Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤ' ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΤΡΑΜΠ?

του Ν. Κομπότη

ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΤΡΆΜΠ ?

ΞΕΡΩ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΜΟΝΑΧΑ.

Ο κ. Τσίπρας κατά την επίσκεψη του στις ΗΠΑ :

  • Δήλωσε ότι ο Τραμπ είναι συνεχιστής των δημοκρατικών παραδόσεων του αμερικανικού λαού. Αλήθεια ? Οι πράξεις του Αμερικανού «καουμπόι» αυτό δείχνουν?
  • Δήλωσε ότι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει ο Τραμπ την πολιτική είναι ορισμένες φορές διαβολικός, αλλά γίνεται για το καλό. Για το καλό ποιανών ?
  • Δήλωσε ότι η Ελλάδα και η Αμερική έχουν κοινές αξίες και στόχους Από πότε η Ελλάδα έχει κοινές αξίες και στόχους με τη μεγαλύτερη ιμπεριαλιστική δύναμη του κόσμου 
  • Οι Αμερικανοί επεμβαίνουν γκανγκστερικά σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Για το καλό της ανθρωπότητας ? Εμείς ? Επεμβαίνουμε και εμείς ?
  • Οι Αμερικανοί στήριξαν όλα τα αυταρχικά και διεφθαρμένα καθεστώτα. Εμείς? Εμείς υπεστήκαμε την επέμβαση τους στον εμφύλιο και την υποστήριξή τους στη χούντα. 
  •  Συμφώνησε σε διαπραγμάτευση και αναβάθμιση της βάσης της Σούδας και συζήτησε (?) τη δημιουργία νέας βάσης στην Κάρπαθο σύμφωνα με τη φαεινή ιδέα - πρόταση του κυβερνητικού του εταίρου κ. Καμένου.
  •  Διαβεβαίωσε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν ευνοϊκές συνθήκες για προσέλκυση αμερικάνικων επενδύσεων. Τι εννοούσε ? Τους μισθούς των 300 ευρών και τις εργασιακές συνθήκες γαλέρας ή την παράδοση του ενεργειακου πλούτου της χώρας ?
  • Άκουσε τον Τραμπ να λέει ότι η Ελλάδα είναι από τις πιο συνεπείς χώρες στις υποχρεώσεις της απέναντι στο ΝΑΤΟ. Ένιωσε υπερήφανος ?
  •  Άκουσε τον Τραμπ να λέει ότι η αναβάθμιση των ελληνικών F-16 θα κοστίσει 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια και ότι θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για Αμερικανούς εργαζόμενους. Αυτό κι αν είναι επιτυχία;
Ο Ν. Φίλης, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παιδείας δήλωσε προχθές :

· «Ο Τραμπ σηματοδοτεί το απεχθέστερο μοντέλο διεθνούς διακυβέρνησης με μια ακροδεξιά κατεύθυνση που αμφισβητεί δικαιώματα ανθρώπινα των προσφύγων των μεταναστών των γυναικών στην ίδια την πατρίδα του αλλά και διεθνώς. Σπεύδει να κηρύξει πολέμους και να κάνει επιθετικά χτυπήματα, αμφισβητεί την δημοκρατία σε πολλά σημεία του πλανήτη, θέλει μετωπική σύγκρουση με την Ευρώπη, απειλεί το περιβάλλον. Όλα αυτά αρκούν για να προσδιορίσουν την χειρότερη μορφή διακυβέρνησης που έχει αυτή τη στιγμή ο πλανήτης μας»
Δ Η Λ Α Δ Η?

Πιάσε το αυγό και κούρευτο. Ή ολοταχώς για το Δαφνί’

ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου