Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

ΟΛΗ Η ΝΕΟΦΙΛΕΛΕ ΙΔΕΟΛΗΨΙΑ ΣΕ ΔΥΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΙΡΑΝΤΑΣ ΞΑΦΑ - "ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΡΑΤΟΣ"


"ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΡΑΤΟΣ"

Κατα την γνώμη μου ο πυρήνας της πολιτικής σύγκρουσης που θα πάρει διαστάσεις μεγαλύτερης πόλωσης στην ελληνική κοινωνία το επόμενο διάστημα και μέχρι τις επόμενες εκλογές.

"Λιγότερο κράτος" το σημείο που "τα βρίσκουν οι νεοφιλελεύθεροι, οι σοσιαλφιλελέδες, οι της μεταμοντέρνας αριστεράς και οι αναρχικοί.

Λιγότερο κράτος, περισσότερη ελευθερία να κάνεις ό,τι γουστάρεις, όπως σου έρχεται, σου λέει ο αναρχικός και ο πολύχρωμος μεταριστερός. Ελεύθερη επιλογή φύλου, ελεύθερα τα ναρκωτικά, ελεύθερες από αστυνομία οι γειτονιές, ελεύθερες οι καταλήψεις. ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.
Ωραία είναι αυτά, τα γουστάρουν τα 17άρικα που είναι στα ντουζένια τους.

Λιγότερο κράτος όμως λέει και ο νεοφιλελές, και  του κρατάει τα ίσα και ο κολλητός του σοσιαλφιλελές που ελπίζει ότι θα τον αφήσει και εκείνον να είναι μαζί του στην εφαρμογή του πυρήνα των ντιρεκτίβων της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών και του ΔΝΤ. Θα του δώσει και εκείνου μεζεδάκι.
Εννοούν  ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕ  ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ και καθολική εκποίηση της δημόσιας περιουσίας με την εκχώρησή τους σε ιδιώτες επιχειρηματίες.
Είναι - σου λέει - το νέο, το καινούργιο, το αύριο. (μπρρρρρ).
Το κράτος πρόνοιας είναι το παλιό, το ξεπερασμένο.
Μείωση του δημοσίου για εξοικονόμηση πόρων, σου λέει.
Υπάρχουν - σου λέει - υπεράριθμοι στο δημόσιο και τεμπελχανάδες.
Διορίστηκαν με μέσο. Με ρουσφέτι σου λέει.
Υπάρχουν;
ΝΑΙ! Λίγοι λέμε εμείς.

Περισσότεροι και σαφώς πιο επικίνδυνοι, είναι εκείνοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ και ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ υπονομεύουν τις δημόσιες υπηρεσίες, καθυστερούν τις διαδικασίες του εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισης τους για να τις αγαπάει και να τις νιώθει δικές του ο πολίτης, βολεμένοι και   καθοδηγούμενοι από τις συστεμικές δυνάμεις - νεοφιλελέδες και σοσιαλφιλελέδες ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ - για να υπηρετούν μέσω αυτών και των παιχνιδιών τους - δια της αδράνειας ή των γραφειοκρατικών εμποδίων που βάζουν, την ιδεοληψία του "λιγότερου κράτους". 
Το κράτος τύραννο θέλει ο πολίτης να το εξαφανίσει. ¨Αρα ψηφίζει Κυριάκο.

ΕΙΝΑΙ ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΑΔΕΣ - γιατί για να αποφύγουν να δουλέψουν αυτοί και να γίνουν παραγωγικοί, προτιμούν να "σπρώχνουν" τους ιδιώτες - εργολάβους, τους συμβασιούχους και τους εθελοντές να κάνουν την δουλειά για την οποία εκείνοι πληρώνονται. Και έτσι γίνονται αρεστοί στους συστεμικούς πολιτικούς που άλλο που δεν θέλουν.

Είναι οι ΑΡΧΙΤΣΑΤΣΟΙ, αφού επιλέχτηκαν να είναι τα "ιστορικά" κομματικά στελέχη των παραδοσιακών κομμάτων, που έχουν γίνει διευθυντάδες και προϊστάμενοι και θα κάνουν την περιβόητη  αξιολόγηση, στην οποία ομνύουν οι νεοφιλελέδες - σοσιαλφιλελέδες.

Αυτοί που ευθύνονται - ως υπηρεσιακοί ηγεσία του δημοσίου - για τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες του , οι αρχιτσάτσοι, θα κρίνουν τους άλλους. 

ΙΔΟΥ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ και όποιος δεν καταλαβαίνει είναι είτε ηλίθιος, είτε στημένος.

Πρέπει, σου λένε- με άρμα την αξιολόγηση που σου ακούγεται καλά στ' αυτιά σου καλοπροαίρετε αναγνώστη μου  - να σταματήσεις εσύ (και εγώ) που δουλεύεις στον ιδιωτικό τομέα να τους πληρώνεις, τους ρέμπελους. (Εγώ δεν τους πληρώνω πια, έχω κάνει στάση ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΑ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ και μάλιστα τους πλήρωσα περισσότερο από όσο μου αναλογούσε).

Οπότε δεν πειράζει αν πληρώνεις τους εργολάβους λίγο ακριβότερα. Αρκεί να μην πληρώνεις αυτούς που σου λένε τώρα από τον ΣΚΑΙ να μισήσεις, να τους χρεώσεις την ευθύνη για τα δεινά σου.

Να κοίτα τι σου λέει η Μιράντα Ξαφά: Είναι δυνατόν να πληρώνεται ο πυροσβέστης όλο το χρόνο για να σβήσει μια φωτιά σου λέει; Και να κάθεται να περιμένει πότε θα μπει η φωτιά για να δουλέψει; Να τον διώξουμε (ή να ανάβουμε καμιά φωτιά για να μην κάθεται).

Αν ήταν εθελοντής, δεν θα τον πλήρωνες όλο το χρόνο. Θα πήγαινε να σβήσει την φωτιά εθελοντικά.

Πάρε τους εργάτες καθαριότητας λοιπόν και κάντους εθελοντές να κάθονται εκείνοι, να μην καθαρίζουν για να έχει επιχείρημα η Ξαφά να λέει δώστε και τα σκουπίδια στον εργολάβο. Ό,τι διαλύει την υπηρεσία και την απόδοσή της, βολεύει το αφήγημα.

Λιγότερο Κράτος.

Για πάμε λοιπόν να το εξετάσουμε λίγο:
Παιδεία, Υγεία, Ενέργεια, Νερό, Αστυνομία - δημόσια τάξη , Πυροσβεστική- πολιτική προστασία, καθαριότητα - αποκομιδή - δημόσια κτίρια,  Κοινωνική ασφάλεια - κοινωνική πρόνοια - συντάξεις,  αστικές συγκοινωνίες - μετακίνηση για να πας καθημερινά  στην δουλειά σου (αν έχεις) και σκοπίμως τελευταίες τις ένοπλες δυνάμεις και την ακεραιότητα της χώρας.
Αυτά είναι κράτος.

ΘΕΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΕΤΟΙΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ;;

Ή ΤΟ ΘΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ., ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΜΕΣΑ;

Σε ποιον από αυτούς τους τομείς έχουμε πλεονάζον προσωπικό;
 • Στα σχολεία; Στα σχολεία των φωτοτυπιών και των συμπληρώσεων των θέσεων τον Δεκέμβριο;
 • Στα νοσοκομεία,  ¨Οταν πας - εσύ που πας στο δημόσιο, όχι ο άριστος που τον περιμένουν τσάμπα στο Ντυνάν  - τους βλέπεις να κάθονται τους γιατρούς, τις νοσοκόμες, τους τραυματιοφορείς;
 • Στην αστυνομία; Ντάξει έχουμε τους τσάτσους των υψηλών προσώπων. Αλλά είναι υπεράριθμοι οι μπάτσοι; (Πάντως τα μπροστινάρια των νεοφιλελέδων δήμαρχοι άρχισαν να πληρώνουν και ιδιωτικές σεκιούριτι για να φυλάνε τους δρόμους των δήμων τους.) 
 • Στον στρατό; 
 • Στην πυροσβεστική;
 • Στο ΙΚΑ που κάνει δέκα χρόνια να σου βγάλει την σύνταξη καιι σου κλείνει ραντεβού στον γιατρό ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ μετά από δύο μήνες;
 • Στον ΟΑΣΘ, στην συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης;
ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΘΕΣ "ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΡΑΤΟΣ, δεν μας λες και εμάς ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ μήπως μας πείσεις και δούμε και εμείς το φως το αληθινόν που έχετε δει εσείς οι "άριστοι";;;

Γιατί με την γενικολογία και με τον διχασμό, με τις επιθέσεις σου στον "βολεμένο" σκουπιδιάρη και το κοπρόσκυλο τον πυροσβέστη που κάθεται και δεν δουλεύει μέχρι να μπει η φωτιά ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΘΕΙΣ.

Επίσης δεν μας πείθει ότι τα δάση μας θα σωθούν με λιγότερους ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ πυροσβέστες, καλά εκπαιδευμένους και εξοπλισμένους που θα αντικατασταθούν από πειρσσότερους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ.

Έχουμε κάνει στρατό και μας έχουν πάει στις φωτιές να κάνουμε ότι βοηθάμε τους πυροσβέστες.
Το έχουμε δει το έργο, δεν είμαστε σαν την Ξαφά, τον Κυριάκο και τους άλλους άριστους της ελίτ.

Δεν σβήνει η φωτιά στο δάσος με τους κουβάδες των εθελοντών όταν φυσάει με 6 μποφόρ.
Για να μην μιλήσουμε για τον σύγχρονο στρατό και τον ρόλο του "εθελοντή" αγγαρειομάχου.

¨Ή μήπως στα νοσοκομεία θα λυθεί το θέμα με τον εθελοντισμό του ΣΚΑΙ; Εγώ μεγάλε να σε χειρουργήσω άμα θες. Εσύ κάθεσαι;

Έχει και άλλο κράτος όμως που δεν μου το έχεις βάλει στο στόχαστρό σου ρε μεγάλε άριστε.

Θες σύμμαχο την δικαιοσύνη όταν την πέφτεςις σε όσους στοχοποιείς και την γλείφεις. Εκεί δεν θες περικοπές. Θες - ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ - γρήγορη απόδοση της δικαιοσύνης.
ΑΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ και ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, άρα περισσότερο κράτος.

Θες  καλύτερους ελεγκτικούς μηχανισμούς - λες - για να μαζέψεις χρήμα. Στο υπουργείο οικονομιών, την Ανεξάρτητη αρχή δημοσίων εσόδων, στις εφορίες, στα τελωνεία που κάνουν πάρτι οι λαθρέμποροι τι θες;
ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΡΑΤΟΣ;

Επειδή έχω το κουσούρι να τα θέλω συγκεκριμένα δεν μου τα λες; ΠΟΥ ΘΕΣ "ΛΙΓΟΤΕΡΟ" ΚΡΑΤΟΣ;

Διότι ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους παραπάνω τομείς εγώ ξέρω ότι θέλω ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΡΑΤΟΣ!
Και - εδώ που έχουμε φτάσει μετά από 10 χρόνια κρίσης και 7 χρόνια μνημόνια μάλλον θέλω και ΕΝΙΣΧΥΣΗ του κράτους.

Ξέρω θα με πας στις επενδύσεις και την ανάπτυξη.
Στα μη δημόσια πανεπιστήμια, στην διαχείριση των σκουπιδιών, στις τηλεπικοινωνίες, στην - λεγόμενη - "πραγματική" οικονομία. (λες και η άλλη είναι ψεύτικη).

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.

ΧΩΡΙΣ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ από καμία πλευρά.

Με ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό και ΕΠΑΡΚΕΣ κράτος ως προαπαιτούμενο,  να δούμε το θέμα της ανάπτυξης, των επενδύσεων, των παραχωρήσεων στον ιδιωτικό τομέα, και των ΣΔΙΤ.

ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΣ!
Το άλλο το κάνουν στην Αφρική μπαμπουίνο μου.
(ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΦΡΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕ ΜΟΥ!)

Αυτή την συζήτηση την καταλαβαίνω. Έχει περιεχόμενο να αναθεωρήσω και εγώ ιστορικές, ιδεολογικές ή ιδεοληπτικές μου βεβαιότητες αν και εσύ μου πεις ότι ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ στον δρόμο χωρίς γιατρό.

Να ας πούμε σε μερικά τη γνώμη μας
 • Να διευκολυνθεί η επένδυση στο Ελληνικό; ΝΑΙ!
 • Να γίνουν ΣΔΙΤ συνεκμετάλλευσης δημόσιας περιουσίας; ΝΑΙ. ΒΕΒΑΙΩΣ!
 • Να δοθούν όλες οι παραλίες σε ιδιώτες και για να κάνεις ένα μπάνιο να θες 8 ευρώ είσοδο; ΟΧΙ! 
 • Να δοθεί ένα μέρος τους για να τα ακουμπάει χοντρά ο φορτωμένος τουρίστας;; ΝΑΙ! 
 • Να βάλουν οι δήμοι καμιά καντινούλα στις μη εκχωρημένες παραλίες να πουλάει ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ, χωρίς table d hote νερό και μπύρα; ΙΣΩΣ! ΝΑΙ! Γιατί όχι; Να γίνουν μετά και αυτές ΝΑΜΜΟΣ; ΟΧΙ!
 • Να καταργηθεί η παραγωγή ενέργειας  από λιγνίτη στην χώρα μας, γιατί είναι ξεπερασμένο καύσιμο; ΝΑΙ! Να γίνει ένας τέτοιος στρατηγικός σχεδιασμός για μετά από 20 χρόνια αφού εξαντληθεί η απόδοση των επενδύσεων που έχουν ήδη γίνει στα λυγνητορυχεία..Να τα κλείσουμε όμως εδώ και τώρα για να βγάλουμε το προσωπικό τους πλεονάζον σήμερα; ΟΧΙ!
 • Να βάλουμε ανεμογεννήτριες; ΝΑΙ!. Πού όμως; Στην Ψαρού στη Μύκονο; Μα είναι τουριστικό χρυσωρυχείο. Θα το χαλάσεις για μια ανεμογεννήτρια;
Δεν είναι σοβαρή πολιτική συζήτηση αυτή που γίνεται για τόσο σοβαρά θέματα.
ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΔΗΛΑΔΗ και αοριστολογώντας, πολιτικολογώντας και ψηφοθηρώντας.
Με το παραταξιακό ΑΣΠΡΟ - ΜΑΥΡΟ.

Ο τρόπος που γίνεται η συζήτηση αυτή έχει μοναδικό στόχο να πείσει τον μπαπουίνο να ταυτιστεί με το ένα ή το άλλο στρατόπεδο ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΠΙΒΆΛΛΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ να του πουν συγκεκριμένα τι σκέφτονται για το μέλλον του, μπας και έχει τέτοιο.

Και όσο η πολιτική συζήτηση γίνεται έτσι, στην χώρα θα αναπαράγονται τα βαθύτερα αίτια της χρεοκοπίας της. ΑΥΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ!

Το κράτος λάφυρο και η απόπειρα κατάκτησής του από τους επόμενους για να το πάρουν από τους προηγούμενους και να το διαχειριστούν και αυτοί με τον ίδιο τρόπο.

ΚΑΛΟ Π-Σ- Κ.
Α.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου