Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΞΕΠΛΥΜΑ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΩΝ ΚΟΛΛΗΤΩΝ ή ΑΠΛΗ ΑΦΕΛΕΙΑ;;;

του Ακατανόμαστου
Ανεχόμαστε πολλές απόψεις στην ΠΛΑΤΕΙΑ - γιατί τις θεωρούμε χρήσιμες-  αλλά σε ό,τι αφορά την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ και τις ευθύνες του πολιτικού συστήματος για την κατάρρευση της χώρας  ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ  το ιδεολογικό ξέπλυμά της ΑΠΟ ΕΔΩ  με .... ψευτοκομμουνιστικό πρόσημο και την αξιοποίηση ή υποβάθμισή της, ανάλογα με την συγκυρία και το τι βολεύει κάθε φορά ΤΑ ΝΤΑΡΑΒΕΡΙΑ κάποιας αριστεράς με την εξουσία, την νυν ή την επόμενη.
Η ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ  ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ, ΙΔΙΟΤΕΛΗ ΦΙΛΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΙΣΧΥΡΟΥΣ (διότι χωρίς ανταλλάγματα ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΛΟΙ) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΩΡΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΊΠΑΛΟΙ ΜΑΣ!
Η  μάχη κατά της μεγάλης φοροαποφυγής και της πολιτικής διαφθοράς δεν μπορεί να παραπεμφθεί για επίλυση σε εποχή, μετά την κατάρρευση του ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ, ενώ μέχρι τότε όσοι μάχονται - και καλά - για την ανατροπή του συστήματος θα έχουν το ιδεολογικό παραπέτασμα για να είναι ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ - πολιτικοί αλλά και επιχειρηματικοί - με καραδιαπλεκόμενους επιχειρηματίες και πολιτικούς - εξουσιαστές.
ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΧΗ ΚΑΙ ΑΕΝΑΗ!
Αριστεροί ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ που την ώρα που παριστάνουν ότι είναι φρουροί του δημόσιου συμφέροντος από την ιδιωτική αυθαιρεσία, την διαφθορά της απόδειξης του τυροπιτά, την παράνομη στάθμευση, του τσιγάρου στο πάρκο, την κατάληψη του δημόσιου χώρου από ένα τραπεζοκάθισμα πάνω από την άδεια στον καφενέ, την "απευθείας" ανάθεση της εργασίας σχεδιασμού ενός εντύπου με την τεράστια αμοιβή των 500 ευρώ στον μικροεπαγγελατία, όλα αυτά δια την σωτηρία και τον εκσυγχρονισμό της χώρας  βεβαίως βεβαίως, φορτώνουν τα ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ που κέρδισαν με τρόπους ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ή ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να εξηγήσουν στον πολίτη - και που πάντως δεν δικαιολογούνται με απλό πολλαπλασιασμό του μισθού ενός δημοσίου υπαλλήλου ή δημοσιογράφου ή ακόμα και ΥΠΟΥΡΓΟΥ επί των χρόνων εργασίας του - σε καμιόνια, καράβια, κόττερα και μέσω εταιριών ΠΛΥΝΤΗΡΙΩΝ τα παρκάρουν σε τράπεζες της ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, των Παρθένων Νήσων ή της ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΪΑΣ.
ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΡΦΩΘΟΥΝ βάζουν στο στόχαστρο δυο τρεις φουκαράδες και τους ΓΑΜΑΝΕ ΤΑ ΠΡΕΚΙΑ για να δείξουν στον ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟ πόσο αδιάφθοροι είναι.
ΟΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΡΘΕΝΕΣ!
ΠΑΡΘΕΝΕΣ ΝΗΣΟΥΣ ΟΜΩΣ!
Και από κοντά "ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ" της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ που όταν στριμώχνονται εκείνοι που τους ταΐζουν και για να μην χάσουν την μάσα τους, καταφεύγουν σε μια βολική εξίσωση όλων των επιχειρήσεων ή ελεύθερων επαγγελματιών, των Ανωνύμων Εταιριών με τις εξωχώριες παρασύροντας και αγνούς αγωνιστές, όπως ο Νίκος, να λένε ..... αυτά που τους βολεύουν: ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!

ΝΑΙ ΜΕΓΑΛΕ/Η! ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΦΤΑΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ!
ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ  στο ΠΑΛΑΙΟΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ  ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑ, άσχετο με την εποχή μας και τις σημερινές αντιθέσεις ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΩΝ - ΜΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΩΝ,  δηλώνουν ότι "είναι ΤΑΞΙΚΑ με τους εργαζόμενους" και όχι με τους επιχειρηματίες γενικώς.
Ακόμα και αν ο εργαζόμενος είναι ο ΚΑΡΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΟΥ ή ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ που έχει βγάλει στις Παρθένες Νήσους μερικά ΔΙΣ από ΜΙΖΕΣ και εκβιασμούς του ΛΑΟΥΤΖΙΚΟΥ (ΛΑΟΥΤΖΊΚΟ σε  είπε  ο ακροαριστερός Λιερός στον απολογισμό του Δήμου - Θα ανεβάσουμε τα ηχητικά, πρέπει να τα ακούσεις) είναι ΤΑΞΙΚΟΣ σύμμαχος της αριστεράς.
Ο χασάπης, ο μανάβης είναι ταξικός εχθρός. ΓΕΛΟΙΟΙ!

Η ταύτιση της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ μόνο με τον ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ όμως, συνεπάγεται την αντίληψη του εκφραστή της,  ότι υπήρξε κοινωνικό σύστημα οργάνωσης στην ανθρώπινη ιστορία ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΙΑΦΘΟΡΑ. 
Και επειδή μιλάμε στα κομμουνιστοαριστερά άκρα του φάσματος μάλλον θα πρέπει να στρέψουμε το βλέμμα μας για τον υποστηρικτή αυτής της άποψης,  στον ΥΠΑΡΚΤΟ - που βέβαια είχε ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ χωρίς να είναι ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, ήταν ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ.
Και εξ αυτής της διαφθοράς  κατέρρευσε άλλωστε και δεν θέλουν να ακούν γι' αυτόν όσοι τον ζήσανε. Και έγινε ..... ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ.

Κλείνοντας: Αφού - κατά την άποψή που εξέφρασε ο Νίκος Κομπότης δια της Πλατείας  - οι εξωχώριες ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ή ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ είναι ίδιας τάξης θέμα με τις ανώνυμες εταιρίες (των οποίων η μετοχική σύνθεση είναι εξ ορισμού στη διάθεση των αρχών) θα  πρότεινα να προσθέσει σε αυτή την απίθανη εξίσωση ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ ΕΥΘΥΝΩΝ, τις  ΜΚΟ, τα ΙΔΡΥΜΑΤΑ και τους  ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ και τις ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΊΕΣ.
ΕΜΕΙΣ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ, κατανοούμε ότι ο κόσμος μας είναι πολύ πιο σύνθετος από το ΑΣΠΡΟ - ΜΑΥΡΟ αλλά για όσους κάνουν τέτοιες,  ας εξισώσουν τουλάχιστον όλα όσα πρέπει να εξισώσουν.

Και βέβαια όχι  να καταγγέλλουμε ΜΑΖΙ από εδώ, από την ΠΛΑΤΕΙΑ - ότι ΚΑΚΩΣ γίνονται αναθέσεις από τον δήμο σε αυλικούς, που κακώς γίνονται - και πάλι από εδώ να προσπαθούμε να ρίξουμε καπνό και να υποβαθμίσουμε το μεγάλο θέμα που έχει προκύψει με τα PANAMA και τα PARADISE PAPERS ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, γιατί κάνουμε την ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ότι βολεύει ο θόρυβος την κυβέρνηση ....  που αποπροσανατολίζουν ημάς του Σωτηρας  από την διαδικασία σωτηρίας της χώρας.
Με την επαναφορά στην εξουσία όσων έχουν εμπλοκές με τις ΛΙΣΤΕΣ.

ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ Ο ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ! 
Και βέβαια μη γράψει κανένας στην ΠΛΑΤΕΙΑ ότι η δημοσιοποίηση των PARADISE PAPERS είναι κίνηση αποπροσανατολισμού που οργάνωσε ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑΣ - ενάντια στην Ελισσάβετ της Μεγάλης Βρετανίας, τον Μπόνο και την μισή παγκόσμια ελίτ - γιατί θα φάει ban από την ΠΛΑΤΕΙΑ.
Αυτά να τα πει όποιος θέλει να τα πει στον ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟ από αλλού!
ΕΔΩ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ μας και τη νοημοσύνη του, δεν θα γίνουμε ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ κανενός.
Και τον θεωρούμε και τον θέλουμε ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΗ τον ανανγνώστη μας και όχι τσουβαλιασμένο  ..... ΛΑΟΥΤΖΙΚΟ από τον οποίο ημείς διαχωρίζουμε την ΕΛΙΤΙΣΤΙΚΗ θέση μας.

Ελπίζω να μην ξαναπροκληθώ να γράψω για το θέμα γιατί θα κλάψουνε μανούλες.

Α.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου