Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΜΠΟΪΚΟΤΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ. ΚΟΥΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥ

Παιδάκια παίζουν τις αμάδες

Όπως ήδη σε ενημερώσαμε αναγνώστη μου η χθεσινή σύσκεψη των δημοτικών παρατάξεων για το θέμα του προϋπολογισμού διεκόπη για να εξεταστεί από την υπηρεσία η δυνατότητα να γίνουν παρεμβάσεις στο ΤΠ και κατ΄επέκταση στον προϋπολογισμό για να συμπεριληφθούν οι προτάσεις των δημοτικών παρατάξεων.

Ο Γιώργος Κουράσης κατέθεσε εχθές  12 προτάσεις - άξονες για να συμπεριληφθούν στο τεχνικό πρόγραμμα.

Από αυτές η διοίκηση έκανε δεκτές και συμπεριέλαβε στο ΤΠ τις 8, όπως ενημερωθήκαμε και γραπτώς πριν από λίγο, που στο παλιό  δημαρχείο πήραμε τους νέους κωδικούς που προστέθηκαν στο ΤΠ.

Ο Γιώργος Θωμάς ζήτησε διαπαραταξιακές επιτροπές για την διαχείριση των θεμάτων παιδείας, αθλητισμού, κοινωνικής πολιτικής.
Η πρότασή του έγινε δεκτή από εχθές ενώ από τις τρεις παρεμβάσεις που ζήτησε στην τροποποίηση του  ΤΠ, συμπεριελήφθησαν οι δύο.

Εμείς ως ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ  θέσαμε το θέμα της μελέτης του δημαρχείου και της ολοκλήρωσής της εντός του 2017 πρόταση που έγινε δεκτή, ζητήσαμε να ξεκινήσει άμεσα η διαβούλευση για το επιχειρησιακό σχέδιο του δήμου - πρόταση που έγινε δεκτή - και συνυπογράψαμε το αίτημα Θωμά για τις διαπαραταξιακές επιτροπές, θέτοντας τον προβληματισμό ότι αυτές πρέπει να αποτελέσουν την βάση για την  ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ των ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, που τόσο ανόητα καταργήθηκαν επί της διοίκησης Κουράση. (Σήμερα ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ έχουν ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ εκτός του δικού μας που τα καταργήσαμε γιατί .... έτσι).

Στο ζήτημα της λειτουργίας της αυτοδιοίκησης χωρίς "υπερπλειοψηφία" της διοίκησης στο ΔΣ, όπως θα γίνει με την καθιέρωση της απλής αναλογικής, έκανε αναφορά ο Γιώργος Λιερός, τοποθετούμενος θετικά για την διαδικασία που ξεκίνησε.

Ο Ρούσσος ζήτησε να διακοπεί η συνεδρίαση για να μπορέσει η υπηρεσία να "ανοίξει" τους νέους κωδικούς και να ισοσκελίσει εκ νέου το σχέδιο του προϋπολογισμού.

Η Λούλα Καρατζά είπε ότι δεν θα παραστεί στη συνέχεα της διαβούλευσης διότι το κόμμα της και η παράταξή της  έχουν πάρει πολιτική απόφαση να καταψηφίσουν κάθε σχέδιο προϋπολογισμού που υλοποιεί τις μνημονιακές επιταγές σύνταξής του. (Με εξαίρεση μάλλον την Πάτρα και εκεί που το κόμμα έχει την διοίκηση που ΒΕΒΑΙΑ έχουν εγκεκριμένους από το παρατηρητήριο προϋπολογισμούς για να λειτουργούν.)

Οι άλλες παρευρισκόμενος παρατάξεις - Κουράσης, Θωμάς, Νταβίας και εκπρόσωπος των ανεξαρτιτοποιηθέντων -  έφυγαν και έδωσαν ραντεβού για σήμερα στις 13 για να συνεχίσουν την συζήτηση επί των τροπποιήσεων που θα έκανε η τεχνική και η οικονομική υπηρεσία.

Η υπηρεσία ανταποκρίθηκε με .... ξενύχτι και έφερε στην σημερινή σύσκεψη τις τροποποιήσεις.

ΟΜΩΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ!

Με επιστολή του που κοινοποιήθηκε σε όλους του δημοτικούς συμβούλους, στις 11.15 σήμερα το πρωί (ακολουθεί σε επόμενη ανάρτηση)  ο Γιώργος Κουράσης ζητάει από τον Ρούσσο - εκτός των χθεσινών του προτάσεων - να ανακαλέσει τις "προσβλητικές προς συναδέλφους και εκείνον καταγγελίες του."

Ο Ρούσσος του απαντάει με επιστολή του στις 1.10 και του λέει (σας περιμένω στην συνάντηση) (ακολουθεί η επιστολή - απάντηση Ρούσσου).

Στην σημερινή σύσκεψη παρόντες ήταν μόνο η διοίκηση, ο Νταβίας και εκπρόσωποι των ανεξαρτήτων (Λιερός και Κιούσης).

Η συνέχεια .... το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο.

(ΣΣ: Τα παιδία παίζει!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου