Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ: ΤΟ ΜΕΤΑ ΣΟΥΡΓΕΛΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΙΚΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩΑπόλυτα εξαρτημένος από μια ακροδεξιά παρεούλα που "τον έβαλε στο κόλπο" και του πουλάει πολιτική προστασία - την ώρα που η παράταξή του έχει σκορπίσει κατανοώντας πλέον τις ακραίες αντιφάσεις του - και μάλιστα για την εφαρμογή παρεμβάσεων σε ζητήματα της δικής τους πολιτικής ατζέντας, εκεί  που εξυπηρετούνται τα συμφέροντά της και κυρίως οι στοχεύσεις της για την επόμενη μέρα στον δήμο, ο Σουλτάνος του Χαλά Ντερέ ξεκίνησε ήδη την επικοινωνιακή απόπειρα να ξεφύγει από τον απόηχο όσων έγιναν στο δημοτικό συμβούλιο, την απόπειρά του να διαλύσει το δημοτικό συμβούλιο και το χάος που προκλήθηκε.

Βρέθηκε το νέο πολιτικό αφήγημα για να συσπειρωθεί η καργαριστερά και να συνεχίζει να εφαρμόζει τα κελεύσματα της καργαδεξιάς.
  • Μετά την ιδεολογική υπεράσπιση των ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών, με προκάλυμμα τις ΚΟΙΝΣΕΠ, που κατέρρευσε ως αφήγημα εν τη γενέσει του,
  • μετά την μετατροπή του δήμου σε έναν στυγνό εισπρακτικό μηχανισμό, με επιβολή προστίμων για ό,τι "πετάει ο γάιδαρος και ό,τι κολυμπάει", μετά την κατάρρευση της  ψευτοαλληλεγγύης, του δεθελοντισμού και της φιλανθρωπίας - ως μέσα άσκησης πολιτικής - στην συνείδηση κάθε αριστερού ανθρώπου, κάθε ανθρώπου πού έχει την πολιτική συγκρότηση να κατανοήσει ότι Η ΕΡΓΑΣΙΑ είναι η προτεραιότητα της αριστερής πολιτικής και όχι το συσσίτιο εκείνων που οδηγούνται στο περιθώριο και την εξαθλίωση,
  • μετά την καταβολή του φόρου κατοχής για την χρήση της δημόσιας γης - τους ΧΕΥ για να εξασφαλιστεί η εύνοια των γκαουλάιτερ του Φούχτελ που έκαναν και θα κάνουν τις επιλογές για την αυτοδιοίκηση αν δεν έχουμε τελειώσει μέχρι το 2019 μαζί τους, για να βάλουν παντού δημάρχους που έχουν την άποψη ότι "καλός εργαζόμενος είναι ο απολυμένος εργαζόμενος" (απίστευτη δήλωση του Δημάρχου Λαμιέων που δημοσιοποίησε η ΠΟΕ ΟΤΑ, την ώρα που προσπαθεί να ιδιωτικοποιήσει την καθαριότητα).
  • ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ;
... ότι ο δήμος θα ξεκινήσει ανέκδοτη (όχι ανένδοτη) επίθεση για να εισπράξει από τις μεγάλες εταιρίες δημοτικά τέλη που αναλογούν σε "κρυμμένα" τετραγωνικά μέτρα που έχουν δηλωθεί στα ακίνητα.

Πολλά λεφτά - σου λέει. Θα παταχτεί η φοροδιαφυγή. Ήμουνα νιος και γέρασα με την υπόσχεση ότι θα ανοίξει το κουτί και .... ΩΠ! ΝΑΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΡΥΜΜΕΝΑ,
(Πάντα υπάρχουν κάπου λεφτά εκτός εκείνων που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και που σιγά που δεν θα τα πάρουν οι μάγκες και θα αξιοποιηθούν για την εξυπηρέτηση των πολλών!)

Ψάχνουν να βρουν αφήγημα για να μην προχωρήσουν ΑΜΕΣΑ σε επενδύσεις στην καθαριότητα, ΣΟΥ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ.

Βάζουν άλλες "πιασάρικες" προτεραιότητες που τους δίνουν χρόνο και άλλοθι.

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟΣ ο Συμεών - από ό,τι φαίνεται - να μην χρησιμοποιήσει τα λεφτά που κάθονται στις τράπεζες (περί τα 16 μύρια), πολύ περισσότερο δεν τον αφήνουν εκείνοι οι δεξιοί που τον έβγαλαν (κατά δήλωσή τους) να τα χρησιμοποιήσουν για ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ώστε να μπορεί ο επόμενος συσχετισμός (που δεν θα βασίζεται στην αριστερά αλλά θα έχει δεξιό κορμό) να το γυρίσει το πράγμα προς την ιδιωτικοποίηση ώστε να υλοποιηθεί η - σαφώς νεοφιλελεύθερη ντιρεκτίβα ΕΕ - Κυριάκου.

Η νέα πολιτική εξαγγελία για ελέγχους στα τετραγωνικά των μεγάλων κτιρίων και των μεγάλων εταιριών - ακόμα και αν γίνει, που πρέπει να γίνει βεβαίως - δεν θα αποδώσει έσοδα στον δήμο παρά μετά δύο ή τρία χρόνια.

Διότι - όπως και με τις λίστες των φοροφυγάδων - αυτά δεν γίνονται επειδή έγινε μια δήλωση. Μάλλον - συνήθως - όταν γίνονται δηλώσεις δεν γίνονται.

Πολύ περισσότερο όταν οι δηλώσεις περί είσπραξης από μεγάλες εταιρίες μπερδεύονται με τα μισθώματα κυλικείων (άρες, μάρες κουκουνάρες) με εξαίρεση βέβαια του κυλικείου στη ρεματιά που μπορεί να έχει παράνομο ρεύμα γιατί είναι "δικός",

Και αν γίνουν μέχρι να γίνουν - ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ -  οι έλεγχοι, να επιβληθούν τα πρόστιμα, να γίνουν ενστάσεις, προσφυγές στη δικαιοσύνη, να δικαστούν, να βγουν αποφάσεις,  κλπ θα έχουν περάσει δύο τρία τέρμινα.
  • Μέχρι τότε βέβαια - εσύ θα πληρώνεις το νοίκι στους δανειστές για τον ΧΕΥ - και δεν θα σου φτιάχνουν μόνιμες  υποδομές καθαριότητας διότι περιμένεις να αυξήσεις τα έσοδα από την "μάχη που δίνεις με το κεφάλαιο" . Μέχρι τότε θα σου δείχνουν καθρεφτάκια με "πιλοτικά" ευρωπαϊκά προγράμματα.
  • Δεν θα σου φτιάχνουν το δημαρχείο για να γλυτώσεις τα νοίκια γιατί πήραν - σου λέει - περισσότερα από το γκαράζ από τους προηγούμενους. (τα πήρε όμως;;;)
  • Θα αγοράζουν το Νόμπελ και θα χάνουν το Δουζένη.
  • Δεν θα ξενοικιάζουν το παντοκοροϊδείο όπως υποσχέθηκαν,  γιατί είναι του κόλπου, αλλά θα νοικιάζουν και άλλο οικόπεδο για να πάνε - λέει -  την συλλογή Ζήρα, που υποτίθεται ότι δεν θα κόστιζε τίποτα στον δήμο.
  • Και θα νοικιάζουν οικόπεδο για να την τοποθετήσουν και δεν θα δέχονται την πρότασή μας να την πάνε στον αύλειο χώρο αλλά και μέσα στα κτίρια του ΝΟΜΠΕΛ που αγόρασαν και ρημάζουν. ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ αλλά όχι για υποδομές. Μόνο για να μοιράζονται στο κόλπο.
Και οι επερχόμενοι, οι εν αναμονή κάνουν πάρτη που θα τους κάνει ο Συμεών όλη τη βρώμικη δουλειά, δεν επιλέγει να καθορίσει με τρόπο ανεξίτηλο μια ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ για τον δήμο τα επόμενα χρόνια και αποδέχεται να είναι μια παρένθεση που θα έχει καταγραφεί ως μια αυταρχική σουλτανική περίοδος που τις επιτρέψανε ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΗΣ  να γίνει διοίκηση περιορισμένης ευθύνης, να κάνει μερικές εκδηλωσούλες για την χρήσιμη τέχνη και την άχρηστη πολιτική, να διώξει όσους δεν προσκυνούν τα κελεύσματά τους και τέλος να ξαναδώσει πίσω το μαγαζί, εκεί που πρέπει να το δώσει για να υλοποιηθούν όσα δεν θα περάσουν ποτέ με την ψήφο αριστερών ανθρώπων, αν αυτοί δεν ξεπουληθούν.

ΚΑΡΓΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ  ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΠΛΕΥΡΑ  ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΓΑ ΔΕΞΙΑ ΒΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΥΜΕΩΝ ΣΟΥΛΤΑΝΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου