυβέρνηση.
Όταν είναι εκείνος δήμαρχος και κυβέρνηση η ΝΔ .... γίνεται αυτοδιοικηικός για να μην ενοχλεί τα κομαμτικά αφεντικά.

"Στέλνουμε αυτοδιοικητικό μήνυμα στην κυβέρνηση" είπε ο Ακατανόμαστος.

"Την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ"  τονίζει με νόημα ο Πράσσος (την ψιλολέει στον "φιλοσυριζαίο" Ακατανόμαστο την ώρα που μιλάει που επειδή τα ίδια έλεγε και επί ΝΔ τον λέγανε οι ίδιοι δεξιό ή λες και έχουμε δύο κυβερνήσεις) και αποδεικνύοντας ότι η αντίληψη που έχουν οι κομματικές παρατάξεις για την αυτοδιοίκηση ΠΑΝΤΑ έχει αφετηρία το κόμμα, το κομματικό - παραταξιακό και προσωπικό συμφέρον και ΟΧΙ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ και το πώς αυτός θα ανταποκριθεί καλύτερα στον ρόλο του διαχρονικά απέναντι αλλά και σε συμπλήρωμα του κεντρικού κράτους. (ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ).

ΟΙ ΨΑΓΜΕΝΟΙ ΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΤΕΛΛΕΣΘΕ. ΛΙΓΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ, ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου